SPOR - 15 Şubat 2020 Cumartesi 17:22

Hatayspor - Akhisarspor maçının ardından

A
A
A
Hatayspor - Akhisarspor maçının ardından

TFF 1.

TFF 1. Lig’in 22. haftasında Hatayspor, Akhisarspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından iki takımın teknik sorumluları açıklamalarda bulundu.


Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Bayram Toysal takımın hala lider olduğunu ancak, tüm bonusları harcadıklarını belirterek, “Hiç hesapta olmayan bir mağlubiyet aslında. Maça iyi başladık, golü de bulduk. Daha sonra 3-1 geriye düştük. Toparlamaya çalıştık 3-2 oldu. Maalesef çeviremedik. Yapacak bir şey yok. Mağlubiyetten ders çıkartıp, önümüze bakacağız. Taraftarın tepkisi gayet normal. Bunlar futbolun içerisinde var. Biz bundan sonraki süreci iyi bir şekilde geçirmek istiyoruz. Hep beraber, tüm camia, taraftar, futbolcular ve biz. Bu takım şu anda yine lider ama ne kadar bonusumuz varsa bugüne kadar harcadık. Bundan sonraki süreçte inşallah işleri yoluna sokarız ve hedefe emin adımlarla gideriz” dedi.



Akhisarspor cephesi


Akhisarspor Teknik Sorumlusu Yılmaz Vural ise hak ederek iyi oynadıkları maçtan 3-2 galibiyetle ayrıldıklarını için mutlu olduklarını belirterek, “Bizim için üç puandan öte çok şey kazandıran bir maç oldu. Ligin en iyi ekibine, evinde hiç kaybetmemiş, iki beraberliği olan ekibe karşı alınmış bir galibiyet. Tabi diğer rakiplerimizin de artık Akhisarspor’un ciddi bir takım olduğu kanaati de oluşacaktır. Bu da bize bir avantajdır. İkincisi bizim oyuncularımıza öğretmeye çalıştığımız taktik yoruma olan bakışları değişecektir. Çünkü bunu 45-50 dakika mükemmel uyguladılar. Buda büyük bir kazançtır. Çok uzun zamandır galibiyet yüzü görmüyorduk. Oyunun çok önemli dakikalarında 42 ve 44 attığımız iki gol var. Dolayısıyla 3-1 içeri girdik ve mükemmel bir oyun oynadık, hemen hemen sıfır hata, rakibin bir tek pozisyonu var attığı gol. Onun dışında rakibe pozisyon da vermedik. Bizim adımıza çok önemli skorla devre arası soyunma odasına dönmüş olduk. Rakip tabi 3-1 geride seyircisinin önünde oynuyor. Tabi ki baskılı oynayacak, buna bizim direnmemiz gerekiyor. Bu bir fizik kuralıdır, dirence dirençle tepki verirseniz kim güçlü ise o kırılır. Biz maalesef bu dirence karşı çok ciddi tepki veremedik. Çok gerilemek durumunda kaldık, hiç öyle düşünmediğimiz halde oyuncularımı uyarmama rağmen. Çok hak ederek, iyi oynadığımız bir maçı 3-2 kazanarak bu haftayı tamamlamış olduk” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa Büyükşehir Belediyesi kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ihtiyaç sahipleri için Kurban Bağış Kampanyası başlattı. İslami usullere göre, hijyenik ortamda kesilecek kurbanlar ihtiyaç sahiplerine kavurma yapılarak ulaştırılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kurban bağışında bulunmak isteyen Manisalılarla, ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir dayanışma örneği sergilediği bu kampanya ile birlikte, vekaleti alınan bağışçıların kurban kesim işlemleri de yine bizzat Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından takip edilecek. Kesimler belediyenin belirlediği mezbahalarda İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun yapılacak; temizlenen etler veteriner onay belgeli olacak şekilde belediyenin aşevine teslim edilecek. Bayramın 1’inci gününden itibaren kesilmeye başlanan etler daha sonra kavurma yapılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak. "Kurban paylaştıkça güzel" Hayırseverlerin kurban bağışlarını Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceklerini belirten Başkan Ferdi Zeyrek; “Kurban bağışları, toplumsal dayanışmanın önemli bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Bu çağrımıza cevap veren hayırseverlerimiz, ihtiyaç sahiplerine belediyemiz aracılığıyla yardım eli uzatabilecek. ‘Kurban Paylaştıkça Güzel’ sloganıyla çıktığımız bu yolda, toplumsal dayanışmanın da güçlenmesine katkı sunacağız. Bir yandan manevi sorumluluğumuzu yerine getirirken, diğer yandan da toplumsal görevimizi yapmış olacağız. Gelin, bu bayram sofralar sizin bağışlarınızla kurulsun.”dedi. Öte yandan, bağış yapmak isteyen hayırseverler, 444 99 45 irtibat numarasını arayarak Manisa Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçebilecek.
İstanbul A Milli Kadın Futbol Takımı, Erzincan’da hazırlıklarını sürdürdü 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta mücadele eden A Milli Kadın Futbol Takımı, 31 Mayıs’ta Erzincan’da, 4 Haziran’da Bakü’de oynayacağı Azerbaycan maçlarının çalışmalarını Erzincan’da sürdürdü. A Milli Kadın Futbol Takımı, Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı’nda yaptığı idmanda dinamik ısınmanın ardından pas çalışması, geriden oyun kurma ve savunmadan hücuma geçiş çalışmaları gerçekleştirdi. Antrenman öncesinde Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, A Milli Kadın Futbol Takımı’nın idmanını ziyaret etti. Oyuncular ve teknik heyete başarı dileyen Aydoğdu, ardından takımla birlikte fotoğraf çektirdi. Erzincan Gençler Gücü Kadın Futbol Takımı da idman öncesi hayran oldukları oyuncularla bir araya geldi. Başkan Bülent Sarıkaya, teknik heyete çiçek verdi. Ay-yıldızlılar, 31 Mayıs Cuma günü Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı’nda Azerbaycan ile saat 20.00’de karşılaşacak. Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası tarafından kadroya davet edilen oyuncular şu şekilde: Kaleciler: Selda Akgöz (Ankara BŞB. Fomget G.S.K), Fatma Şahin (Beylerbeyi Spor Kulübü), Gamze Nur Yaman (Galatasaray A.Ş.), Göknur Güleryüz (Fenerbahçe Petrol Ofisi) Defans: Sejde Aylin Abrahammson (Club Brugge), Didem Karagenç (Beşiktaş), Ümran Özev (Ankara BŞB. Fomget G.S.K), Büşra Kuru (SC Sand 1946), Dilara Deli (Sporting Charleroi), Eda Karataş (Galatasaray A.Ş.), Narin Yakut (Wulfz Fatih Karagümrük), İlayda Civelek, İlayda Cansu Kara (Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı) Orta saha: Ebru Topçu (Galatasaray A.Ş.), Derya Arhan (Beylerbeyi Spor Kulübü), Meryem Cennet Çal, Busem Şeker, Ece Türkoğlu (Fenerbahçe Petrol Ofisi), Başak İçinözbebek (Ankara BŞB. Fomget G.S.K), Miray Cin (MSV Duisburg), Birgül Sadıkoğlu (UD Tenerife), Elif Keskin (Beşiktaş) Forvet: Arzu Karabulut (Galatasaray), Yağmur Uraz, Zeynep Kerimoğlu (Fenerbahçe Petrol Ofisi), Kader Hançar (Fatih Vatan Spor)