ASAYİŞ - 22 Nisan 2021 Perşembe 14:57

Ümraniye’de birlikte yaşadığı kadını çocuklarının gözü önünde öldüren sanığa müebbet

A
A
A
Ümraniye’de birlikte yaşadığı kadını çocuklarının gözü önünde öldüren sanığa müebbet

Ümraniye’de birlikte yaşadığı Nurgül Boz’u 6 yaşındaki kızlarının gözü önünde 44 kez bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Ersin Korkmaz, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse çarptırıldı.

Ümraniye’de birlikte yaşadığı Nurgül Boz’u 6 yaşındaki kızlarının gözü önünde 44 kez bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Ersin Korkmaz, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse çarptırıldı. Sanığın cinayetten 36 gün önce cezaevinden tahliye olduğu öğrenilmişti.


Ümraniye’de 10 Nisan 2020 tarihinde birlikte yaşadığı Nurgül Boz(44) ile tartışan Ersin Korkmaz(46), genç kadını 6 yaşındaki kızlarının gözü önünde 44 kez bıçaklayarak öldürdü. Aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Nurgül Boz’u evde bırakan Korkmaz, küçük kızını eski eşine bırakıp karakola giderek teslim oldu. Eve gelen sağlık ekipleri genç kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Korkmaz’ın cinayet tarihinden 36 gün önce cezaevinden tahliye olduğu ortaya çıktı.


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ersin Korkmaz hakkında ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın Anadolu 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Ersin Korkmaz cezaevinden getirilirken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.


Duruşmada söz alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Berrak Emiralioğlu, “Sanığın ‘nitelikli öldürme’ suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. Katılan avukatları, sanık hakkında verilecek cezada indirim yapılmamasını istedi. Son sözü sorulan tutuklu sanık Ersin Korkmaz, “Takdir mahkemenindir. Başka bir diyeceğim yoktur” diye konuştu.



Müebbet hapse çarptırıldı


Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Korkmaz’ı ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmış ise de, sanığın, sabit olan kasten öldürme suçundan eylemine uyan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Sanığın yargılama sürecinde gözlemlenen kişiliği, suçtan sonra tutum ve davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İhlas Kolejinden bursluluk sınavına giren her öğrenciye ücretsiz rehberlik hizmeti İhlas Koleji, 10 Ocak Cumartesi günü düzenleyeceği bursluluk sınavına başvuran tüm öğrencilere, ücretsiz olarak "Öğrenme Stilleri Envanteri" ve "Enneagram Mizaç Testi" uygulayacağını açıkladı. Eğitimde 30’uncu yılını kutlayan İhlas Koleji, Bahçelievler, Beylikdüzü ve Ispartakule kampüslerinde gerçekleştirilecek bursluluk sınavıyla öğrencilere yalnızca burs imkânı değil, aynı zamanda profesyonel rehberlik desteği sunmayı amaçlıyor. 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine "Öğrenme Stilleri Envanteri" uygulanırken bu sayede öğrencilerin görsel, işitsel ve kinestetik öğrenme eğilimlerinin belirleneceği hedeflenecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise kişilik yapılarını ve güçlü yönlerini analiz eden "Enneagram Mizaç Testi" uygulanacak. Yapılacak uygulamalarla öğrencilerin sınav sonuç karnesinin yanı sıra öğrenme biçimlerini ve kişilik özelliklerini ortaya koyan detaylı bir değerlendirme raporu hazırlanacak. Bu raporlar, öğrencilerin potansiyellerinin, yeteneklerinin ve mizaç özelliklerinin daha yakından tanınmasına katkı sağlayacak. Sınava başvuran her öğrenciye uygulanacak olan rehberlik envanterlerinin sonuçları ayrıca velilerle de paylaşılacak. İhlas Koleji Genel Müdürü Hakkı Okur: "Her çocuk keşfedilmeyi bekleyen bir hazinedir" Konuyla ilgili konuşan İhlas Koleji Genel Müdürü Hakkı Okur, "Çocukların öğrenme stillerini bilmek ve onların mizacına uygun bir yaklaşımı geliştirmek çok kritik bir öneme sahip. Bu yüzden velilerimiz sınav sonucunu almaya geldiklerinde çocuklarının akademik durumunun yanı sıra, ’Çocuğum en iyi nasıl öğrenir?’ veya ’Çocuğumun mizaç özellikleri nelerdir?’ sorularının cevabını içeren profesyonel bir dosyayı da teslim alacaklar" ifadelerini kullandı.
Bitlis Bitlis kara gömüldü: 294 köy yolu ulaşıma kapandı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde 294 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlis’te bir haftadan beridir aralıklarla yağan kar nedeniyle araçlar, tek katlı evler, yön ve iş yeri tabelaları adeta kara gömülürken, kar kalınlığı ise 2 metreye ulaştı. Bitlis’te geçtiğimiz cumartesi günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı dün gecede etkisini sürdürdü. Sabah saatlerinde duran kar yağışı sonrası araçlar kara gömülürken, vatandaşlar araçlarını bulmak için uzun uğraşlar verdi. Kent merkezinde kar kalınlığının 179 santimetre olduğu Bitlis’te, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi aştı. Kar yağışının bölgeyi terk ettiğini açıklayan meteoroloji yetkililer, soğuk havaların etkili olacağını bildirdi. Buzlanma ve soğuk nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulunan yetkililer, eğimi fazla olan bölgelerde çığ riskinin bulunduğunu da hatırlatarak, bu tür bölgelerde yaşayanların dikkatli olmalarını istedi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle 294 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, il özel idaresine ait 90 personel ve 72 iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarına başlanıldığı ifade edildi. Ayrıca kar yağışı sonrası kent merkezinde kapanan mahalle yollarında çalışma yürüten Bitlis Belediyesi ekipleri de ana artelleri açık tutmaya çalışıyor. 50 iş makinesi ve 70 personelle karla mücadele çalışması sürdüren belediye ekipleri, karla kaplanan araçların görünür hale getirilmesi için vatandaşlara uyarılarda bulunarak zarar görmemeleri için etrafının açılmasını istedi.