GENEL - 04 Ocak 2018 Perşembe 17:15

Geleceğin öğretmenlerinden Şanlıurfa köy okullarına yardım

A
A
A
Geleceğin öğretmenlerinden Şanlıurfa köy okullarına yardım

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında üniversite öğrencileri Şanlıurfa’daki ihtiyaç sahibi köy okulları için topladıkları yardımları, 2017’nin son günlerinde sahiplerine ulaştırdı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında üniversite öğrencileri Şanlıurfa’daki ihtiyaç sahibi köy okulları için topladıkları yardımları, 2017’nin son günlerinde sahiplerine ulaştırdı.


Kendi çabalarıyla yardıma muhtaç köy okulları için giyecek ve kırtasiye yardımı toplayan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Öğrenciler 30-31 Aralık tarihlerinde Şanlıurfa’ya gerçekleştirdikleri ziyaretlerle yardım malzemelerini ilkokul öğrencilerine ulaştırdı.


Stant açıp kermes düzenlediler


Sosyal sorumluluk kapsamında bir şeyler yapmak amacıyla okul kampüsünde başlattıkları kampanya ile yardım malzemesi toplamak üzere stant açtıklarını belirten İAÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2’nci Sınıf Öğrencisi Ulaş Özgür Yılmaz, “Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde yardıma muhtaç köy okulları ve bu okullarda eğitim alan, okuma isteğiyle yanıp tutuşan birçok öğrenci kardeşimiz var. Biz de geleceğin öğretmenleri olarak onların bu çabalarına bir nebze katkıda bulunmak istedik” dedi. Kendisinin aynı zamanda İAÜ Eğitim Fakültesi Öğrenci Temsilcisi olduğunu ifade eden Yılmaz, “Temsilcilik görevini aldıktan sonra sosyal sorumluluk kapsamında bir şeyler yapmak istedim. Arkadaşlarla örgütlendik ve böyle bir kampanya başlattık. Üniversitemizin Florya’daki Halit Aydın Kampüsü’nde yardım malzemesi toplamak üzere stant açtık. Ayrıca bir de kermes düzenleyerek ek gelir sağladık. Beklentimizin çok üstünde bir ilgi gördük. Yılın son günlerinde de yardım için topladığımız malzemeleri Şanlıurfa’ya giderek kardeşlerimize dağıtımını sağladık” ifadelerini kullandı.


"59 ilkokul öğrencisine giyecek ve kırtasiye yardımı götürdük"


Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Yenidoğan mahallesinde yer alan Yenidoğan İlkokulu ile yine Hilvan’ın Kadıkent mahallesindeki Kadıkent İlkokulu’nda toplam 59 öğrenciye giyecek ve kırtasiye yardımı götürdüklerini ifade eden Yılmaz, “Gerek Yenidoğan’da, gerekse Kadıkent’te sıcak bir ilgi ile karşılandık. Öğrencilerin ve öğretmenlerinin sevinci görülmeye değerdi. Onları yeni bir yıla girdiğimiz şu günlerde bir nebze olsun sevindirebildiğimiz için mutluyuz. Bizler geleceğin öğretmenleri olarak bu kardeşlerimizin eğitim ve yaşamlarından sorumluyuz. Bu nedenle mümkün olduğunca elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Belki her yere yetişemeyiz. Zira yardıma muhtaç durumda olan belki binlerce okul var. Ancak bir cana bile dokunabilsek kendimizi mutlu sayarız” dedi.


Bu tip faaliyetlere devam etmek istediklerini de ifade eden Yılmaz, fakülte dekanı Prof. Dr. Hamide Ertepınar’a gelen bir e-posta neticesinde, anadoluda bir başka okulda görev yapan İAÜ mezunu bir arkadaşlarının okuluna yardım götürmek için de yakın zamanda çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.