GENEL - 04 Ocak 2018 Perşembe 17:15

Geleceğin öğretmenlerinden Şanlıurfa köy okullarına yardım

A
A
A
Geleceğin öğretmenlerinden Şanlıurfa köy okullarına yardım

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında üniversite öğrencileri Şanlıurfa’daki ihtiyaç sahibi köy okulları için topladıkları yardımları, 2017’nin son günlerinde sahiplerine ulaştırdı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında üniversite öğrencileri Şanlıurfa’daki ihtiyaç sahibi köy okulları için topladıkları yardımları, 2017’nin son günlerinde sahiplerine ulaştırdı.


Kendi çabalarıyla yardıma muhtaç köy okulları için giyecek ve kırtasiye yardımı toplayan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Öğrenciler 30-31 Aralık tarihlerinde Şanlıurfa’ya gerçekleştirdikleri ziyaretlerle yardım malzemelerini ilkokul öğrencilerine ulaştırdı.


Stant açıp kermes düzenlediler


Sosyal sorumluluk kapsamında bir şeyler yapmak amacıyla okul kampüsünde başlattıkları kampanya ile yardım malzemesi toplamak üzere stant açtıklarını belirten İAÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2’nci Sınıf Öğrencisi Ulaş Özgür Yılmaz, “Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde yardıma muhtaç köy okulları ve bu okullarda eğitim alan, okuma isteğiyle yanıp tutuşan birçok öğrenci kardeşimiz var. Biz de geleceğin öğretmenleri olarak onların bu çabalarına bir nebze katkıda bulunmak istedik” dedi. Kendisinin aynı zamanda İAÜ Eğitim Fakültesi Öğrenci Temsilcisi olduğunu ifade eden Yılmaz, “Temsilcilik görevini aldıktan sonra sosyal sorumluluk kapsamında bir şeyler yapmak istedim. Arkadaşlarla örgütlendik ve böyle bir kampanya başlattık. Üniversitemizin Florya’daki Halit Aydın Kampüsü’nde yardım malzemesi toplamak üzere stant açtık. Ayrıca bir de kermes düzenleyerek ek gelir sağladık. Beklentimizin çok üstünde bir ilgi gördük. Yılın son günlerinde de yardım için topladığımız malzemeleri Şanlıurfa’ya giderek kardeşlerimize dağıtımını sağladık” ifadelerini kullandı.


"59 ilkokul öğrencisine giyecek ve kırtasiye yardımı götürdük"


Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Yenidoğan mahallesinde yer alan Yenidoğan İlkokulu ile yine Hilvan’ın Kadıkent mahallesindeki Kadıkent İlkokulu’nda toplam 59 öğrenciye giyecek ve kırtasiye yardımı götürdüklerini ifade eden Yılmaz, “Gerek Yenidoğan’da, gerekse Kadıkent’te sıcak bir ilgi ile karşılandık. Öğrencilerin ve öğretmenlerinin sevinci görülmeye değerdi. Onları yeni bir yıla girdiğimiz şu günlerde bir nebze olsun sevindirebildiğimiz için mutluyuz. Bizler geleceğin öğretmenleri olarak bu kardeşlerimizin eğitim ve yaşamlarından sorumluyuz. Bu nedenle mümkün olduğunca elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Belki her yere yetişemeyiz. Zira yardıma muhtaç durumda olan belki binlerce okul var. Ancak bir cana bile dokunabilsek kendimizi mutlu sayarız” dedi.


Bu tip faaliyetlere devam etmek istediklerini de ifade eden Yılmaz, fakülte dekanı Prof. Dr. Hamide Ertepınar’a gelen bir e-posta neticesinde, anadoluda bir başka okulda görev yapan İAÜ mezunu bir arkadaşlarının okuluna yardım götürmek için de yakın zamanda çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.