ASAYİŞ - 23 Aralık 2020 Çarşamba 16:22

İş adamı Şarık Tara’nın mezarı babalık davası nedeniyle açıldı

A
A
A
İş adamı Şarık Tara’nın mezarı babalık davası nedeniyle açıldı

ENKA Holding’in kurucusu Şarık Tara’nın babalık davası gerekçesiyle mezarı açıldı.

ENKA Holding’in kurucusu Şarık Tara’nın babalık davası gerekçesiyle mezarı açıldı. Açılan mezardan alınan örnekler Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.


Ünlü iş adamı Şarık Tara’nın 2018 yılında hayatını kaybetmesinin ardından Ali Melih Aktay, Tara’nın babası olduğunu iddia ederek İstanbul 2. Aile Mahkemesi’ne babalık davası açmıştı.


Mahkeme DNA örneği alınması için Şarık Tara’nın mezarının açılmasına karar verdi. Mezar açma kararının ardından bugün mahkeme hakimi ve taraf avukatlarının olduğu heyet DNA örneği alınması için Tara’nın Ulus’ta bulunan mezarına gitti. Açılan mezardan alınan DNA örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.


Öte yandan Ali Melih Aktay’dan alınan DNA örnekleri karşılaştırılacak ve Şarık Tara’nın babası olup olmadığına karar verilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da mali müşavir operasyonu: 43 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak 2020-2021 yıllarında 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 TL değerinde sahte fatura düzenlendiği tespit edildi. Haksız şekilde KDV iadesi alarak devleti 2020-2021 yılı arasında tespit edilen şirketler özelinde yaklaşık 69 milyon 552 bin 840 TL zarara uğrattıkları belirlenlenen 1 yeminli mali müşavir, 25 mali müşavir, 6 örgüt yöneticisi ve suça konu sahte faturaları kullanarak kamu zararına sebep oldukları tespit edilen Demir Grup Şirketleri, Cavıtech Denizcilik A.Ş ve Ses Taahhüt İnşaat A.Ş’nin yönetici ve ortakları olan 11 şüphelinin dahil olduğu toplamda 43 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak 2020-2021 yıllarında 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 TL değerinde sahte fatura düzenlendiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında komisyon karşılığında mali müşavirler veya şirket yöneticileri aracılığıyla bağlantı sağlanan şirketlere sahte fatura temin edildiği ve bu sahte faturaların şirketler tarafından kullanılarak yasal defterlerine kayıt etmek yoluyla kurumlar vergisi beyanlarında gider gösterildiği de belirlendi. Şüphelilerin haksız şekilde KDV iadesi alarak devleti 2020-2021 yılı arasında yaklaşık 69 milyon 552 bin 840 TL zarara uğrattıkları belirlendi. Elde edilen suç gelirlerinin ve kaynağı belirsiz paraların sahte faturalar üzerinden ticari faaliyet süsü verilerek belirli bir döngü ve zincir şeklinde yeniden şirkete veya şahıslara dönüşünün sağlanarak ekonomik sisteme dahil edilerek meşruluk kazandırılmaya çalışıldığı da soruşturma kapsamında belirlendi. Örgütsel faaliyet çerçevesinde hareket ettiği tespit edilen 1 yeminli mali müşavir, 25 mali müşavir, 6 örgüt yöneticisi ve suça konu sahte faturaları kullanarak kamu zararına sebep oldukları tespit edilen Demir Grup Şirketleri, Cavıtech Denizcilik A.Ş ve Ses Taahhüt İnşaat A.Ş’nin yönetici ve ortakları olan 11 şüphelinin dahil olduğu toplamda 43 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.