GÜNDEM - 23 Kasım 2020 Pazartesi 17:59

Ünlü sanatçı İsmail Türüt’ten Karabağ’a özel şarkı

A
A
A
Ünlü sanatçı İsmail Türüt’ten Karabağ’a özel şarkı

Karadeniz müziğinin usta ismi İsmail Türüt, Azerbaycan’ın Karabağ zaferi sonrası bir şarkı besteledi. Sözü ve müziği Türüt’e ait olan şarkının klibinde ise işgal noktalarının vurulduğu anlar, Azeri asker ve vatandaşların görüntüleri de yer aldı.

15 Temmuz Darbe Türküsü, Afrin Türküsü gibi çalışmalarıyla gündeme gelen Karadeniz müziğinin usta ismi İsmail Türüt, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki savaş için bir şarkı besteledi. Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan’a ait Karabağ için şarkı yazan sanatçı, Azerbaycan’ın Karabağ’daki savaşı kazanmasından bir Türk sanatçısı ve vatandaşı olarak gurur duyduğu belirtti. Sözü ve müziği Türüt’e ait olan şarkının klibinde Türk ve Azerbaycan bayrağı yan yana yer alırken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgal noktalarının vurulduğu anlar, Azeri asker ve vatandaşların görüntülerine de yer verildi. Şarkı birçok dinleyicinin beğenisini kazanırken, binlerce kez de dinlenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Partili Raşit Ocak: "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimden sonra DEM’li belediyelerin bazılarının işçi çıkarmasına tepki göstererek, "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" dedi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimin ardından DEM’li belediyelerin ilk icraatının işten çıkarmalar ve emekçileri işlevsiz ve verimsiz hale getiren mobbing uygulamaları olduğunu ileri sürdü. Ocak, "Belediyelerde işçi kıyımı devam ederken, şimdi de eski çalışan emekçi kardeşlerimizin bir kısmı, kadrolarına bakılmadan temizlik işleri müdürlüğü emrinde görevlendirilmeye başlandı. Özetle DEM’li belediyelerde çalışma hayatını düzenleyici, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı adımlar yerine; yasa, kanunlar ve evrensel insan hakları çiğnenerek zulüm dönemi başlamıştır. Söz konusu DEM’li belediyelerde emekçi kardeşlerimize yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız. İşten çıkartma, iş yeri değiştirme, mobbing, onur kırıcı davranışlar, ayrımcılık ve ötekileştirme çabalarına karşı; emekçi kardeşlerimizle hukuki mücadele başlatacağız. İlimizde mağdur ve mazlum olmuş bütün belediye çalışanlarının ve emekçilerinin yanında duracağız. İşçilerimize emekçilerimize yönelik baskı, tehdit, işten çıkarmalar son bulana kadar haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.