GÜNDEM - 28 Ocak 2021 Perşembe 14:20

Uzman erbaşları da kapsayan kanun teklifi Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi

A
A
A
Uzman erbaşları da kapsayan kanun teklifi Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi

Uzman erbaşlarla ilgili düzenlemeleri de içeren Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.

Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifine göre doktorların ödemelerinde eşitlik sağlanıyor. Uzman erbaşların emeklilik haddi 55 yaş olarak belirleniyor. Devlet memuru olarak görev yapan uzman erbaşların emsallerinin aldığı emekli aylığını almaları amaçlanıyor. Askeri kantinlerin elektrik, su ve yakacak giderleri de kurum bütçesinden karşılanacak.

Sağlık Bakanlığınca talep edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne devredilen kurumlar ile şehit aileleri, gaziler, Türk Silahlı Kuvvetleri personel ve aileleri ile sınır ötesi ve teröristlerle mücadele harekatına öncelikle sağlık hizmet desteği sağlayan Sağlık Bakanlığı teşkillerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yedek subay olarak görevli sağlık sınıfı personel görevlendirilebilecek. Uzman erbaşlar, Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği kurabilecek.

Kanun teklifi ile Genelkurmay Başkanı'nın görev ve sorumluluklarına barış döneminde seferberlik ve savaş hali için yapılacak hazırlıklara ilişkin görev, yetki ve sorumlulukları da belirleniyor. Olağanüstü hal ve terörle mücadeleden kaynaklanan zorunlu hallerde ihtiyaç duyulan sözleşme süreleri, talebe bakılmaksızın ilgisine göre Kuvvet Komutanı, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı'nın onayını müteakip yaş hadlerine kadar birer yıl süreyle uzatılabilecek. Harekat bölgelerinde görev yapan doktorların hizmet süresi 1.5 kat sayılacak. Dış kaynaktan subaylığa geçirilenlere bir yıllık deneme süresi, uzman erbaşlara ise ilk beş aylık intibak süresinin ardından yerli üretim ordu tipi tabanca ve bir kutu mermi verilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üyelerinin askerlikleri üye sıfatlarının sona erdiği tarihe kadar ertelenecek.


Ahmet Umur Öztürk
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.