GENEL - 24 Mart 2012 Cumartesi 14:58

İHLAS KOLEJİ, GÜREŞ ŞAMPİYONASI`NDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

A
A
A
İHLAS KOLEJİ, GÜREŞ ŞAMPİYONASI`NDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu öğrencisi Şuayip Yiğit İlhan, Konya`da 21-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen 13-14 yaş Okullar Türkiye Güreş Şampiyonası`nda 85 kg`da Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.
Kilosunda daha önce elde ettiği derecelerle bu şampiyonaya katılma şansını elde eden Şuayip Yiğit İlhan, aldığı sonuçtan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kendisi için son derece güzel bir turnuva olduğunu dile getiren İlhan, buradan edindiği tecrübeyle yıl içinde yapılacak turnuvalarda daha iyi dereceler almak için mücadele edeceğinin altını çizdi.
İlhan`ın antrenörü eski milli güreşçi Şenol Özkan ise, alınan bronz madalyanın kendileri için çok değerli olduğunu, İlhan`ın gelişime açık yetenekli bir güreşçi olduğunu söyledi. Özkan, bundan sonraki çalışmalarını altın madalya için yapacaklarını vurguladı.
Konya 100. Yıl Spor Salonu`nda düzenlenen şampiyonaya grekoromen ve serbest stilde toplam 240 sporcu katıldı. İller kategorisinde İstanbul, almış olduğu 4 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülükle şampiyon oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da Filistin için meşaleli yürüyüş yapıldı Van Filistin’e Destek Platformu tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik devam eden saldırıları, binlerce kişinin katıldığı meşaleli yürüyüşle protesto edildi. Van Filistin’e Destek Platformu organizasyonuyla "Gazze’yi Unutma" temalı meşaleli yürüyüşü, Kent Park önünde başladı. Türkiye ve Filistin bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce kişi, Maraş Caddesi’nde yürüyerek sloganlar attı. Kent Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve hayatını kaybedenler için dualar edildi. Daha sonra platform adına basın açıklamasını okuyan Hayati Beyde, Aksa Tufanı Harekatının üzerinden 230 günün geçtiğini belirtti. Gazze’de şehit sayısının 40 bine ulaştığını ifade eden Beyde, "Nekbe yani büyük felaket olarak adlandırılan 15 Mayıs 1948 den bu yana ise katledilen Filistinli sayısı neredeyse milyona ulaştı. Yahudi şiddeti kendisini tekrarlamakla ve çağa tanıklığımızın en acı sahnelerini içermekle birlikte kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işlemektedir. Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatmakta, başta bölgemiz ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast etmektedir. Buna rağmen, Gazzeli İmam Şafi’nin, Askalanlı İbn-i Hacer’in ve yine Askalanlı Ahmed Yasin’in ve onlar gibi daha nicelerinin, ilim ve cihat yolunda Gazzelilerin önünü aydınlattığına, Gazzelilerin de ümmetin onur ve haysiyetini eğilip bükülmeden ’Vekil olarak Allah yeter’ diyerek aydınlattığına şahitlik etmekteyiz" dedi.
Ankara İbrahim Üzülmez: "Pendikspor oynadığı hiçbir müsabakada hem istatistiksel anlamda hem oyun anlamında hiçbir takımdan geriye düşmedi" Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, "Pendikspor oynadığı hiçbir müsabakada hem istatistiksel anlamda hem oyun anlamında hiçbir takımdan geriye düşmedi" dedi. Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Pendikspor, deplasmanda MKE Ankaragücü ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar Pendikspor için çok şey verdiğini söyleyen Üzülmez, "Bugün de karşımızda çok güçlü bir takım vardı. Büyük bir camia vardı, zor olacağını biliyorduk ve bu yarışı son haftaya taşımak istiyorduk. Oyuncularımızla konuştuğumuzda kendi sahamızda en azından ligde kalmak adına çok önemli müsabakaya çıkmamız gerektiğini söylemiştik. Bugün mücadele verdik. Oyun anlamında çok konuşmak istemiyorum. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Verdikleri mücadeleden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Ayaklarına sağlık çünkü hakikaten sıkıntılarımız vardı. Tabii ki bunları çok mazeret olarak söylemek istemiyorum. Geldiğimiz günden itibaren zorluklar içerisinde bu futbolu ve mücadeleyi ortaya koymak çok kolay değil. Bugün bizim için çok önemli 2 oyuncu burada eksik olmasına rağmen hem Thiam olmamasına rağmen 90 dakika boyunca oyuncularım elinden gelen gayreti gösterdi, mücadele etti. Son dakikada Erencan’ın kaçırdığı bir gol var ki belki de atsak biz finale gidecektik. Olmadı üzgünüz. Bu takımı sağlıklı bir şekilde limana yanaştırmak en büyük hedefimizdi. Biz karakter göstermeye çalıştık ki; Pendikspor oynadığı hiçbir müsabaka da hem istatistiksel anlamda hem oyun anlamında hiçbir takımdan geriye düşmedi. Son 3 maçta 7 puan aldık, ona rağmen küme düştük. Yapacak bir şey yok, üzgünüz" diye konuştu.