EĞİTİM - 16 Ocak 2024 Salı 13:01

Sömestir tatilinin son haftasında öğrencilere sürpriz

A
A
A
Sömestir tatilinin son haftasında öğrencilere sürpriz

2023-2024 eğitim-öğretim yılı sömestir tatilinin son haftasında sosyal sorumluluk projesi için bir araya gelen Iğdırlı işletmeciler ve Iğdır Üniversitesi öğrenci kulübü öğrencilere unutmayacakları bir an yaşattı.


2023-2024 ara eğitim-öğretim yılı cuma günü sona eriyor. Öğrencilere ara tatil başlamadan unutmayacakları bir an yaşatmak isteyen Iğdırlı kuaför ve berberler, kadın kooperatifi ve Iğdır Üniversitesi öğrenci kulübü sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Iğdır Merkez Yukarı Mahalle Akşemsettin Ortaokuluna giderek burada öğrenciler ile bir araya geldi. Berberler erkek öğrencilerin saçını keserken bayan kuaförler ise kız öğrencilerin saçlarını keserek şekiller verdi. Iğdır Üniversitesi öğrencileri de palyaço kılığına girerek öğrenciler ile eğlenerek onları mutlu etti. Öğrenciler bazen halaylar çekerek uzun süren birinci dönemin stresini attı. Iğdır Girişimci Kadınlar Kooperatifi de kendileri yaptıkları ikramlıkları öğrencilere dağıttılar. Iğdır Girişimci Kadınlar Kooperatifi Başkanı Yıldız Aktaş, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ara ara okulları ziyaret ettiklerini söyleyerek, “Biz sosyal sorumluluk projesi çevresinde bugün Akşemsettin Ortaokuluna geldik. Kooperatif olarak kendi yaptığımız ikramlıkları okula getirerek öğrencilere dağıttık. Çocuklara çok faydası oluyor. Çocuklar çok mutlu oluyor. Bu tür projelerimize de devam edeceğiz” dedi.


Iğdır Akşemsettin Ortaokulu Müdürü Suat Şeran, düzenlenen etkinlik ile öğrencilerin çok mutlu olduğunu belirterek, “Bugün burada hem erkek hem de kız çocuklarımızın saç kesimleri yapılıyor. Bu yapılırken çocuklarımız çok mutlu oluyor. Bizim okulumuz merkeze uzak olduğu için çocuklar bazı şeylerden uzak kalıyor. Palyaço çocukları çok eğlendirdi. Çocukların mutluluğu da zaten yüzlerine yansıyor” diye konuştu.



Sömestir tatilinin son haftasında öğrencilere sürpriz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Kadirli OSB’de tavuk fabrikasında çıkan yangın sabaha karşı söndürüldü Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan Kadirli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren tavuk fabrikasında çıkan yangın sabaha karşı söndürülürken, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Yangında can kaybı yaşanmadı. Edinilen bilgilere göre, Kadirli OSB içerisinde bulunan Şen Piliç’e ait tavuk fabrikasında gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, rüzgarın da etkisiyle fabrikanın farklı noktalarına yayıldı.Fabrikadan yükselen dumanları fark eden çalışanlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi. Yangına ilk müdahale Kadirli ve Osmaniye Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yapılırken, yangının büyümesi üzerine çevre il ve ilçelerden de takviye itfaiye ekipleri çağrıldı. Yangın söndürme çalışmalarına Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözler de destek verdi. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın sabaha karşı kontrol altına alınarak söndürülürken, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Öte yandan Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ile Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu da yangın bölgesine gelerek yetkililerden söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.