GENEL - 18 Nisan 2021 Pazar 11:01

Ünsal: “Soykırım ve Yüreğim İrevan’da Kaldı” romanını Yanardağ’a hediye etti

A
A
A
Ünsal: “Soykırım ve Yüreğim İrevan’da Kaldı” romanını Yanardağ’a hediye etti

Eğitimci Gazeteci araştırmacı yazar Serdar Ünsal tarafından yazılan 1920 yılında bir Türk yurdu olan bugün Ermenistan topraklarında kalan İrevan şehrinde yaşayan Türklerin Ermeni mezalimine uğrayarak doğdukları topraklardan kaçış hikayesinin anlatıldığı romanı “Yüreğim İrevan’da Kaldı” ve Soykırımı görenlerin dilinden anlattığı “Soykırım” kitabını CAMER Başkanı Alaaddin Yanardağ’a hediye etti.

Eğitimci Gazeteci araştırmacı yazar Serdar Ünsal tarafından yazılan 1920 yılında bir Türk yurdu olan bugün Ermenistan topraklarında kalan İrevan şehrinde yaşayan Türklerin Ermeni mezalimine uğrayarak doğdukları topraklardan kaçış hikayesinin anlatıldığı romanı “Yüreğim İrevan’da Kaldı” ve Soykırımı görenlerin dilinden anlattığı “Soykırım” kitabını CAMER Başkanı Alaaddin Yanardağ’a hediye etti.


Iğdır Üniversitesi öğretim üyesi Caferilik Uygulama ve Araştırma Merkezi CAMER Başkanı Alaaddin Yanardağ’a kitaplarıyla ilgili bilgi veren yazar Serdar Ünsal, “Romanım gerçek yaşanmış bir hikaye, daha doğrusu baba annemin İrevan’dan Ermenilerin saldırısı sonucu kaçışlarının hikayesi, İrevan’dan Aras nehrine oradan İran’a İran’dan Türkiye’ye Iğdır’a gelip bin bir zorluklarla yaşamaya çalıştığı bir yaşam öyküsü. Babaannem İrevan’da evini, sevdiklerini, babasını bırakarak kocasıyla kızıyla İran’a kaçarken Ermeniler tarafından Aras nehrinde kocasının vurulmasını ölünceye kadar unutamadı. İşte Ermeni mezalimini en iyi şekilde bu romanda anlatmaya çalıştım. Ermeniler sözde soykırım yalanlarının her alanda anlatan kitaplar yazıyorlar. Bu roman Ermeni yalanlarını çürütecek boyutta. Ermenilerin gerçek yüzünü herkes bir daha yakından görmek için romanı okumalıdır. Kısacası okuyucu, “Yüreğim İrevan’da Kaldı” romanında Vatana ve İrevan’a, hasret ölenlerin hikayesini, Ermenilerin yaptığı zulmü, Ermenilerin 1920 yılında İrevan’da yaptıkları vahşeti Aras nehrini kan gölüne çevirmelerini, eşi kocadan, anneyi yavrusundan, anne ve babayı evladından ayırmalarını, bir Hocalı faciasının benzerini okuyacak, hüzünlenecek, üzülecek, Soykırım kitabında da Ermeni vahşeti yaşayanların dilinden anlatılıyorum” dedi.


Iğdır Üniversitesi öğretim üyesi Caferilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CAMER) Başkanı Alaaddin Yanardağ ise, “Uzun zamandan beri sizi takip ediyorum. Gerek dernek başkanı olarak faaliyetleriniz gerekse eğitimci yazar, gazeteci olarak güzel işler yapıyorsunuz. Tebrik ederim bu tarihi konuları roman dilinde anlatmanız güzel bir olay, en kısa zamanda okuyacağım. Ermeniler Osmanlı toplumunda tarih boyunca, millet-i sadıka olarak anılmış daha sonra Rusya İngiltere gibi devletlerin oyunlarına gelerek ihanet etmişlerdir. Gerek Anadolu’da gerekse Azerbaycan’da Türk katliamlar yapmışlardır. Bizler bu yapılanları unutmadık unutmayacağız. Başarılar dilerim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Pendikspor: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Antalyaspor, Pendikspor’u konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 2. dakikada Sam Larsson’un pasıyla hareketlenen Van De Streek, çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunu kaleci Erdem kurtardı. 3. dakikada Pendikspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta çizgiye inen Gökcan’ın ortasında Erencan’ın volesinde top az farkla auta gitti. 8 dakikada çalımlarla sol kanattan ceza sahasına giren Erencan’ın şutu kaleciden geri döndü, ceza sahası dışından Mame Thiam’ın topun gelişine şutu üstten az farkla auta gitti. 13. dakikada Antalyaspor’un kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Adam Buksa, meşin yuvarlağı ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı. 1-0 15. dakikada sağ kanattan Halil Akbunar’ın ceza sahasına ortasında, Erencan’ın kafa vuruşu kaleciden sekti, Mame Thiam’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluşturdu. 1-1 24. dakikada Pendikspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Erdem Özgenç’in şutunu, kaleci Helton Leite kornere çeldi. 45+5. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda defansın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Halil Akbunar, çalımla ceza sahasına girdi. Akbunar’ın sol çaprazından uzak köşeye plasesinde meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2 Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Candaş Elbil, Mert Bulut Antalyaspor: Helton Leite, Erdoğan Yeşilyurt, Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural, Ufuk Akyol, Kaluzinski, Emre Uzun, Van de Streek, Sam Larsson, Adam Buksa Yedekler: Mehmet, Doğukan Özkan, Gerxhaliu, Dario Saric, Milosevic, Mert Yılmaz, Naldo, Assombalonga Teknik Direktör: Sergen Yalçın Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Alparslan Öztürk, Welinton, Emre Taşdemir, Gökcan Kaya, N’diaye, Diaby, Halil Akbunar, Mame Thiam, Erencan Yardımcı Yedekler: Burak, Endri Çekiçi, Murat Akça, Rassoul, Umut Nayir, Midtsjo, Berkay, Efe Sayhan, Eze Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez Goller: Adam Buksa (dk.13 pen.) (Antalyaspor), Mame Thiam (dk.15), Halil Akbunar (45+5) (Pendikspor) Sarı kartlar: Emre Uzun, Adam Buksa (Antalyaspor)