POLİTİKA - 16 Kasım 2012 Cuma 16:42

TÜRKİYE İLE MAKEDONYA ARASINDA İŞBİRLİĞžİ PROTOKOLÜ

A
A
A
TÜRKİYE İLE MAKEDONYA ARASINDA İŞBİRLİĞžİ PROTOKOLÜ

İSTANBUL (İHA) ``“ AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Makedonya`nın Avrupa Birliği komisyonuyla üst düzey diyalog görüşmelerini önemsediklerini belirterek, ``Barışın sadece üye ülkeler değil, tüm kıtada geçerli olabilmesi için başta Makedonya olmak üzere tüm Avrupa kıtasındaki ülkelerin üyeliğini hızlandırmaları gerektiğine inanıyoruz`` dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ortaköy Ofisi`nde, Makedonya Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi ile bir araya geldi. İkili arasında AB Bakanlığı ile Makedonya Avrupa İşleri Sekreterliği arasındaki işbirliği protokolünü imzalandı.
Makedonya`nın Avrupa Birliği komisyonuyla üst düzey diyalog görüşmelerinde çok önemli bir noktaya gelmiş olmasını önemsediklerini belirten Bakan Bağış, ``Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Avrupa Birliği`nin herşeyden evvel bir barış projesi olduğunu görerek bu barışın sadece üye ülkeler değil, tüm kıtada geçerli olabilmesi için başta Makedonya olmak üzere tüm Avrupa kıtasındaki ülkelerin üyeliğini hızlandırmaları gerektiğine inanıyoruz. Avrupa Birliği`nin gerçekten önemli bir barış projesi olması için Makedonya ile müzakerelerinin bir an evvel başlaması yönünde terkinlerimizde bulunuyoruz. Protokolün her iki ülke için de hayırlı olmasını temenni ediyorum`` dedi.
Makedonya Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi ise Makedonya`nın Avrupa Birliği için çalışmalar yaptığını söyledi. Arifi, ``İnanıyoruz ki Aralık`ta güzel bir haber alabiliriz. Makedonya ve bütün balkanlar ülkeleri perspektif olarak kendilerinin bir Avrupa perspektifi olması lazım`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir