SPOR - 22 Mayıs 2023 Pazartesi 15:54

Valencia, Vinicius Jr'a ırkçı hareketler yapan taraftarları ömür boyu seyirden men etti

A
A
A
Valencia, Vinicius Jr'a ırkçı hareketler yapan taraftarları ömür boyu seyirden men etti

İspanya La Liga’nın 35. haftasında Valencia'nın, Real Madrid'i konuk ettiği karşılaşmada ev sahip ekip taraftarlarının bir kısmı, Madrid ekibinin yıldızı Vinicius Jr’a ırkçı tezahüratlarda bulunmuştu. FIFA dahil tüm futbol camiasının tepkisini çeken bu olay sonrası Valencia Kulübü, ırkçı hareketler yapan taraftarları ömür boyu seyirden men etti.

La Liga’nın 35. haftasında Valencia, Mestalla Stadyumu'nda Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Valencia'nın 1-0 galip geldiği mücadeleye Madrid’in Brezilyalı sol kanat oyuncusu Vinicius Jr’a yapılan ırkçı saldırılar damga vurdu. Ev sahibi taraftarların bir bölümü, Vinicius'a ırkçı söylemlerde bulundu. Bunun üzerine hem Real Madrid hem de Valencialı futbolcular, söz konusu taraftarlara tepki göstermişti. FIFA Başkanı Infantino da Vinicius Jr’ın yanında olduklarını belirten bir açıklama yaptı ve olayı kınadı. Tüm bu yaşananların ardından Valencia, taraftarlarla ilgili önemli bir karar kaldı.

Kulübün internet sitesinden açıklamada, “Valencia kulübü, ırkçılık ve şiddetin her türüne karşı kalıcı taahhüdüyle, polisin Camp de Mestalla'da Real Madrid ile oynanan 35. hafta maçında Vincius Jr'a ırkçı hareketler yapan bir taraftar tespit ettiğini ve çalışmaların yapıldığını duyurdu. Valencia kulübü şimdiden bir disiplin dosyası açmaya başladı, olaya karışan taraftarlara azami yaptırım uygulayacak, onları ömür boyu stadyumdan ihraç edecek ve ne olduğunu aydınlatmak için polis ve yetkili makamlarla işbirliği yapacağız. Kulüp olarak, futbolda ve toplumda yeri olmayan, Valencia kulübü ve taraftarlarının değerleri ile bağdaşmayan bu tür davranışları şiddetle kınıyoruz. Aynı zamanda, UEFA Avrupa Ligi maçında Arsenal taraftarlarına faşist hareketler ve selamlar yapan bir taraftarın ömür boyu ihraç edildiği 2019'daki gibi hareket ederek ırkçılığa karşı tutumumuzu yeniden teyit ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.