YEREL HABERLER - 08 Mart 2017 Çarşamba 17:28

Berna Laçin: “Kadının bin ömrü de olsa hepsini Atatürk’e borçlu”

A
A
A
Berna Laçin: “Kadının bin ömrü de olsa hepsini Atatürk’e borçlu”

Oyuncu Berna Laçin, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ için katıldığı söyleşide kadın haklarının geçmişi hakkında konuştu.

Oyuncu Berna Laçin, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ için katıldığı söyleşide kadın haklarının geçmişi hakkında konuştu. Laçin, “Kadınların bin ömrü olsa hepsini de Atatürk’e borçludur” dedi.
Büyükçekmece Belediyesi tüm dünyada 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü için, Türk toplumunda kadının yeri ve önemi, hayat boyu vermiş olduğu emeğinin anlatıldığı ’Kadın Emektir, Geleceğe Yürümektir’ isimli bir söyleşi düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi’nde moderatörlüğünü Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan’ın yaptığı söyleşiye konuşmacı olarak CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve oyuncu Berna Laçin katıldı.

“Kadınlar daha zordan geldi”
Kadın haklarında Cumhuriyet döneminden öncesi ve sonrasının konuşulduğu söyleşide salonu dolduran kadınlara seslenen oyuncu Berna Laçin, Atatürk’ün kadınlara vermiş olduğu haklardan örnekleri anlattı. Kadınların daha zorlu hayat şartlarından bugünlere geldiğini ifade eden Laçin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Unutmamalı ki kadınlar daha zordan geldiler. Erkekler bir ömrünü borçluysa kadınlar bin ömrü olsa hepsini borçludur Atatürk’e. Yine erkeklerin bir yaşamı vardı bizim hiçbir şeyimiz olmayacaktı. Biz gerçekten her şeyimizi borçluyuz. Buradan iki sonuç çıkarıyoruz. Birincisi Atatürk ve Cumhuriyet’ten vazgeçmiyoruz, ikincisi ne olursa olsun direnmekten vazgeçmiyoruz.”

“Baba kız çocuğunda travma bırakır”
Laçin ayrıca kız çocuklarının yetiştirilmesi konusunda babaların önemli rol oynadığını söyledi. Bir kız çocuğu için babanın her şeyden önemli olduğunu söyleyen Laçin annelere de tavsiyelerde bulundu. Babanın kızına fiziksel şiddet gösterdiği anda travmatik bir iz bıraktığını kaydeden Laçin, “Bir kız çocuğu için baba her şeyden önemlidir. Baba çocuğa tokat atarsa, o kocasından tokat yediğinde hiç şaşırmaz. Hemen kabullenir. Çünkü artık bir erkekten tokat yemeye alışmıştır. Bana annem bağırırdı, terlik de atardı ama babam biraz sesini yükseltse ‘hop’ derdi babama. Şimdi sen alıştırırsan ilerde kocasının yaptığını da yadırgamaz. Baba travma bırakır kız çocuğunda. Baba dediğiniz dayanaktır, baba dediğiniz güçtür” dedi.
Söyleşi sonunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eşi Hatice Akgün ve protokol üyeleri konuşmacılara çiçek ve plaket takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te karla mücadelede 200 araç ve 600 kişi sahada Siirt’te karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Siirt il genelinde etkili olan kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, Siirt Valiliği bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezinde Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde devam eden kar yağışı kapsamında alınan mevcut tedbirler ve sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ihtiyaç duyulan ilave önlemler ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Kar yağışının devam etme ihtimaline karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde sahada çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. GAMER’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen ile emniyet, jandarma, belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, sağlık ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.