ASAYİŞ - 06 Mayıs 2026 Çarşamba 08:39

Kırıkhan’da trafik kazası: 1 yaralı

A
A
A
Kırıkhan’da trafik kazası: 1 yaralı

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde tırla çarpışarak hurdaya dönen otomobilin sürücüsü yaralandı.



Kaza; Kırıkhan ilçesi Topboğazı Mahallesi’nde meydana geldi. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, tırla çarpışarak altına girdi. Kazada hurdaya dönen otomobilin içinde sıkışan sürücü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralı sürücü hastanede tedavi altına alındı.



Kırıkhan’da trafik kazası: 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Başkan Ömeroğlu TOKİ kura tarihini açıkladı Dilovası Belediyesinin mayıs ayı olağan meclis toplantısında, ilçede yürütülen projeler masaya yatırıldı. Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Diliskelesi sahil parkından Millet Bahçesi’ne, kadınlara özel spor salonundan 1145 konutluk TOKİ projesinin kura çekimine kadar ilçenin çehresini değiştirecek birçok yatırımın son durumu hakkında bilgiler verdi. Dilovası Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin oy birliği ve oy çokluğuyla kabul edildiği toplantıya devam eden projeler görüşüldü. Saygı duruşu ve açılış konuşmasıyla başlayan meclis toplantısında, son dönemde okullarda yaşanan üzücü olaylara değinen Başkan Ömeroğlu, hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenlere rahmet dileyerek ilçe genelinde okul güvenliği için Kaymakamlık, emniyet, jandarma ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Meclis toplantısında ilçenin çehresini değiştirecek altyapı, üstyapı ve sosyal yaşam alanı projeleri hakkında meclis üyelerine ve vatandaşlara bilgiler veren Başkan Ömeroğlu, ilçedeki yatırımların son durumunu özetledi. Kura çekimi 8 Mayıs’ta yapılacak Ömeroğlu, Diliskelesi sahilinde yenileme ve sahil park çalışmalarının başladığını belirterek, TOKİ 3. etap 1145 konut projesinde hak sahipleri için kura çekiminin 8 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı. Park ve yeşil alanlarda bakım çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Ömeroğlu, Tavşancıl’da kadınlara yönelik spor salonunun hizmete açıldığını söyledi. Belediyeye ait yüzme havuzunun tadilatının tamamlanarak sezonun açıldığını belirten Ömeroğlu, yaz boyunca öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ve gençlerin sosyal medya bağımlılığından uzaklaştırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Millet Bahçesi’nin halkın kullanımına açık olduğunu ifade eden Ömeroğlu, Diliskelesi Kültür Merkezi ve düğün salonu inşaatının da devam ettiğini söyledi. Açılış konuşmasının ardından meclis gündem maddelerine geçildi. Maddeler, oy birliği ve oy çokluğuyla kabul edildi.
Gaziantep Gaziantep Valiliğinden afetzedelere hasar başvurusu için çağrı Gaziantep Valiliği, kentte etkili olan süper hücre fırtınası sonrası yaraların sarılmaya çalışıldığını ve afetten etkilenen vatandaşların zararlarının tespiti için ilgili kaymakamlıklara yazılı başvuru yapmaları gerektiğini açıkladı. Valilik, son başvuru tarihinin 17 Mayıs olduğunu duyurdu. Gaziantep genelinde pazar günü öğle saatlerinden sonra "süper hücre" fırtınası etkili oldu. Bir anda bastıran fırtına kentin birçok noktasında hayatı felç etti. Fırtınayla birlikte etkili olan yağmur, dolu, hortum ve rüzgar, cadde, sokaklar ve köprü altlarını göle çevirdi. Yaklaşık yarım saat süren fırtınada çatılar uçtu, dereler taştı, araçlar zarar gördü, evler hasar aldı, ağaçlar söküldü. Fırtınanın etkisiyle 23 kişinin yaralandığı kentte olayın şokunu atlatmaya çalışan vatandaşlar ise ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi. "Zararlara