RAMAZAN - 10 Eylül 2009 Perşembe 13:00

Yağmur, hayırseverleri engelleyemedi

A
A
A
Yağmur, hayırseverleri engelleyemedi

Beylikdüzü Belediyesi'nin iftar alanında, sağanak yağışa karşı gerekli tedbirler alınarak, vatandaşlara hizmet verildi.

Beylikdüzü Karadenizliler Derneği'nin (Beykarder) üstlendiği iftar yemeğinde bin 200 kişiye yemek verildi.

İftar yemeğine katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun; şehit haberleri ve sel felaketi nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirerek; "Siirt-Eruh ve Hakkari Çukurca`da çıkan çatışmalarda şehit olan 7 askerimiz ve Marmara Bölgesi'nde yaşanan sel felaketiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız için derin bir acı ve üzüntü duyuyor, büyük bir yas tutuyoruz. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağıştan iftar verilen alanlar da etkilendi. Beylikdüzü'nde de iftar alanının üzeri brandayla kaplanarak, sofralar yağmurun etkisinden korundu. Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un da katıldığı iftar yemeğine, belediye başkan yardımcıları, İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, Beykarder yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Yusuf Uzun, Beykarder yönetimine ve H. İbrahim Türkgenç'e teşekkür ederek, şöyle konuştu: "Bölgemizde böyle hayırsever vatandaşlara ihtiyacımız var. Bu birlik ve beraberliğimizin Ramazan'dan sonra da devam edebilmesi gerekir.

Bu şekilde nice ramazanlara ve bayramlara ulaşılmasını dilerim. Mübarek ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde; şehit düşen askerlerimize ve sel felaketi nedeniyle vefat eden sevgili vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ve sel nedeniyle maddi hasar yaşayan mağdur vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Değerli halkımızın, Marmara Bölgesi`ni etkisi altına alacak şiddetli yağış uyarılarını dikkate almalarını rica ediyor, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamasını diliyorum".

Her yıl geleneksel olarak düzenlemiş oldukları iftar yemeği programını bu yılda yönetimin aldığı kararla yinelediklerini bildiren Beykarder Yönetim Kurulu Başkanı H. İbrahim Türkgenç, yemeğe katılımından dolayı herkese teşekkür etti. Türkgenç, ayrıca dernekten ayrı olarak kendi adına Beylikdüzü'nde bulunan 4 noktada toplam 3 bin 800 kişiye iftar yemeği verdi. Böylelikle Beykarder Derneği ve dernek başkanı tarafından ilçe genelinde 5 bin kişiye iftar yemeği düzenlendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Başkan Başdeğirmen: "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı" Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) Başkan Süleyman Çağrı Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, her düşünce ve fikre açık olduklarını belirterek, "Bugün Isparta’mız, ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı" dedi. Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) Başkan Süleyman Çağrı Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Isparta Belediyesinde bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren ve teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar dernekle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını, iş birlikleri yaptıklarını aktardı. Başkan Başdeğirmen, "Tabii ki Isparta’da genç olarak sizlerin bu işlerin içerisinde olması bizim ufkumuzu daha çok açıyor, daha farklı projeler ortaya çıkıyor. Bugüne kadar sizlerin projelerinden istifade ettik. Bundan sonra da inşallah aynı düşünce ve aynı amaçla Isparta’mıza hizmet edecek güzellikleri hep beraber paylaşmak istiyoruz. Bizlere vermiş olduğunuz düşünceler, fikirler çok değerli" şeklinde konuştu. Her düşünce ve fikre açık olduklarını aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı. Daha önceleri Isparta’ya özel turlar yapılmazken, şimdi komşu illerimizden günübirlik veya 2 günlük özel turlar yapılmaya başlandı. Andık Deresi, Kirazlıdere, Gölcük, Eğirdir olsun o değerleri gayet güzel bir şekilde sunabiliyoruz. Şehrimize dışarıdan misafir alabiliyoruz. Bunlar da sizin gibi genç arkadaşlarımızın bizlere verdiği fikirlerdi. Hepimiz Isparta için bazı şeyler yapmaya çalışıyoruz. O yüzden sizlerin fikirlerinizi önemsediğimizi de belirtmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda da el birliği, güç birliği yaparak şehrimize hizmet edelim" görüşlerinde bulundu.