ASAYİŞ - 13 Ekim 2014 Pazartesi 08:42

Uzman çavuşun namus cinayeti: 2 ölü

A
A
A
Uzman çavuşun namus cinayeti: 2 ölü

Adana’nın Kozan ilçesinde kız kardeşinin düğünü için yıllık iznini geçirmek için memleketine gelen uzman çavuş, 15 gün önce evlenen kız kardeşini ve kız kardeşinin erkek arkadaşını beylik tabancası ile öldürdü.

Edinilen bilgiye göre olay Tufanpaşa Mahallesi Saimbeyli Caddesi üzerinde gece yarısı meydana geldi.
Şırnak’ta görevli Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Ş. (24) 15 gün önce kız kardeşi Eda Şahin’in(18) düğünü için yıllık iznini geçirmek geldiği memleketinde rapor alarak iznini uzattı.

Gece geç saatlerde kız kardeşini evinden alarak otomobili ile gezmeye çıktılar. Kız kardeşinin erkek arkadaşı Yusuf Yaşar’ın(22) da gelmesini isteyen ağabey Süleyman Ş.otomobilde bir süre konuştuktan sonra tartışma çıktı. İddiaya göre vurulacağını anlayan Yusuf Yaşar otomobilden inerek yaya olarak kaçmaya başladı.

Otomobili ile takip eden ağabey Süleyman Ş.yanında taşıdığı tabanca ile ateş etmeye başladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre 4-5 el ateş edildiği öğrenilen olayda Yusuf Yaşar kanlar içinde yere yığıldı. O olay yerinden birkaç yüz metre ileride Leylak sokak üzerinde otomobili durdurarak kız kardeşi Eda Şahin’e de 3-4 el ateş etti.

Eda Şahin olay yerinde hayatını kaybederken diğer yaralı Yusuf Yaşar olay yerine çağırılan ambulans ile Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayın olduğu her iki yerde de polis uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği alırken ceset Cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından hastane morguna kondu. Ağır yaralı olarak hastaneye getirilen Yusuf Yaşar ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaşar’ın cesedi de morga kondu. 

Cinayet zanlısı Uzman Çavuş Süleyman Ş. ise olaydan hemen sonra Kozan İlçe Emniyet müdürlüğüne giderek nöbet tutan polise; “Ben cinayet işledim işte silahım” diyerek teslim olduğu öğrenildi.
Kozan Devlet hastanesi morguna konan cesetler Cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından Adana Adli tıp kurumuna gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.  

EROL KARAOĞLAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.