SPOR - 23 Ağustos 2020 Pazar 23:54

Şampiyonlar Ligi Finali: Paris SG: 0 - Bayern Münih: 1 (Maç sonucu)

A
A
A
Şampiyonlar Ligi Finali: Paris SG: 0 - Bayern Münih: 1 (Maç sonucu)

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint Germain ve Bayern Münih, Portekiz’in Lizbon kentinde karşı karşıya geldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint Germain ve Bayern Münih, Portekiz’in Lizbon kentinde karşı karşıya geldi. Bayern, 59. dakikada Coman’ın kafa golüyle maçı 1-0 kazanarak, Şampiyonlar Ligi Kupası’nı 6. kez kazanmayı başardı.



Maçtan dakikalar (İkinci yarı)


59. dakikada Paris Saint Germain savunmasından seken top Kimmich’te kaldı. Bu futbolcu arka direğe ortaladı. Müsait pozisyondaki Coman kafayla topu filelere gönderdi. 0-1


67. dakikada Di Maria’nın sağdan ceza sahasına yaptığı ortada savunmanın arkasına sarkan Mbappe topun üzerinden atladı ancak kaleci Neuer bu pozisyonda kontrpiyede kalmadı.


70. dakikada Di Maria, ceza sahasına giren Marquinhos’u gördü. Bu futbolcunun müsait pozisyondaki şutunda kaleci Neuer topu kornere gönderdi.



Stat: Estadio da Luz


Hakemler: Daniele Orsato xx, Lorenzo Manganelli xx, Alessandro Giallatini xx


Paris SG: Navas xx, Kehrer xx, Silva xx, Kimpembe xx, Bernat xx (Kurzawa dk. 80 x), Herrera xx (Draxler dk. 72 xx), Marquinhos xx, Paredes xx (Veratti dk. 65 xx), Di Maria xx (Moting dk. 80 x), Mbappe xx, Neymar xx


Yedekler: Rico, Bulka, Diallo, Bakker, Dagba, Sarabia, Gueye, Icardi


Teknik Direktör: Thomas Tuchel


Bayern Münih: Neuer xxx, Kimmich xxx, Boateng x (Süle dk. 25 xxx), Alaba xxx, Davies xxx, Alcantara xxx (Tolisso dk. 86 ?), Goretzka xxx, Gnabry xxx (Coutinho dk. 68 xx), Müller xx, Coman xxx (Perisic dk. 68 xxx), Lewandowski xx


Yedekler: Ulreich, Hofmann, Odriozola, Pavard, Martinez, Hernandez, Cuisance, Zirkzee


Teknik Direktör: Hansi Flick


Gol: Coman (dk. 59) (Bayern Münih)


Sarı kartlar: Davies, Gnabry, Süle, Müller (Bayern Münih), Paredes, Neymar, Silva, Kurzawa (Paris SG)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Müdür Çandıroğlu: "Van, projelerle eğitimde örnek bir şehir" Van Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Van’da eğitimin güçlü projelerle yürütüldüğünü belirterek, dijitalleşme ve kodlama alanlarında ilave çalışmaların planlandığını söyledi. Müdür Bilal Yılmaz Çandıroğlu, gazetecilerle bir araya gelerek kentte yürütülen eğitim projeleri ve hedeflenen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Van’ın "doğunun incisi" olduğunu belirten Çandıroğlu, böyle bir şehirde görev yapmanın büyük bir sorumluluk ve şükür vesilesi olduğunu söyledi. Van genelinde 274 bin öğrenciye eğitim hizmeti verdiklerini ifade eden Çandıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü politika ve projelerin sahada güçlü şekilde uygulanmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. Valilik öncülüğünde hayata geçirilen projelerin dikkat çekici olduğunu da dile getiren Çandıroğlu, özellikle Kitap Van Projesi’nin örnek bir uygulama olduğunu belirtti. Okullarda uzun süredir uygulanan okuma saati çalışmalarının bu projeyle daha da güçlendiğini kaydeden Çandıroğlu, öğrencilerin okudukları kitapları sistem üzerinden girerek yeni kitaplara ücretsiz şekilde ulaştığını ifade etti. Kitap Van Projesi’nin kapsamına dikkat çeken Çandıroğlu, "Birçok ülkeyi gezdim. Bu çapta ve bu organizasyon gücünde bir projeyi dünyada görmedim" dedi. Spor Van Projesi ile Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) ile öğrencilerin hem akademik hem de fiziksel gelişimlerinin desteklendiğini belirten Çandıroğlu, bu projelerin sahada aktif şekilde yürütüldüğünü söyledi. Günümüz ihtiyaçlarına da değinen Çandıroğlu, dijitalleşme ve kodlama alanlarında ilave çalışmaların planlandığını ifade ederek, sahadan gelen ihtiyaçlar doğrultusunda yeni projelerin hayata geçirileceğini kaydetti. Milli eğitim camiasında projelerin yürütülmesinde Ar-Ge biriminin önemli rol üstlendiğini vurgulayan Çandıroğlu, Türkiye genelinde birçok projeyi ilk uygulayan yöneticilerden biri olduğunu da söyleyerek, "Milli eğitim camiasında beni Ar-Ge’ci müdür olarak bilirler" ifadelerini kullandı.