ASAYİŞ - 27 Eylül 2021 Pazartesi 16:09

SAS Holding mağdurlarından suç duyurusu: “639 milyon lira ortada yok”

A
A
A
SAS Holding mağdurlarından suç duyurusu: “639 milyon lira ortada yok”

Ataşehir’de SAS Holding yönetim kurulu üyesi Sibel Koçan’ın para sevkiyatı yaptığı sırada başından vurularak öldürülmesi ve şirket yöneticilerinden Süleyman Aydın’ın intihar etmesinin ardından şirketten paralarını alamayan mağdurlar suç duyurusunda bulundu.

Ataşehir’de SAS Holding yönetim kurulu üyesi Sibel Koçan’ın para sevkiyatı yaptığı sırada başından vurularak öldürülmesi ve şirket yöneticilerinden Süleyman Aydın’ın intihar etmesinin ardından şirketten paralarını alamayan mağdurlar suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde toplanan vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirdi. Bir vatandaş, “Yaklaşık 639 milyon lira piyasada yok. Zararım çok. Ailecek 4-5 milyon lira zararımız var” dedi.


Ataşehir’de 15 Haziran 2021 tarihinde SAS Holding A.Ş. yönetim kurulu üyesi Sibel Koçan para sevkiyatı yaptığı sırada başından vurularak öldürülmüş, 3 milyon 300 bin lira gasp edilmişti. Koçan’ın eski eşi olan şirket yöneticisi Süleyman Aydın ise intihar ederek hayatını kaybetmişti. Sibel Koçan’ın vurularak öldürüldüğü gasp olayına ilişkin soruşturma kapsamında yakalanan 9 şüpheli tutuklanmıştı.



Adliye önünde toplandılar


Söz konusu şirkete yatırım yapan ve paralarını geri alamadıklarını gerekçe gösteren mağdurlar, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı önünde toplandı. ‘SAS’lıyız, haklıyız, alacaklıyız’ şeklinde slogan atan çok sayıda mağdur, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçelerini sundu.



“Holdingin için boşalttılar”


Dilekçede, “Şüpheliler SAS Holding’in sahibi konumunda bulunan Sibel Koçan ve maktul Süleyman Aydın’ın şüpheli ölümü akabinde SAS Holding’in içini boşaltmışlardır. Şüphelilerin suç teşkil eden eylemlerinin neticesinde SAS Holding’e yatırım yapmış olan müvekkiller ve müvekkiller dışında kalan binlerce kişi daha mağdur olmuştur” denildi. SAS Holding’in ponzi sistemiyle çalışan bir şirket olduğu iddiasının şüpheliler tarafından suçtan kurtulmak amacıyla ortaya atıldığının belirtildiği dilekçede, söz konusu cinayet ve intihar olaylarının şüphelilerin kendilerine maddi menfaat elde etme planının bir parçası olup olmadığının araştırılması talep edildi.



“Hayatımız boyunca biriktirdiğimiz paralarımızı geri istiyoruz”


Adliye önünde toplanan çok sayıda mağdur adına konuşan Filiz Sönmez, söz konusu holdingin kamuoyuna yansıtıldığı şekilde ponzi bir şirket olmadığını, bu holdingin saadet zinciri şeklinde çalışan bir şirket olduğu iddiasının şüpheli kişiler tarafından suçtan kurtulmak maksadıyla ortaya atılmış asılsız bir iddia olduğunu belirtti. Sönmez, SAS Holding’in 2014 yılında kurulduğunu söyleyerek, "Bir saadet zinciri şirketinin 7 sene boyunca işleyişini devam ettirmesi mümkün değildir. Şirketin kurucuları Süleyman Aydın ve Sibel Koçan’ın şüpheli ölümüne kadar geçen yıllarda paralarımız her ay gün dahi aksamadan yatırılmıştır. Biz holdingin yüzde 20’sini oluşturan mağdur yatırımcılar olarak hayatımız boyunca emek vererek çalışıp biriktirdiğimiz paralarımızı geri almak istiyoruz” dedi.


