SPOR - 01 Aralık 2016 Perşembe 14:31

2016 Yılı Spor Ödülleri sahipleri açıklandı

A
A
A
2016 Yılı Spor Ödülleri sahipleri açıklandı

15 yıldır geleneksel olarak yapılan Türkiye Spor Ödülleri sahipleri yapılan halk oylaması ile belirlendi. Tam 1 milyon 314 bin 983 oyun kullanıldığı halk oylamasında ödüllere Beşiktaş ambargo koydu.
Spor Türkiye Medya’nın 15 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Türkiye Spor Ödülleri halk oylamasında bu yıl tam 1 milyon 314 bin 983 oy kullanılarak rekor kırdı. 31 kategoride yapılan oylamada her bilgisayardan bir oy kullanıldı.

Halk oylamasına beşiktaş damga vurdu
Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş tam 9 dalda birinci olarak oylamaya damgasını vururken, taraftarlarının desteğini bir kere daha arkasına aldı. Beşiktaş Yılın Futbol Takımı ve Yılın Spor Kulübü ödülleri ile birlikte Başkan Fikret Orman, Teknik Direktör Şenol Güneş, Yönetici Erdal Torunoğulları, Futbolcular Kaptan Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Caner Erkin ve kadın basketbolcu Mehtap Karabilecen ödül almaya hak kazandı.

Ödül töreni 19 Aralık’ta
Türkiye Spor Ödülleri Tertip Komitesi Başkanı Spor Hukuku Uzmanı Avukat Tamer Kulaçoğlu halk oylamasına ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, 45 gün süren oylamada 1 milyon 314 bin 983 oyun kullanıldığını dile getirdi.
Halk oylaması sonucunda ödül almaya hak kazanan isimler şöyle:

