TEKNOLOJİ - 06 Temmuz 2023 Perşembe 11:00 | Son Güncelleme : 08 Temmuz 2023 Cumartesi 15:28

Zuckerberg, Twitter’a rakip yeni uygulamasını kullanıma sundu

A
A
A
Zuckerberg, Twitter’a rakip yeni uygulamasını kullanıma sundu

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, sosyal medya uygulaması Twitter’a rakip olarak görülen yeni “metin tabanlı uygulaması” Threads’ı kullanıma sundu. Uygulamaya ilk 7 saatte 10 milyon kişi üye oldu.

Sosyal medya uygulaması Twitter’a yeni bir rakip çıktı. ABD merkezli teknoloji şirketi Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, yeni metin tabanlı uygulaması “Threads”’ı kullanıma sundu. Uygulama App Store ve Google Play Store’da yerini alırken, Threads’a ilk 7 saatte 10 milyon kişi üye oldu. Uygulamadaki karakter sınırının 500 olacağı belirtilirken, Threads’daki paylaşımlara ise “threads” ismi verildi. Dünya genelinde 100 ülkede kullanıma sunulan Threads, Avrupa Birliği ülkelerinde regülasyon ve veri gizliliği endişelerinden dolayı henüz kullanılamıyor.

Threads nasıl kullanılacak?

Sosyal medya uygulaması Instagram ile bağlantılı olacak Threads’da kullanıcılar yazılı metinlerin yanı sıra link, fotoğraf ve 5 dakika uzunluğunda video paylaşabilecek. Uygulamaya kullanıcılar Instagram hesabıyla giriş yapabilecek. Threads’da engelleme, takibi bırakma, kısıtlama ve diğer hesapları bildirme özellikleri de yer alıyor.

Zuckerberg, Twitter’a rakip yeni uygulamasını kullanıma sundu

“Twitter bu fırsata sahipti ancak mahvetti”