Mağdurlardan Erkan Uzman isimli bir vatandaş, “Yaklaşık 4 aydır yetkililerden ses yok. Buradan yetkililerden rica ediyoruz. Bizim sesimizi duysunlar. Çok mağduruz. Çalışamıyoruz. Borcun altına girdik. Kredilerimiz var. Benim 650 bin lira zararım var. Yaklaşık 639 milyon lira piyasada yok. Zararım çok. Ailecek 4-5 milyon lira zararımız var” diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.



“Biz mağdur değiliz, alacaklıyız”


Seda Barkadan isimli bir mağdur ise “13 bin 105 kişiden bahsediyoruz burada. Şirkette yaşanan gasp ve henüz belirlenmemiş bir intihar olayından sonra bu şirketin büyük başları biz küçük yatırımcıların parasını ödemiyorlar. Biz burada 13 bin 105 aileden bahsediyoruz. Herkes çocuklarının rızkını buraya yatırdı. Herkes kazanç peşindeydi. Biz mağdur değiliz, biz alacaklıyız. Biz şirketin küçük ortaklarıyız” diyerek 80 bin lira zararının olduğunu söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Volkan Demirel: "Türk futbolu neden gelişmiyor diyorsak hakemlerin bunda çok büyük payı var" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, Göztepe müsabakasının ardından, "Çok hakem konuşan biri değilim ama yeri geldiği zaman söylemek lazım. Türk futbolu neden gelişmiyor diyorsak hakemlerin bunda çok büyük payı var. Yapacak bir şey yok önümüzdeki maça bakacağız" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Gençlerbirliği, sahasında karşılaştığı Göztepe’ye 2-0 mağlup oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, "Tüm sorumluluk benim. Yenildik, tüm sorumluluk bana aittir. Bu kadroyu çalıştıran, bu kadroyu çıkaran, oyuncuları oynatan, değişikler yapıp her şeyi yapan benim ama şöyle de bir şey var; belki ikinci penaltı için evet penaltı diyebiliriz ama ilki için asla. Kosova-Türkiye maçını hepiniz izlediniz, orada en iyi şekilde hepiniz gördünüz. Tabii ki bunu bahane olarak söylemiyorum ama bugünkü maçta bence hakem kararlarının etkili olduğunu düşünüyorum. Bizi yenebilirlerdi buna hiçbir şey demiyorum ama bugün hakemin biraz etki ettiğini düşünebiliriz. Tekrar söylüyorum, tüm sorumluluk bana ait. Ben aşağıyı düşünmüyorum diye röportaj vermiştim ama artık aşağıyı düşünmemiz gerekiyor. Ona göre hareket edeceğiz. Beklenti buymuş, düşmemeyi düşünüyor çoğu insan. Biz de düşmemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ben buraya geldiğimde takımın çok iyi olduğunu söylemiştim. Oyuncularıma güveniyorum, tabii ki hakem kararları ve sahanın içinde bize müsaade ederlerse. Çok hakem konuşan biri değilim ama yeri geldiği zaman söylemek lazım. Türk futbolu neden gelişmiyor diyorsak hakemlerin bunda çok büyük payı var. Yapacak bir şey yok önümüzdeki maça bakacağız" ifadelerini kullandı.
Bursa BUÜ’den "Horizon Europe" başarısı Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Avrupa Birliği Horizon Europe programı kapsamında hazırlanan 5 milyon avro bütçeli "AI-CIRCLE" projesi ile önemli bir uluslararası başarıya imza attı. Üniversite koordinatörlüğünde yürütülecek olan proje, dijital dönüşüm ve döngüsel ekonomi alanında Avrupa genelinde güçlü bir işbirliği ağı oluşturmayı hedefliyor. HORIZON-WIDERA-2025-01-ACCESS-01 European Excellence Initiative çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "AI-CIRCLE-Excellence for Digital Transformation and Business Modelling Solutions for the Circular Economy" projesi, toplam 12 farklı Avrupa ülkesinden üniversite ve kuruluşu bir araya getiriyor. BUÜ’nün liderlik