GENEL - 27 Aralık 2022 Salı 09:54

Küçükçekmece’de sahada çözüm var

A
A
A
Küçükçekmece’de sahada çözüm var

Küçükçekmece Belediyesi, 14 kişilik Saha Çözüm Ekibiyle kentteki sorunları yerinde tespit ederek, sorunlara hızlı çözüm sunuyor.

Küçükçekmece Belediyesi, 14 kişilik Saha Çözüm Ekibiyle kentteki sorunları yerinde tespit ederek, sorunlara hızlı çözüm sunuyor. İnsan odaklı iletişim hedefiyle çalışan ekipler, 3 yılda 120 bin yurttaşla yüz yüze iletişim gerçekleştirdi.


Katılımcı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, 14 kişilik Saha Çözüm Ekibiyle kentteki sorunları yerinde tespit ederek, sorunlara hızlı çözüm sunuyor. İnsan odaklı iletişim hedefiyle Küçükçekmecelilerin hane ve iş yerlerine misafir olan saha ekipleri, 3 yılda 120 bin yurttaşla yüz yüze iletişim gerçekleştirdi. Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren saha ekipleri, hane ziyaretlerinin yanı sıra ilçedeki esnaf, 65 yaş üstü yaşlılar, şehit ve gazi yakınları, okullar, muhtarlıklar, spor kulüpleri, ibadethaneler ve dernekleri ziyaret ederek, vatandaşların taleplerini kayıt altına alıyor. Ekipler, bölgede gördükleri olumsuzlukları tespit ederek, ilgili müdürlüklere yönlendirmeler yaparak, en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını sağlıyor. Yeni doğan bebeklerin ailelerini de ziyaret eden saha ekipleri, içerisinde çeşitli ürünlerin bulunduğu bebek çantasını ebeveynlere hediye ediyor. Saha çalışmaları çerçevesinde bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan raporlara göre dezavantajlı gruplara yönelik etkinlikler de yapılıyor. Vatandaşları mutlu gününde olduğu gibi kötü günlerinde de yalnız bırakmayan saha ekipleri, vefat edenleri tespit ederek, taziye evlerine Başkan Kemal Çebi adına başsağlığı ziyareti gerçekleştirip taziye paketi götürüyor.


Öte yandan, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Saha Çözüm Ekibi, 2019 yılından günümüze 120 bin 373 vatandaşla interaktif iletişim kurarak, Küçükçekmecelilerin sesi oldu.


Doğru iletişim ve dayanışmanın bütün sorunların çözümünde ilk adım olduğunu vurgulayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Vatandaşlarımızın sorun, talep ve beklentilerini birebir dinleyebilmek, sorunları yerinde tespit etmek çok mühim. Bu çalışma bize bir yandan kendi eksikliklerimizi görme, diğer yandan da kent sakinlerimizden gelen önerileri değerlendirme şansı veriyor. Ben de her fırsatta esnafımızı ziyaret ederek, sorunlar ve çözüm önerileri noktasında görüşlerini alıyorum. Vatandaşlarımızın bizleri her yerde güler yüzle karşılaması, yaptığımız çalışmaları bizzat görerek ve yaşayarak duydukları memnuniyeti ve güveni dile getirmeleri aldığımız en büyük ödül. Ortak akılla hareket etmek, bu kenti birlikte yönetmek ve hizmetin en güzeline layık komşularımızla bir arada olmak beni mutlu ediyor. Kentimizin yönetimine katkı sağlayan Küçükçekmece’nin değişimine ve gelişimine ortak olan tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Polise çarpıp kaçan şahıs, olay yerine gelince yakayı ele verdi: 1’i polis 2 yaralı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir şahıs, araç inceleyen polis memuruna ve bir vatandaşa çarpıp kaçtı. Olaydan yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde şahsın 2.83 promil alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Hulusi Akar Bulvarı’nda meydana gelen olayda, Serdar T., yönetimindeki 38 ST 608 plakalı otomobille başka bir araçta inceleme yapan polis memuru S.T.’ye ve Ö.B.’ye çarparak, kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, Serdar T.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından polis memuru S.T. ve Ö.B.’yi ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Olaydan yaklaşık yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen Serdar T., polis ekiplerinin dikkatiyle yakalandı. Serdar T. ekipler tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde Serdar T.’nin 2.83 promil alkollü olduğu ve alkol nedeniyle daha önceden 3 kez ehliyetinin alındığı belirlendi. Serdar T.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ ve ‘ehliyetsiz araç kullanmak’ suçundan toplamda 37 bin 356 TL idari para cezası yazıldı. Gözaltına alınan Serdar T. işlemler için karakola götürüldü.
Kilis Kilis’in yeni Valisi Ömer Kalaylı oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kilis Valisi değişti. Kararname kapsamında Kilis Valisi Tahir Şahin, Trabzon Valiliği’ne atanırken, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı Kilis’in yeni Valisi oldu. Kilis Valiliği’ne atanan Ömer Kalaylı kimdir? 1979 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Ömer Kalaylı, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Kalaylı, 2003 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Gaziantep Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde Yavuzeli ve Araban Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan Kalaylı, Ankara TÖMER’de Fransızca dil eğitimi aldı. 25 Eylül 2004 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle Fransa’ya gönderilen Kalaylı, Franche-Comté Üniversitesine bağlı CLA Dil Okulunda Fransızca eğitim gördü. Bu süreçte Paris’te ENA cole Nationale d’Administration bünyesinde düzenlenen ve "Fransa’da Valilik Kurumu, Adem-i Merkeziyet, Yönetimin Modernleşmesi ve Devlet Reformu" konularını kapsayan eğitim programına katıldı. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamlayan Ömer Kalaylı, kura ile Gaziantep’in Karkamış ilçesine atanarak yaklaşık 1 buçuk yıl görev yaptı. Daha sonra sırasıyla Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kaymakamlığı (2007-2009), Sivas’ın Gürün ilçesi Kaymakamlığı 2009-2013, Sivas Vali Yardımcılığı 2013-2016, Sakarya Akyazı Kaymakamlığı (2016-2018), Uşak Vali Yardımcılığı ve Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gaziantep Şehitkamil Kaymakamlığı 2019-2022 görevlerinde bulundu. Kalaylı, 21 Aralık 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ve Çin’in yönetim sistemi konulu kısa dönem yurt dışı eğitim programına katıldı. İkinci üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümünde 2016 yılında tamamlayan Kalaylı, aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümünden ise 2022 yılında mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Kalaylı, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.