ÇEVRE - 15 Ekim 2024 Salı 15:05

Dağcılardan zorlu tırmanış

A
A
A
Dağcılardan zorlu tırmanış

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 10 kişilik dağcı grubu, Cennet ve Cehennem Vadisi’nde yer alan bölgede zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.


Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği üyeleri, her hafta olduğu gibi bu hafta da bölgenin saklı güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi’nde bir araya gelen 10 kişilik grubun bu haftaki rotası, Cennet ve Cehennem Vadisi oldu. 10 dağcı, zorlu bir tırmanış gerçekleştirerek vadideki zirveye çıkmayı başardı.


Dernek Başkanı Suat Öztekin, vadideki Köşe Direği olarak adlandırılan 3 bin 980 rakımlı bölgeye zorlu bir tırmanış gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Zorluk derecesi çok yüksek olan bu noktanın ardından takvimimizde olan ve yine zorluk derecesi ile aynı olan 4 bin 111 rakımlı Suppa Durek, 3 bin 764 rakımlı Samdi Dağı, 3 bin 904 rakımlı Kisare zirvesi var. Mevsimsel şartlar el verirse bu sene tırmanış yapmayı planlıyoruz” dedi.



Dağcılardan zorlu tırmanış

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da kural ihlali yapan sürücülere ceza yağdı Bolu’da polis ekiplerince gece saatlerinde gerçekleştirilen trafik uygulamasında, kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere ceza yağdı. Denetimlerde ‘dur’ ihtarına uymama, alkollü araç kullanma, ehliyetsiz araç kullanma, yüksek sesle müzik yayını ve psikoteknik belgesi olmadan ticari araç kullanma gibi ihlaller nedeniyle sürücülere cezai işlem uygulandı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Sümer Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde şok uygulama gerçekleştirdi. Cadde üzerinde seyreden araçlar tek tek durdurularak kontrol edildi. Denetimlerde eksiklikleri ve kural ihlalleri bulunan sürücülere cezai işlem uygulandı. Uygulama noktasında polisin "dur" ihtarına uymayan 33 DD 020 plakalı aracın sürücüsüne, "dur" ihtarına uymamaktan 3 bin lira idari para cezası kesildi. 5’inci kez alkollü ve ehliyetsiz yakalandı Denetimlerde durdurulan 06 DIL 816 plakalı aracın sürücüsü H.A.’nın alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Sürücüye ayrıca yüksek sesle müzik yayını yaptığı gerekçesiyle de işlem uygulandı. Daha önce de aynı suçtan 4 kez işlem yapıldığı öğrenilen H.A.’ya toplam da 353 bin lira idari para cezası kesildi. H.A.’nın 2035 yılına kadar sürücü belgesi alamayacağı öğrenildi. Alkollü taksiciye işlem Kontrol noktasında durdurulan 14 T 0444 plakalı taksinin sürücüsü H.M.T.’nin de alkollü olduğu ve psikoteknik belgesinin bulunmadığı tespit edildi. Sürücüye alkollü ticari araç kullanmaktan 25 bin lira, psikoteknik belgesi olmadan araç kullanmaktan ise 10 bin 666 lira ceza uygulandı. Ayrıca sürücünün ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla kent genelindeki denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.