POLİTİKA - 10 Temmuz 2025 Perşembe 20:57

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir: "CHP’ye değil, yolsuzluğa operasyon yapıldı"

A
A
A
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir: "CHP’ye değil, yolsuzluğa operasyon yapıldı"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, belediyelere yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu. Özdemir, "Bunu CHP belediyelerine bir operasyon değil, yolsuzluğa yapılmış bir operasyon olarak tarif etmek daha doğru" dedi.


AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, TGRT Haber’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Programın başında terörle mücadeleye değinen Başkan Özdemir, 40 yılı aşkın süredir Türkiye’nin terörle mücadelede ağır bedeller ödediğini hatırlatarak, "Bu mesele büyük ölçüde çözülmüş durumda. Evlatlarımız, hangi bölgede askerlik yaparsa yapsın güvenle görevlerini yerine getiriyor" şeklinde konuştu.


Belediyelere yönelik yolsuzluk operasyonlarla ilgili Özdemir, operasyonların siyasi saiklerle değil, belediyelerdeki usulsüzlüklere karşı gerçekleştirildiğini belirterek, "Bunu CHP belediyelerine bir operasyon değil, yolsuzluğa yapılmış bir operasyon olarak tarif etmek daha doğru" dedi.



"AK Parti vatandaşla her daim iç içe"


Başkan Özdemir, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in "Çarşıya pazara çıkıyorlar mı?" şeklindeki eleştirilerine yönelik ise, "Son dönemde İstanbul’un her ilçesinde saha çalışması yapıyoruz. İlçe başkanlarımız yaptıkları çalışmalarla gerekli cevabı verdi. Biz de İl Başkanlığı olarak her daim vatandaşımızla beraberiz. Vatandaşımız, AK Parti’nin çarşı pazardaki varlığını ve samimiyetini Özgür Bey’den çok daha iyi biliyor" ifadelerini kullandı.



"Şile’deki sıkıntıyı sahada da gördük"


Özdemir, bazı ilçelerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) merkezli ekiplerin yerel idareyi kontrol ettiğini, vatandaşların ise en çok ruhsat ve imar işlemlerinde mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Şile Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonlarına da değinen Özdemir, "1,5-2 ay önce Şile’de yaptığımız saha çalışmasında bu sıkıntılar bize iletildi. Ruhsat süreçlerinde vatandaşlar büyük sorunlar yaşıyordu. Beykoz, Şile, Gaziosmanpaşa gibi ilçelerde, Şişli’den, Beylikdüzü’nden, Ataşehir’den giden ekiplerin o ilçelerin imarını yönetiyor. O ilçenin evlatları olmayan, o ilçeye gönderilmiş ve Büyükşehir Belediyesi’nden kumanda edilen ekipler vardı. Ahtapotun kolları daha da uzamıştı, ilçelere uzanmıştı" şeklinde konuştu.



"CHP’li belediyelere değil, yolsuzluğa operasyon"


CHP’li belediyelerdeki çürümüşlük algısına dikkat çeken Özdemir, "Bunu CHP belediyelerine bir operasyon değil, yolsuzluğa yapılmış bir operasyon olarak tarif etmek daha doğru" ifadelerini kullandı.



AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir: "CHP’ye değil, yolsuzluğa operasyon yapıldı"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Trendyol Süper Lig: Kocaelispor: 2 - Antalyaspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kocaelispor, Antalyaspor’u konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 23. dakikada soldan Churlinov’un kullandığı köşe atışında kaleci Abdullah’ın elinden kaçırdığı topu ön direkte Smolcic ağlara gönderdi. 1-0 32. dakikada sağdan Safuri’nin ortasında arka direkte Giannetti kafayla topu filelerle buluşturdu. 1-1 37. dakikada Keita’nın ceza sahasına ortasında topla buluşan Linetty pasını Tayfur’a aktardı. Sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Tayfur topu ağlara yolladı. 2-1 Stat: Kocaeli Hakemler: Gürcan Hasova, Mehmet Kısal, Onur Gülter Kocaelispor: Aleksandar Jovanovic, Ahmet Oğuz, Botond Balogh, Hrvoje Smolcic, Massadio Haidara, Karol Linetty, Habip Keita, Daniel Agyei, Tayfur Bingöl, Darko Churlinov, Bruno Petkovic Yedekler: Gökhan Değirmenci, Anfernee Dijksteel, Muharrem Cinan, Furkan Gedik, Serdar Dursun, Tarkan Serbest, Samet Yalçın, Aleksandr Syrota, Can Keleş, Joseph Nonge, Rigoberto Rivas Teknik Direktör: Selçuk İnan Antalyaspor: Abdullah Yiğiter, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Lautaro Giannetti, Kenneth Paal, Soner Dikmen, Dario Saric, Samuel Ballet, Ramzi Safuri, Sander Van De Streek, Yohan Boli Yedekler: Julian, Samet Karakoç, Hüseyin Türkmen, Abdülkadir Ömür, Dzhikiya, Hasan Yakub İlçin, Jesper Ceesay, Ensar Buğra Tivsiz, Doğukan Sinik, Poyraz Efe Yıldırım Teknik Sorumlu: Alaattin Gülerce Goller: Hrvoje Smolcic (dk. 23), Tayfur Bingöl (dk. 37) (Kocaelispor), Lautaro Giannetti (dk. 32) (Antalyaspor)
Tunceli Tunceli’de DHKP/C operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı Tunceli’de polis ekiplerince, DHKP/C terör örgütünün il genelindeki faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonda 1 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C silahlı terör örgütünün il genelinde yürüttüğü faaliyetlerin tespit edilmesi, deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan istihbari ve teknik çalışmalar neticesinde, kendisini sözde gazeteci ve muhabir olarak tanıtarak habercilik faaliyeti adı altında örgüt propagandası yaptığı belirlenen bir şahıs hakkında operasyon düzenlendi. Yapılan çalışmalarda, C.B. isimli şahsın DHKP/C terör örgütünün talimatları doğrultusunda Moğultay Mahallesi’nde yasaklı materyallerin bulunduğu bir kütüphane oluşturduğu, bu içeriklerle ilgili olarak sosyal medya hesapları üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine şüphelinin yakalanmasına yönelik adli süreç başlatıldı. 19 Aralık 2025 günü sabah saatlerinde şüphelinin ikamet adresine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda C.B. yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın ikametinde yapılan aramalarda, toplatma kararı bulunan çok sayıda kitap, dergi ve gazete ile birlikte 1 adet cep telefonu, 1 adet SIM kart, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet flash bellek ve 5 adet CD ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.
Kütahya Bilal Erdoğan Kütahya’da konuştu: "Büyük mesafeler katettik" İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Kütahya’da düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü" paneline katıldı. Kütahya Kadim Konağı’nda gerçekleştirilen Küresel Araştırma ve Düşünce Merkezi Genel Kurulu ve panel programına İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Prof. Dr. Ömer Türker, Prof. Dr. M. Sait Gökalp, Prof. Dr. Süleyman Elik, Prof. Dr. Ubeydullah Sezikli, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. Panelde konuşan Bilal Erdoğan, Türkiye’nin 25 yıl önce 200 milyar dolar seviyesinde olan milli gelirinin bugün 1,6 trilyon dolara ulaştığını söyledi. Kişi başına düşen milli gelirin ise 3 bin dolardan 18 bin dolara yaklaştığını ifade eden Erdoğan, bu ekonomik büyümenin toplumun beklentilerini de köklü şekilde değiştirdiğini dile getirdi. Ekonomik gelişmenin sivil toplumu da güçlendirdiğini vurgulayan Erdoğan, "Anne babalarımızın yaşadığı Türkiye ile bugün çocuklarımızın yaşadığı Türkiye aynı değil. Gelişen bir ülkede sivil toplumun büyümesi, taleplerin artması ve gönüllülüğün yaygınlaşması kaçınılmazdır" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ulaşım, sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda büyük mesafeler kat edildiğini belirten Bilal Erdoğan, geçmişte siyasetten beklentilerin ‘devlet baba’ anlayışı çerçevesinde şekillendiğini hatırlattı. Erdoğan, "Bugün Türkiye’de devletin sunduğu hizmetler birçok alanda gelişmiş ülkelerle yarışır hale geldi. Cumhurbaşkanımız siyasetin gerçekten bir şeyler yapabildiğini topluma gösterdi" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinin toplumsal dönüşümde belirleyici olduğunu ifade eden Erdoğan, "Toplumun önünde yürüyerek ezberleri bozdu. Değeri, elbette ki olmadığı zaman daha net anlaşılacak. Büyük liderlerden sonra bu hep yaşanmıştır" dedi. Sivil toplum kuruluşlarının sahaya daha fazla hakim olması gerektiğine dikkat çeken Bilal Erdoğan, sağlık, eğitim ve sanayi gibi alanlarda işi doğrudan yapanların çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Bir hastalığı yaşayanlar, o hastalıkla ilgili en doğru çözümü siyasetçiye anlatmalı. Seramikten eğitime kadar her alanda, o işin erbabı siyasete yol göstermeli" ifadelerini kullandı. Kültür ve kimlik vurgusu da yapan Erdoğan, Türkiye’nin gelişmek için kendi değerlerinden vazgeçmek zorunda olmadığını belirtti. Erdoğan, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde görüldü ki gelişmek için kimliğimizi reddetmemiz gerekmiyor. Kendi kültürümüzle, kendi inancımızla da dünyanın zirvesine oynayabiliriz" dedi. Kendi kültürüne yaslanmadan başka kültürlerle sağlıklı ilişki kurulamayacağını söyleyen Erdoğan, "Köklerimizden ilham alarak dallarımızı her yere yaymamız gerekiyor. Kendi toprağında kök salmayanın başka yerlere uzanması mümkün değildir" şeklinde konuştu. Program, panel değerlendirmeleri ve genel kurulun ardından sona erdi.