GENEL - 26 Mayıs 2023 Cuma 14:19

Kadınların ürettiği el emeği ürünler sergilendi

A
A
A
Kadınların ürettiği el emeği ürünler sergilendi

Kadınların ürettiği el emeği ürünler, Esenyurt Belediyesi’nin kurduğu stantlarda sergilendi.

Kadınların ürettiği el emeği ürünler, Esenyurt Belediyesi’nin kurduğu stantlarda sergilendi. Sergiye katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ürünleri tek tek inceleyerek, kadınları hayatın her alanında desteklemeye devam edeceklerini söyledi.


Esenyurt Belediyesi’nin kültür ve sanat kurslarında eğitim alan kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünler, açılan yıl sonu sergisinde vatandaşların beğenisine sunuldu. Belediye bünyesindeki kültür merkezlerinde verilen ahşap boyama, biçki-dikiş, çanta tasarım, takı tasarım, resim gibi çeşitli el sanatları kurslarında eğitim alan kadınlar, yıl boyunca öğrendikleri bilgilerle ürünler ortaya koydu. Açılan yıl sonu sergisinde ürünlerini sergileyen kadınlar, emeklerini kazanca dönüştürme imkanı da buldu.



“Hayatı birlikte güzelleştireceğiz”


Sergilerin açılışını yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Umarım yeteneklerinizin açığa çıkması için bir vesile olmuşuzdur. Güzel vakit geçirmişsinizdir diye düşünüyorum. Bütün zorluklarına rağmen hayatı birlikte güzelleştireceğiz. Öğretmenlerimizle beraber çalıştınız, didindiniz, yeni şeyler yaptınız. Ben emekleri için öncelikle öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sizlere de başarılar diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da kural ihlali yapan sürücülere ceza yağdı Bolu’da polis ekiplerince gece saatlerinde gerçekleştirilen trafik uygulamasında, kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere ceza yağdı. Denetimlerde ‘dur’ ihtarına uymama, alkollü araç kullanma, ehliyetsiz araç kullanma, yüksek sesle müzik yayını ve psikoteknik belgesi olmadan ticari araç kullanma gibi ihlaller nedeniyle sürücülere cezai işlem uygulandı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Sümer Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde şok uygulama gerçekleştirdi. Cadde üzerinde seyreden araçlar tek tek durdurularak kontrol edildi. Denetimlerde eksiklikleri ve kural ihlalleri bulunan sürücülere cezai işlem uygulandı. Uygulama noktasında polisin "dur" ihtarına uymayan 33 DD 020 plakalı aracın sürücüsüne, "dur" ihtarına uymamaktan 3 bin lira idari para cezası kesildi. 5’inci kez alkollü ve ehliyetsiz yakalandı Denetimlerde durdurulan 06 DIL 816 plakalı aracın sürücüsü H.A.’nın alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Sürücüye ayrıca yüksek sesle müzik yayını yaptığı gerekçesiyle de işlem uygulandı. Daha önce de aynı suçtan 4 kez işlem yapıldığı öğrenilen H.A.’ya toplam da 353 bin lira idari para cezası kesildi. H.A.’nın 2035 yılına kadar sürücü belgesi alamayacağı öğrenildi. Alkollü taksiciye işlem Kontrol noktasında durdurulan 14 T 0444 plakalı taksinin sürücüsü H.M.T.’nin de alkollü olduğu ve psikoteknik belgesinin bulunmadığı tespit edildi. Sürücüye alkollü ticari araç kullanmaktan 25 bin lira, psikoteknik belgesi olmadan araç kullanmaktan ise 10 bin 666 lira ceza uygulandı. Ayrıca sürücünün ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla kent genelindeki denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.