YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 16:44

KARZAİ SDÜ`YE DAVET EDİLECEK

A
A
A
KARZAİ SDÜ`YE DAVET EDİLECEK

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Plan ve Strateji Dairesi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Hamid Karzai`nin Siyasi Danışmanı Sıbgatullah Sancar ile Kabil Payame Madar Meslek Enstitüsü yöneticisi Adile Behram, SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu`nu makamında ziyaret etti.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklarına Isparta ve SDÜ ile ilgili bilgiler verdi. Rektör İbicioğlu, Afganistan ile Türkiye arasındaki köklü geçmişe değinerek SDÜ olarak Afganistan`ın eğitim öğretimine her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi. SDÜ`nün dışa açılımı bağlamında Afganistan`da Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi`nin bir şubesini açmayı planladıklarını belirten Rektör İbicioğlu, Sıbgatullah Sancar aracılığıyla Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai`yi SDÜ 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Törenine davet etti. Rektör İbicioğlu, Cumhurbaşkanı Karzai`ye en kısa sürede resmi davette bulunacaklarını da ifade ederek, SDÜ`de eğitim gören Afgan öğrenci sayısını da önümüzdeki dönemlerde artırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.
Afganistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Sıbgatullah Sancar da SDÜ`de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sancar, SDÜ`yü Türkiye`nin büyük ve nitelikli çalışmalar yapan bir üniversitesi olarak tanıdıklarını söyledi. Türkiye-Afganistan ilişkilerinde SDÜ`nün sağlayacağı imkanlarla daha güzel noktalara gelineceğine inandığını söyleyen Sancar, SDÜ birimlerinin Afganistan`da şube açması arzularını da dile getirdi. Cumhurbaşkanı Karzai`nin SDÜ akademik açılış törenine katılımını sağlamak için gerekli görüşmeleri en kısa sürede yapacaklarını söyleyen Sancar, Rektör İbicioğlu ve üniversite yönetimini de Afganistan`a davet ederek, karşılıklı ziyaretlerin bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir