ASAYİŞ - 03 Kasım 2022 Perşembe 14:59

Şişli’deki kadın kaçırma cinayetinde gözaltı sayısı 6’ya çıktı

A
A
A
Şişli’deki kadın kaçırma cinayetinde gözaltı sayısı 6’ya çıktı

Şişli’de bir kadının kaçırıldığı kanlı tuzaktan aranan 2 şüpheli daha yakalandı.

Şişli’de bir kadının kaçırıldığı kanlı tuzaktan aranan 2 şüpheli daha yakalandı. Yakalanan Orhan K. ile Sinan K.’nın öldürülen Muhammet Tek’in aracını takip eden isimler olduğu belirlendi. Terör örgütü DEAŞ’in finansörü olduğu iddiasıyla arandığı ortaya çıkan katil zanlısı Emrullah K., Muhammet Tek’i öldürmüştü. Olayda gözaltı sayısı 6 oldu.


İstanbul’da 3 gün önce işlenen kanlı tuzakla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Şişli’de önü kesilen sürücü Muhammet Tek’i öldüren Emrullah K., Tek’le gönül ilişkisi yaşadığı iddia edilen eşi Berivan K.’yı alarak 3 kişiyle birlikte olay yerinden kaçtı.



Olayda iki araç kullanıldı


Olayın ardından çalışma yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kısa sürede şüphelilerden Emrullah K. Mehmet K., Ramazan K. ve Ahmet K.’yı yakaladı. Sultanbeyli’de düzenlenen operasyonda Berivan K.’da sağ kurtarıldı. Yapılan kamera görüntüleri çalışmalarında, şüphelilerin olayda iki araç kullandığı belirlendi. Ortaya çıkan ayrıntılara göre, ilk araçta Emrullah K. ile iki kişi Şişli’deki yolda bekliyorlardı. Diğer ikinci araç ise maktulün aracını takip eden kişilerdi. İddiaya göre Muhammet Tek’i takip edenler, aracın gelişini Emrullah K.’ya bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Emrullah K., aracın önünü keserek durmasını sağladı. Ardından Muhammet Tek’e ateş eden Emrullah K. İki kişiyle birlikte araçta bulunan eşi Berivan K.’yı alarak olay yerinden kaçtı.



Takipçiler yakalandı


Emrullah K. ile birlikte 4 kişinin yakalanmasının ardından çalışmayı derinleştiren cinayet masası, maktulün aracını takip eden diğer araçtaki kişilerin isimlerini de tespit etti. Elde edilen bilgilerin ardından kayıplara karışan Orhan K. ile Sinan K., dün gece düzenlenen operasyonla yakalandı. Orhan K.’nın 11 ayrı suç kaydı olduğu belirlendi.



DEAŞ terör örgütü üyesi çıktılar


Yapılan çalışmalarda Muhammet Tek’in 2017 ve 2019 yıllarında terör örgütü DEAŞ’ın İstanbul yapılanmasına yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda örgüt üyeliği ve yardım yataklıktan gözaltına alındığı, arkadaşı olan katil zanlısı Emrullah K.’nın ise yine DEAŞ terör örgütüne finans sağlamaktan hakkında arama kararı bulunduğu tespit edildi. Gözaltına alınan 6 kişi yarın adliyeye gönderilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Müdür Çandıroğlu: "Van, projelerle eğitimde örnek bir şehir" Van Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Van’da eğitimin güçlü projelerle yürütüldüğünü belirterek, dijitalleşme ve kodlama alanlarında ilave çalışmaların planlandığını söyledi. Müdür Bilal Yılmaz Çandıroğlu, gazetecilerle bir araya gelerek kentte yürütülen eğitim projeleri ve hedeflenen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Van’ın "doğunun incisi" olduğunu belirten Çandıroğlu, böyle bir şehirde görev yapmanın büyük bir sorumluluk ve şükür vesilesi olduğunu söyledi. Van genelinde 274 bin öğrenciye eğitim hizmeti verdiklerini ifade eden Çandıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü politika ve projelerin sahada güçlü şekilde uygulanmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. Valilik öncülüğünde hayata geçirilen projelerin dikkat çekici olduğunu da dile getiren Çandıroğlu, özellikle Kitap Van Projesi’nin örnek bir uygulama olduğunu belirtti. Okullarda uzun süredir uygulanan okuma saati çalışmalarının bu projeyle daha da güçlendiğini kaydeden Çandıroğlu, öğrencilerin okudukları kitapları sistem üzerinden girerek yeni kitaplara ücretsiz şekilde ulaştığını ifade etti. Kitap Van Projesi’nin kapsamına dikkat çeken Çandıroğlu, "Birçok ülkeyi gezdim. Bu çapta ve bu organizasyon gücünde bir projeyi dünyada görmedim" dedi. Spor Van Projesi ile Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) ile öğrencilerin hem akademik hem de fiziksel gelişimlerinin desteklendiğini belirten Çandıroğlu, bu projelerin sahada aktif şekilde yürütüldüğünü söyledi. Günümüz ihtiyaçlarına da değinen Çandıroğlu, dijitalleşme ve kodlama alanlarında ilave çalışmaların planlandığını ifade ederek, sahadan gelen ihtiyaçlar doğrultusunda yeni projelerin hayata geçirileceğini kaydetti. Milli eğitim camiasında projelerin yürütülmesinde Ar-Ge biriminin önemli rol üstlendiğini vurgulayan Çandıroğlu, Türkiye genelinde birçok projeyi ilk uygulayan yöneticilerden biri olduğunu da söyleyerek, "Milli eğitim camiasında beni Ar-Ge’ci müdür olarak bilirler" ifadelerini kullandı.