edeceği konsorsiyumda Letonya, Slovenya, Polonya, Portekiz, Yunanistan, İrlanda, İspanya, Hollanda, Almanya, İtalya ve İsveç’ten paydaşlar yer alıyor. "Küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz" Projenin kapsamı ve hedefleri hakkında teknik detayları paylaşan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy, AI-CIRCLE projesinin yükseköğretim kurumları arasında kurulacak bir Avrupa mükemmeliyet ağı aracılığıyla yapay zeka destekli dijital dönüşümü ve döngüsel ekonomi temelli iş modeli inovasyonlarını geliştirmeyi amaçladığını belirtti. Prof. Dr. Arsoy, çalışmanın özellikle Türkiye’nin de içinde yer aldığı "Widening" ülkelerine odaklanarak araştırma mükemmeliyetini artırmayı, kurumsal dönüşümü desteklemeyi ve KOBİ’lerin küresel rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini vurguladı. 5 tematik alanda 48 pilot uygulama Prof. Dr. Arsoy, proje kapsamında 24 KOBİ ile en az 48 pilot uygulama gerçekleştirileceğini ifade etti. Akademik araştırma çıktılarının doğrudan gerçek sektör uygulamalarına dönüştürüleceğini kaydeden Arsoy, çalışmaların tekstil, gıda sistemleri, turizm ve konaklama, ulaşım ve mobilite ile çevre ve enerji sistemleri olmak üzere 5 temel tematik alanda yürütüleceği bilgisini paylaştı. Projenin akademik ekibi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kadrosundan oluşuyor. Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy’un koordinatörlüğündeki projede Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Prof. Dr. Yasemin Ertan, Prof. Dr. Yücel Sayılar, Prof. Dr. Nuran Bayram Arlı, Prof. Dr. Elif Yücel, Doç. Dr. Mehlika Saraç ve Dr. Öğr. Üyesi Burak Meydancı araştırmacı olarak görev alıyor.
Adıyaman AK Parti heyeti Başkan Hallaç ile bir araya geldi AK Parti Adıyaman Milletvekilleri İshak Şan ve Mustafa Alkayış, beraberlerindeki Kaymakam Muhammed Usame Soysal ve parti heyetiyle birlikte Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ı ziyaret etti. Ziyarette il ve ilçe teşkilat üyeleri de yer alırken, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Ziyarette, Kahta’da devam eden çalışmalar, hayata geçirilmesi planlanan projeler ve ilçenin geleceğine yön verecek yatırımlar üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Göreve geldikleri günden bu yana Kahta’nın her alanda gelişmesi için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını ifade eden Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, altyapıdan üstyapıya, sosyal projelerden kültürel çalışmalara kadar geniş bir yelpazede yürütülen hizmetler hakkında detaylı bilgi paylaştı. Başkan Hallaç, özellikle vatandaş odaklı belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizerek, "Kahta’mızı daha yaşanabilir, daha modern ve daha güçlü bir ilçe haline getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hemşerilerimizin ihtiyaçlarını önceleyen, kalıcı ve sürdürülebilir projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu süreçte sağlanan birlik ve beraberlik, hizmet yolculuğumuzun en büyük gücüdür. Nazik ziyaretleri ve ilçemize göstermiş oldukları yakın ilgi ve desteklerinden dolayı milletvekillerimize ve teşkilat üyelerimize teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" dedi. Ziyaret kapsamında karşılıklı istişarelerin, ilçenin gelişimine önemli katkılar sunacak nitelikte olduğu dile getirilirken ortak akıl ve iş birliği içerisinde yürütülecek çalışmaların Kahta’ya değer katmaya devam edeceği belirtildi.