ASAYİŞ - 30 Eylül 2014 Salı 15:05

Kadın Sürücü İki Motosiklete Çarptı: 2 Yaralı

A
A
A
Kadın Sürücü İki Motosiklete Çarptı: 2 Yaralı

Üsküdar’da aniden şerit değiştiren kadın sürücü, iki motosiklete çarptı. Kazada motosiklet sürücülerinden biri aracın altında kalırken, diğeri 20 metre uzağa fırladı.
Kaza, öğle saatlerinde Üsküdar Altunizade Mahir İz Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 BM 1791 plakalı otomobilin sürücüsü Z.K, sağ şeritte seyrederken aniden sol şeride geçmeye çalıştı. Bu sırada otomobil Aytuğ Özkuş ve Yavuz Tolga Akgül’ün kullandıkları motosikletlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletlilerden biri 20 metre ileriye fırladı. Diğeri ise aracın altında kaldı. Kadın sürücü ise kazayı yara almadan atlattı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri trafiği kontrollü bir şekilde devam ettirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ise yaralı motosiklet sürücülerine ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar daha sonra Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Kadın sürücü ise alkol testinden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazaya karışan otomobil ve iki motosiklet çekici ile kaldırıldıktan sonra trafik normale döndü. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da mali müşavir operasyonu: 43 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak 2020-2021 yıllarında 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 TL değerinde sahte fatura düzenlendiği tespit edildi. Haksız şekilde KDV iadesi alarak devleti 2020-2021 yılı arasında tespit edilen şirketler özelinde yaklaşık 69 milyon 552 bin 840 TL zarara uğrattıkları belirlenlenen 1 yeminli mali müşavir, 25 mali müşavir, 6 örgüt yöneticisi ve suça konu sahte faturaları kullanarak kamu zararına sebep oldukları tespit edilen Demir Grup Şirketleri, Cavıtech Denizcilik A.Ş ve Ses Taahhüt İnşaat A.Ş’nin yönetici ve ortakları olan 11 şüphelinin dahil olduğu toplamda 43 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak 2020-2021 yıllarında 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 TL değerinde sahte fatura düzenlendiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında komisyon karşılığında mali müşavirler veya şirket yöneticileri aracılığıyla bağlantı sağlanan şirketlere sahte fatura temin edildiği ve bu sahte faturaların şirketler tarafından kullanılarak yasal defterlerine kayıt etmek yoluyla kurumlar vergisi beyanlarında gider gösterildiği de belirlendi. Şüphelilerin haksız şekilde KDV iadesi alarak devleti 2020-2021 yılı arasında yaklaşık 69 milyon 552 bin 840 TL zarara uğrattıkları belirlendi. Elde edilen suç gelirlerinin ve kaynağı belirsiz paraların sahte faturalar üzerinden ticari faaliyet süsü verilerek belirli bir döngü ve zincir şeklinde yeniden şirkete veya şahıslara dönüşünün sağlanarak ekonomik sisteme dahil edilerek meşruluk kazandırılmaya çalışıldığı da soruşturma kapsamında belirlendi. Örgütsel faaliyet çerçevesinde hareket ettiği tespit edilen 1 yeminli mali müşavir, 25 mali müşavir, 6 örgüt yöneticisi ve suça konu sahte faturaları kullanarak kamu zararına sebep oldukları tespit edilen Demir Grup Şirketleri, Cavıtech Denizcilik A.Ş ve Ses Taahhüt İnşaat A.Ş’nin yönetici ve ortakları olan 11 şüphelinin dahil olduğu toplamda 43 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.