Yılın Kulüp Başkanı - Fikret Orman Beşiktaş J.K -39.883
Yılın Futbol Takımı -Beşiktaş J.K-33086
Yılın Teknik Direktörü - Şenol Güneş Beşiktaş J.K - 36659
Yılın Futbolcusu - Oğuzhan Özyakup Beşiktaş J.K-31621
Yılın Spor Yöneticisi - Erdal Torunoğulları - 29244
Yılın Transferi - Caner Erkin-Beşiktaş J.K.-28866
Yılın Erkek Sporcusu - Taha Akgül (Olimpiyat Şampiyonu) - 28850
Yılın Kadın Sporcusu - Kübra Dağlı (Dünya Şampiyonu) - 29557
Yılın Hakemi - Cüneyt Çakır-22206
Yılın Yabancı Futbolcusu - Ricardo Quaresma - 29711
Yılın Spor Takımı - Beşiktaş J.K. - 30952
Yılın Federasyonu - Basketbol Federasyonu -17175
Yılın Erkek Basketbolcusu - Cedi Osman-Anadolu Efes-17690
Yılın Bayan Basketbolcusu - Mehtap KARABİLECEN-Beşiktaş J.K.- 26943
Yılın Kadın Voleybolcusu - Polen Uslupehlivan-Fenerbahçe -21364
Yılın Erkek Voleybolcusu - Emin Gök-Galatasaray -15388
Yılın Genç Sporcusu - Emre Mor - Milli Sporcu-26524
Yılın Okul Spor Takımı - Akdeniz Yükseliş Koleji (Dünya Hentbol Şampiyonu) - 37409
Yılın Spor Kanalı - A Spor - 6633
Yılın Spor Programı - Takım Oyunu - A Spor - 6408
Yılın Spor Gazetesi - Fotomaç Gazetesi - 4239
Yılın Spor Sunucusu - Tuğçe Saatman - Lig tv- 6376
Yılın Spor Yorumcusu- Alp Pehlivan - A spor-TRT Spor-9131
Yılın Spor Yazarı-Sinan Vardar - Fotomaç - 10196
Yılın Kameramanı - Bülent Akdeniz- Ntv Spor - 8509
Yılın Spor Muhabiri - Serbay Şenkal- GS Tv- 6263
Yılın Gazete Spor Muhabiri-Ahmet Selim Kul - Habertürk- 4699
Yılın Foto Muhabiri- Mehmet Şirin Topaloğlu- İHA- 5104
Yılın Kulüp Kanalı- GS Tv - 6272
Yılın Spor Radyosu- Radyospor-3449
Yılın Spor Dergisi - Galatasaray -5349
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yüksekova-Şemdinli fay zonunda deprem ihtimali korkuttu: “Irak’ın kuzeyinde ve Güney Azerbaycan’ın Türkiye’ye sınır il ve ilçelerinde yıkım yaşanabilir” Hakkari’de sismik boşluk olan Yüksekova-Şemdinli fay zonu üzerinde muhtemeller dahilinde 7,0 ile 7,6 arası bir deprem olabileceğini ve muhtemel felaketlere sosyal medya hesaplarında dikkat çeken Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, “Hakkari depremi komşu illerde, Irak’ın kuzeyinde ve Güney Azerbaycan’ın Türkiye’ye sınır il ve ilçelerinde yıkım yapabilir” dedi. Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, Yüksekova-Şemdinli fay sonu üzerinde yaşanabilecek muhtemel depremde ortaya çıkacak felaket senaryolarını şöyle özetledi. “Depremde bütün yollar kapanabilir” Öğüt, muhtemel bir depremde Şırnak Hakkari otoyolu ve Hakkari merkez, Yüksekova ve Van otoyolu aktif heyelan bölgesinde olduğu için heyelan ya da tonlarca ağırlığa sahip koca kaya kütlelerinin ana ikmal yolları olan bu yollara düşebileceğine dikkat çekerek, "Yollar ulaşıma kapanabilir, nitekim bu yolların kapanması durumunda Van merkezden ya da Şırnak merkezden otoyollar vasıtasıyla gerekli yardım ve arama kurtarma ekipleri teçhizatları ile deprem bölgesine ulaşımı aksayabilir. Bu yollardan geçtiğim için biliyorum dik yamaçlardan oluşmakta" ifadelerini kullandı. “Depremde en çok Yüksekova etkilenecek” Muhtemel depremde en fazla yıkım alacak yerin Yüksekova ilçesi olduğunu söyleyen Öğüt, şöyle konuştu: "Zemini ayrılmamış kuvaterner yani depreme karşı en dayanıksız zemin türüdür ve Yüksekova Selahattin Eyyubi Havaalanı da bu zemin üzerine kuruludur ve en düşük ihtimalle bile pisti hasar görebilir ve uçaklar iniş yapamayabilir. Heyelan bölgelerinde düşmeye yani kaymaya müsait kayalar ya da kaya parçaları tespit edilip gerekli müdahale ile yok edilmelidir. Gerekirse ordu devreye girmeli, her türlü -en kötü- ihtimale karşı havaalanı yakınına hem tırlar hem askeri nakliye uçakları ile konteyner, arama kurtarma da kullanılan teçhizatlar, temel ihtiyaç malzemeleri ve çadırlar sevk edilmelidir. Bölge tam anlamıyla depreme karşı hazırlıklı hâlde olmalıdır." “Türkiye’ye komşu ülkeler de muhtemel depremde etkilenecek” Öğüt son olarak, “Ayrıca muhtemel Hakkari depreminde Şırnak merkezde heyelan olabilir. Bu durum için de ayrı bir önlem alınmalıdır, Hakkari depremi komşu illerde ve Irak’ın kuzeyinde ve Güney Azerbaycan’ın Türkiye’ye sınır il ve ilçelerinde yıkım yapabilir” ifadelerini kullandı.
Bursa Bursa Hayvanat Bahçesi’nde penguen ailesine 2 yeni üye Bursa Hayvanat Bahçesi’nin en sevimli üyelerinden olan penguen ailesine 2 yeni yavru daha katıldı. Hayvanat bahçesinde, yeni doğan 3 yavruyla birlikte penguen sayısı 23’e yükseldi. Bursa Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gözlerini açan Afrika penguenleri ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Penguenler hayvanat bahçesindeki yaşam alanlarında havuz keyfi yaparken yavru penguenler ise yeni yuvalarına ayak uydurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde dünyaya gelen yavru 2 yavru penguen ile hayvanat bahçesindeki penguenlerin sayısı 23’e yükselirken yavrular ise annelerinin gözetiminde, kendilerine sağlanan doğal ortamlarında bakılıyor. 8 yılda sayıları 14’ten 23’e çıktı Bursa Hayvanat Bahçesi’nde Afrika penguenlerinin bakıcılığını yapan Ali Aydın, “2’si yavru olmak üzere 23 penguenimiz var. İlk 14 tane geldi, şu anda bu sayı 23’e çıktı. Bu yıl 2 yavru dünyaya geldi. Bakımları diğer hayvanlara nazaran biraz daha meşakkatli, bu iklime adapte etmeye çalışıyoruz. Şu anda bulunduğumuz iklime uygunlar fakat şartları daha iyiye götürmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 8 yıldır buradalar. Elimizden geldiğince hayvanların üremesi için uygun şartları temin etmeye çalışıyoruz. Günde 2 kez beslenme programları yapılıyor. Balık çeşitleri ile besleniyor. Hava sıcaklığı olarak 35 dereceye kadar herhangi bir sorun yaşamadan barınabiliyorlar. Afrika pengueni oldukları için isminden de anlaşılacağı üzere sıcak havalarda yaşayabiliyorlar. Ortalama ömürleri de 19 yıl kadar sürebiliyor” şeklinde konuştu.