Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen, Ateş Böceği Ercan lakaplı sanatçı Ercan Bostancıoğlu tarafından hazırlanan “Ateş Böceği Ercan’la Bulmaca Yarışması”nda öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Atatürk Kültür Merkezi’ gerçekleştirilen yarışmada; doğru cevapları bulmaya çalışan öğrenciler kendilerine verilen 45 dakikalık süreyi de en hızlı şekilde tamamlamak için ter döktü.
Öğrencileri yarışma öncesi motive eden Ercan Bostancıoğlu, “Sorular çok fazla zor değil, bildiğiniz şeyler. İçlerinde size ters gelebilecek şeyler çıkacak ama ben bu bulmacayı hazırlarken size onların yardımcı olacak sözcüklerde ipuçlarını verdim. Bazı yerlerde iyice düşünün” dedi.
Bulmacanın ileriki yaşlarda sağlık açısından büyük katkı sunacağını belirten Bostancıoğlu, okullarda bulmacanın ders olarak müfredata konulması gerektiğini söyledi.
Yarışmanın sonunda Ateş Böceği Ercan yarışmada dereceye girenleri açıkladı.
En kısa zamanda doğru cevapları bularak yarışmayı birinci tamamlayan Çakmaklı Anadolu Lisesi 12’inci sınıf öğrencisi Ali Öztaşbaş, “3 senedir sürekli olarak çengel bulmaca çözüyorum. Hayatımda ilk defa kare bulmacayı burada çözdüm. Sorular kolaydı. 7 dakika 21 saniyede tamamladım" diye konuştu.
Bulmacanın unutkanlığa iyi geldiğini ifade eden Öztaşbaş, herkese bulmaca çözmeyi tavsiye etti.
Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi. Program, müzik dinletisiyle sona erdi.








