ASAYİŞ - 21 Nisan 2017 Cuma 10:32

Yabancı uyruklu öğrencileri taşıyan minibüs devrildi: 15 yaralı

A
A
A
Yabancı uyruklu öğrencileri taşıyan minibüs devrildi: 15 yaralı

Afyonkarahisar’da meydana gelen trafik kazasında 15’i yabancı uyruklu öğrenci 17 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, kaza Afyonkarahisar-Antalya karayolunun 35. kilometresi Serban beldesi yakınlarında meydana geldi. Henüz belirlenmeyen bir nedenden ötürü yaşanan kazada yabancı uyruklu öğrencileri taşıdığı belirtilen Ahmet B. idaresindeki 34 TZ 5820 plakalı minibüs, Serban çıkışında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak sağ taraftaki refüje yan yattı.

Meydana gelen kazanın ardından bölgeye çok sayıda polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan minibüs şoförü Ahmet B., tur rehberi Orhan Sancak ve 15 yabancı uyruklu öğrenci ambulanslar ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan öğrencilerin isimlerinin ve uyruklarının ise şunlar olduğu belirtildi:

Amina Krdzalıc, Samra Rozic, Said Casiç, Ahmed Babiç (Bosna Hersek), Zaina Nayep Al Trawneh, Haya Ameral Hashlamoun, Noor Walid Solimon Tou, Mallac Abdal Gani Hasan (Ürdün), Kobra Todil, Cedric Hackert (Almanya), Subhan Sultan (Pakistan), Dougmara Adamiag (Polonya), Cristobal Garcia Padill (Meksika), Maryam Abdınoor (Kenya), Souleymane Ouedraogo (Burkinafaso).

Hastaneye kaldırılan yaralılardan tur rehberi Sancak’ın durumunu ağır olduğu diğerlerinin ise tedavilerin devam ettiği ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

Gökten Ceylan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Reklam Kurulu’ndan 5 ayda yaklaşık 108 milyon lira ceza Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Reklam Kurulu’nun 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği 345 sayılı toplantısında, ele alınan 119 dosyadan 110’unun mevzuata aykırı bulunduğu ve bu dosyalar için durdurma cezası ile toplamda 13 milyon 744 bin 459 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildiği bildirildi. Bakanlığın yaptığı açıklamada, geleneksel ve dijital mecralarda sağlık reklamlarından sosyal medya fenomenlerinin reklamlarına, gıda takviyesi reklamlarından indirimli satış reklamlarına kadar birçok sektördeki reklam ve uygulamaların incelendiği belirtildi. Denetimler kapsamında, bir firmanın çeşitli mecralar üzerinden yayınladığı kampanya ilanlarında, indirimli satış süresinin 6 ay olarak belirlendiği tespit edildi. İncelemede, ’sezon indirimi’ başlığıyla kış, ilkbahar ve yaz olmak üzere üç sezona yayılan ve sürekli değişen ürünlerin dahil edilmesiyle yapılan kampanyaların, tüketicilerde belirsizlik ve sürekli indirim algısı meydana getirdiği gerekçesiyle durdurulmasına karar verildi. ’Anne tarifi’ ifadesine durdurma cezası Açıklamada, hızlı tüketim ürünlerinin tanıtımlarında kullanılan ’anneler tarafından hazırlanan ürünlere eş değer’ ifadelerinin mevzuata aykırı bulunduğu bildirildi. Gıda sektöründe, özellikle çocukların tüketimine yönelik ürünlerde, ’anne tarifi’, ’anne formülü’, ’anne dokunuşu’ gibi ifadelerin kullanımı, bu ürünlerin ev şartlarında hazırlanmış gibi gösterilerek yanıltıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle durduruldu. Reklam Kurulu’nun, bu yılın ilk beş ayında toplam 756 dosyayı değerlendirdiği bilgisi verilen açıklamada, aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu tespit edilen 664 dosya için durdurma cezası ve toplam 107 milyon 883 bin 569 lira idari para cezası uygulandığı bilgisi verildi.