yönelik gerekli işlemlerin başlatılabilmesi için ilgili kurumlara başvuru önem arz etmekte" Gaziantep Valiliği ise kentte etkili olan süper hücre fırtınası sonrası yaraların sarılma çalışıldığını ve afetten etkilenen vatandaşların zararlarının tespiti için ilgili kaymakamlıklara yazılı başvuru yapmalarını gerektiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Sevgili hemşehrilerimiz, 3 Mayıs 2026 tarihinde ilimizde meydana gelen afet nedeniyle vatandaşlarımızın taşınır ve taşınmaz mallarında oluşan hasar ve zararların tespiti ile gerekli işlemlerin başlatılabilmesi için ilgili kurumlarımıza başvuruda bulunulması önem arz etmektedir. Bu kapsamda, afetten etkilenen vatandaşlarımızın bulundukları ilçelerdeki Kaymakamlıklarımıza dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Yapılacak başvurular doğrultusunda görevli ekiplerimiz tarafından hasar tespit çalışmaları gerçekleştirilecek olup, başvuru sahiplerine süreçle ilgili gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Başvurular için belirlenen yasal süre 17 Mayıs 2026 tarihinde sona ermektedir" ifadelerine yer verildi.
Denizli Tarlasından izinsiz geçirildiğini iddia ettiği sulama hattına yeniden zarar verdi DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Honaz ilçesinde tarlasından izinsiz geçirildiğini iddia ettiği sulama hattındaki boruları geçen yıl baltayla parçalayan çiftçi, hattın yeri değiştirilmeyince bu kez elektronik sisteme zarar verdi. Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Emirazizli Mahallesi’nde yaşayan Halil Bozkaya ve 6 kardeşine ait tarladan, 2013-2014 yıllarında sulama birliği tarafından sulama hattı geçirilerek, araziye depo inşa edildi. İzinsiz yapıldığını iddia ettiği sulama hattının kaldırılması için 12 yıldır kurumlar nezdinde girişimlerde bulunan Halil Bozkaya, herhangi bir sonuç alamayıp bir de geçtiğimiz yıl Ağustos ayında tarlasından ikinci bir sulama hattının daha geçirildiğini görünce eline geçirdiği baltayla sulama hattındaki boruları parçalayıp, parçalanmış malzemeleri köy meydanına attı. Halil Bozkaya ve kardeşleri, tapulu taşınmazları üzerine izinsiz inşaat yapıldığı, boru hattı döşendiği, izinsiz ağaç kesilerek, kazı yapıldığı, 536 metrekare arazilerinin işgal edildiği ve bunlara karşılık hiç bir ücret ödenmediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Şikayetle ilgili Denizli 12 Asliye Ceza Mahkemesinde yargılama süreci devam ederken, lehte verilen kararlara rağmen arazisindeki sulama yapılarının kaldırılmamasına öfkelenen Halil Bozkaya, bu kez depodaki vana ve elektronik sistemlere zarar verdi. Saatlerce boşa akan su, bölgedeki vatandaşların sulama birliğine haber vermesinin ardından kapatıldı. Senelerdir sorununun çözülmesi için girişimlerde bulunduğunu belirten Halil Bozkaya, "7 kardeşin mirasçısı olduğu yaklaşık 14 dönüm arazimize 2013 – 2014 yıllarında sulama hattı döşendi. Borunun geçirilmesi nedeniyle 2013 yılında bize 7 bin TL ödeme yapılacaktı. Düşük olduğunu için kabul etmedik. Düzeltilmesi için Aydın Bölge Müdürlüğüyle müracaat ettik, düzeltilmedi. Ev yapacaktık, hat tarlanın göbeğinden geçtiği için yapamadık. 3 yıl önce tarlamıza izinsiz yapılan yapıların kaldırılması için bakanlığa şikayet ettim. Bakanlık yetkileri inceledi ve mağduriyetimizin giderilmesi yönünde talimat verdi. Biz bunlarla uğraşırken, geçtiğimiz yıl araziden ikinci bir boru hattı döşendi. Bu konuda başlattığımız hukuk mücadelemiz devam ediyor. Bizden izin alınmadan yapılan yeni boru hattı ile deponun kaldırılmasını, eski boru hattının ise bahçeye zarar vermeyecek şekilde kenardan geçirilmesini talep ediyorum" dedi.