GENEL - 01 Ekim 2012 Pazartesi 16:24

BAŞBAKAN`IN GÖMLEОİNİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

A
A
A
BAŞBAKAN`IN GÖMLEОİNİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Başbakan Erdoğan`ın AK Parti 4. Olağan Kongresi`nde giydiği gömleğin sırrı çözüldü. BİSSE Genel Müdürü Hakan Gökçe, gömleği Başbakan Erdoğan için özel olarak ürettiklerini belirterek, ``Gömleğin logosunda kamera olduğu, verici taşıdığı, kurşun geçirmez olduğu doğru değil`` dedi.
AK Parti`nin Ankara`da gerçekleşen kongresine katılan Başbakan Erdoğan, giydiği gömlek ile ilgi odağı olmuştu. Gömlekte bulunan sembol, gün boyu değişik tahminler yapılmasına neden oldu. Başbakan`ın giydiği beyaz gömleğin ünlü gömlek üreticisi BİSSE`ye ait olduğu anlaşıldı.
BİSSE Genel Müdürü Hakan Gökçe, Başbakan`ın giydiği gömlek ile ilgili pek çok yanlış yorum yapıldığına dikkat çekerek, ``Gömleğin logosunda kamera olduğundan, verici taşıdığına dair çeşitli yorumlar yapıldı. Maalesef bunlar doğru değil. Gömleğin kurşun geçirmez olduğu söylendi ancak bunlar doğruyu yansıtmıyor. Bu gömleğimizi başbakan için özel olarak ürettiğimiz ve logosu da bizim olan bir gömlek. Kumaşı yüzde yüz pamuk ve doğal materyallerden yapılmış bir gömlek`` dedi.
Başbakan`ın gömlek seçimlerini kendi yaptığını belirten Gökçe, ``Başbakanımız özellikle gömleklerinin kumaşını kendi seçiyor. Firma ziyaretleri sırasında kumaş kartelalarını inceliyor. İşaretlediği kumaşlardan gömlekler istiyor. Modelleri ve kalıplarını tamamen bize bırakıyor. Fiziğinden ötürü biraz vücudu saran dar kesimli gömlekleri tercih ediyor`` diye konuştu.
Hakan Gökçe, Başbakan`ın giydiği gömlekteki logoyu yaklaşık 3 yıldır kullandıklarına dikkat çekerek, aynı logoyu takım elbise ve kravatlarda da kullandıklarını söyledi.
Başbakan`ın gömleğine benzer gömleklerin mağazalarında satışta olduğunu kaydeden Gökçe, gömlek fiyatlarının 150 ila 920 TL arasında olduğunu ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gönülleri ısıtan yakacak desteği Kocaeli’de yakacak desteği ödemeleri başlarken, ailelere kasım-nisan ayları arasında toplam 6 bin TL verilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine katkı sağlamak amacıyla yakacak desteği ödemelerine başladı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütülen destek kapsamında, düzenli gıda yardımı alan ailelere kasım-nisan ayları arasında aylık bin TL, toplamda 6 bin TL yakacak desteği sağlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda yürütülen yakacak desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların 41 Su Nakit Kartlarına yatırılıyor. Destek programı kapsamında ilk ödeme kasım ayı için hak sahiplerinin kartlarına aktarılırken, ödemeler nisan ayına kadar 6 ay boyunca düzenli olarak devam edecek. Aylık bin TL destek veriliyor Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, Kocaeli genelinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında yaşayabileceği ısınma sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlanan yakacak desteğiyle vatandaşların kış mevsimini daha güvenli ve sağlıklı şartlarda geçirmesi amaçlanıyor. Yakacak desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası aracılığıyla alınıyor. Başvurular, uzman ekipler tarafından yapılan sosyal incelemelerin ardından değerlendiriliyor. Yardımın türü ve kapsamı ise Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu tarafından karara bağlanıyor.