DÜNYA - 24 Nisan 2012 Salı 14:02

UEFA`DAN BEŞİKTAŞ`A KÖTÜ HABER

A
A
A
UEFA`DAN BEŞİKTAŞ`A KÖTÜ HABER

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA`nın Beşiktaş Jimnastik kulübü hesaplarında incelemelerde bulunduğunu ve Siyah-beyazlı kulübü Disiplin Kurulu`na sevk ettiğini açıkladı.
BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri`nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Orman, medyada yer alan, Mali Fair-play için geri sayımı başlatan UEFA`nın, Beşiktaş`ı mali konularla ilgili görüşmeye davet ettiği haberleri ile ilgili soruları cevaplandırdı.
Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu`na yapılan bildirimde, "UEFA tarafından yapılan bildirim üzerine 01 Mayıs 2012 tarihi itibariyle UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi nezdinde Şirketimizin mali konularla ilgili görüşüne başvurulacaktır" konulu yazışmayla ilgili soruları cevaplayan Başkan Orman, "UEFA bizden önceki dönemde kulüp hesaplarında incelemelerde bulunmuştu. Buna yönelik Beşiktaş`ı disiplin kuruluna sevk etti. Bu herkesin bildiği bir konu idi. O yüzden de 1
Mayıs`ta UEFA ile bir duruşmamız var" dedi.
"UEFA, AVRUPA KUPALARINA GİTMEMEMİZ GEREKTİОİNİ SÖYLÜYOR"
Başkan Orman, duruşmanın sonucunda neyin olacağını bilmediğini belirterek, "UEFA`nın geçmiş dönemden disiplin yönetmeliğine göre, birtakım suçlamalar var. Biz de gidip savunmamızı yapacağız. Bizzat kendimde orada olacağım. İddialar arasında esas itibari ile kulübümüzün UEFA`yı, daha önceki dönemlerde bir takım kriterler ile alakalı yanlış yönlendirdiğini ve bu sebeple de Beşiktaş olarak Avrupa kupalarına katılmamamız gerektiğini iddia ediyorlar" şeklinde konuştu.
Orman, bu durumun ilk defa başlarına geldiğini söylerken, 1 Mayıs`taki duruşmanın şike ile alakalı bir durum olmadığını da sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Açığa alınan emniyet müdürlerinin evinde arama yapıldı Ayhan Bora Kaplan soruşturması çerçevesinde görevden uzaklaştırılan üç polis müdürünün evinde savcılık talimatıyla arama yapıldığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, daha önce açığa alınan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ile yardımcısı Şevket Demircan’ın evlerine polis ekipleri gelerek savcılık talimatı üzerine arama başlattı. Şüpheli emniyet görevlileri hakkında, ’suç işlemek için anlaşmak’, ’adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs’, ’görevi kötüye kullanma’ ve ’suçluyu kayırma’ suçlarından devam eden soruşturmada şüphelilerin evlerinde dijital materyallere el konulması amacıyla arama yapıldı. Ayrıca soruşturma hakkında kısıtlama kararı alındı. Olayın geçmişi Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı dava, Ankara 32’inci Ağır Ceza Mahkemesince devam ediyor. İçişleri Bakanlığı da 9 Mayıs’ta başkentteki organize suç örgütüne soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısının görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suç örgütüyle ilişkili olduğu iddiasıyla açığa alınan bu üç kamu görevlisi hakkında resen soruşturma başlatmıştı.