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Twitter’a yeni rakip olarak çıkardığı Threads hakkında, “Bu en nihayetinde başarının anahtarı olacak. Biraz zamanınızı alacağım. Bence 1 milyardan fazla insanın muhabbet edebileceği bir uygulama olmalı. Twitter bu fırsata sahipti ancak mahvetti. Umarım biz yapacağız” dedi. Twitter’ın sahibi Elon Musk ise söz konuşu uygulama ve kendisine yöneltilen eleştiriler hakkında, “Instagram’daki acıyı gizleyen sahte mutluluğu saklamaktan ziyade Twitter’a yabancılar tarafından saldırılması tercih edilebilir” ifadelerini kullandı.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Minik öğrenciye yol vermedi, duyarlı öğrenci gereğini yaptı Bolu’da okul önlerinde trafik polisi ekipleri denetimlerini sıkılaştırdı. Denetimler esnasında 4’ncü sınıfa giden bir öğrenci, sabah saatlerinde kendisine yol vermeyen sürücünün plakasını polis ekiplerine şikayet etti. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından okul önlerinde denetimler arttırıldı. Polis ekipleri özellikle, araçların sık kullandığı şehrin giriş noktası olan Bolu-Mudurnu kara yolunda yaya geçidi ve kural ihlallerine yönelik uygulama noktası oluşturdu. Bolu-Mudurnu kara yolu üzerinde bulunan Koç İlköğretim okulunun önünde öğrencilerin öğle arası saatlerinde trafik polisleri denetim yaptı. Yaklaşık 2 saat süren denetimde 200’ün üzerinde araç denetlendi. Trafik kurallarına uymayan yayalara yol vermeyen ve ışık ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulandı. Yaya geçicinde yayalara yol veremeyen sürücülere 3 bin 135 lira para cezası kesildi. Minik öğrenciye yol vermedi, öğrenci gereğini yaptı Öte yandan polis ekiplerinin denetim yaptığı esnada 4.sınıfa giden bir öğrenci polis ekiplerinin yanına geldi. Sabah saatlerinde okula geldiği esnada bir aracın kendisine yol vermediğini görevli polise aktardı. Minik öğrenci araç plakasını not ettiğini söyleyerek polis ekibine bildirdi. Plakayı notları arasına alan polis, minik öğrenciye yapılacak olan KGYS incelemesinin ardından gereğinin yapılacağını ifade etti.
İstanbul Küçükçekmece’de hırsızlar saniyeler içinde motosikletin kilidini kırıp çaldı Küçükçekmece’de, kasklı ve kimliği belirsiz iki kişi, park halindeki motosikleti saniyeler çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anları kameraya yansıdı. Olay, 29 Nisan Pazartesi günü saat 02.30 sıralarında Küçükçekmece İnönü Mahallesi Halkalı Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, motosikletle gelen kasklı ve kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi, 34 GLC 590 plakalı park halindeki motosikleti gözüne kestirdi. Şahıslardan biri kilidi ve kontağı kırarken, diğeri ise saniyeler içinde motosikleti çalıştırarak kayıplara karıştı. Diğer şüpheli ise, geldiği motosikletle olay yerinden kaçtı. Memleketi Şanlıurfa’dan dönen Mehmet Sait Çetin, sabah geldiğinde motosikletinin yerinde olmadığını fark etti. İş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen Çetin, motosikletinin çalındığını fark etti. Motosiklet sahibi Mehmet Sait Çetin, güvenlik kameralarıyla birlikte polise giderek şikayetçi oldu. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Motosikletinin çalınmasıyla ilgili konuşan Mehmet Sait Çetin, “29 Nisan’da gece saatlerinde iki kişi kafalarında kaskla geliyorlar. Motorumun kontağını kırıp, çalıştırıp gidiyorlar. Ben köyden geldim, sabah motorum yerinde yoktu, kamera kayıtlarına baktım ve o an motorumun çalındığını fark ettim. Borcunu yeni bitirmiştim, şu an yaklaşık 150 bin TL değerinde. Polise ve savcılığa şikayette bulundum. İnşallah bulunur, yetkililerden bulunmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Bolu Minik öğrenciye yol vermedi, duyarlı öğrenci gereğini yaptı Bolu’da okul önlerinde trafik polisi ekipleri denetimlerini sıkılaştırdı. Denetimler esnasında 4’ncü sınıfa giden bir öğrenci, sabah saatlerinde kendisine yol vermeyen sürücünün plakasını polis ekiplerine şikayet etti. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından okul önlerinde denetimler arttırıldı. Polis ekipleri özellikle araçların sık kullandığı şehrin giriş noktası olan Bolu-Mudurnu kara yolunda yaya geçidi ve kural ihlallerine yönelik uygulama noktası oluşturdu. Bolu-Mudurnu kara yolu üzerinde bulunan Koç İlköğretim okulunun önünde öğrencilerin öğle arası saatlerinde trafik polisleri denetim yaptı. Yaklaşık 2 saat süren denetimde 200’ün üzerinde araç denetlendi. Trafik kurallarına uymayan yayalara yol vermeyen ve ışık ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulandı. Yaya geçicinde yayalara yol veremeyen sürücülere 3 bin 135 lira para cezası kesildi. Minik öğrenciye yol vermedi, öğrenci gereğini yaptı Öte yandan polis ekiplerinin denetim yaptığı esnada 4.sınıfa giden bir öğrenci polis ekiplerinin yanına geldi. Sabah saatlerinde okula geldiği esnada bir aracın kendisine yol vermediğini görevli polise aktardı. Minik öğrenci araç plakasını not ettiğini söyleyerek polis ekibine bildirdi. Plakayı notları arasına alan polis, minik öğrenciye yapılacak olan KGYS incelemesinin ardından gereğinin yapılacağını ifade etti. (EÖ-RFK