GÜNDEM - 07 Nisan 2024 Pazar 17:05

Arnavutköy Belediyesi’nde devir teslim töreni: Mustafa Candaroğlu göreve başladı

A
A
A
Arnavutköy Belediyesi’nde devir teslim töreni: Mustafa Candaroğlu göreve başladı

Arnavutköy Belediye Başkanı seçilen Mustafa Candaroğlu, eski Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’dan mührü alarak göreve başladı.



AK Parti’nin Arnavutköy Belediye Başkan adayı olan Mustafa Candaroğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yüzde 42’lik bir oy oranıyla Arnavutköy Belediye Başkanı seçildi. Candaroğlu, dün Yüksek Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Bugün sabah saatlerinde Arnavutköy Belediyesi’nde düzenlenen devir teslim töreninin ardından Candaroğlu, görevine başladı. Mührü Arnavutköy’ün eski Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’dan devralan Candaroğlu, törenin ardından kendisine "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunanları kabul etti.


Törende konuşan Arnavutköy’ün eski Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “İnsanlar doğarlar , büyürler hayatlarını sürdürürler en sonunda her şeyin bir sonu olduğu gibi hayatında bir sonu vardır, meslekler böyledir, yaptığımız işler böyledir. Halkımız bir karar verdi bu kararda meclisimiz üçte ikilik çoğunluğu AK Parti’de oldu. Biz bugüne kadar gerek kendimize ait meclis üyelerimizle ve muhalefetteki meclis üyelerimizle beraber uyumlu bir çalışma süreci geçirdik. Bundan sonra da böyle olacağına inanıyorum. İyi ki sizlerle beraber oldum, inşallah sizlerle beraber olmaya devam edeceğim. Allah yar ve yardımcınız olsun. Tekraren görevinizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinize katılımlarınızdan dolayı geldiğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ise, “Bugün heyecanlıyız ve bugün gururluyuz hamdolsun. Milletimizin iradesi 20 yıl olduğu gibi bugün de Cumhur İttifakında ve AK Parti’den dolayısıyla hizmetten yana oldu. Bugünden itibaren aldığımız bu bayrağı Allah nasip ederse Arnavutköy’ümüzün belediyecilik anlamında tüm alanlarında geliştirecek ve İstanbul’da söz sahibi yapacağız” ifadelerini kullandı.


(BT-RU

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Armada Praxis Yalıkavakspor, İstanbul deplasmanından galibiyetle döndü Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü, İstanbul’da oynanan karşılaşmada Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü’nü 25-19 mağlup ederek deplasmandan 2 puanla Bodrum’a döndü. Çamlıca Spor Salonu’nda saat 16.00’da başlayan mücadelede "Denizin Kızları", disiplinli oyun yapısı ve etkili hücum performansıyla sahada üstünlük kurdu. Karşılaşmaya dengeli başlayan iki ekip, ilk yarıda kontrollü bir oyun sergiledi. İlk devre 8-8 eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen eline alan Yalıkavak temsilcisi, savunmada sertliğini artırarak hızlı hücumlarla farkı açtı. Özellikle ikinci devrede ortaya koyduğu performansla rakibine üstünlük sağlayan Armada Praxis Yalıkavak Spor, karşılaşmayı 25-19 kazanarak deplasman serisine galibiyetle başladı. Karşılaşmada Yalıkavak ekibinde Gülcan Tügel 8 gol, Ceylan Aydemir 7 gol ve Edanur Burhan 4 gol kaydederek galibiyette önemli rol oynadı. Takım genelinde ise yüksek mücadele gücü ve kolektif oyun anlayışı öne çıktı. Bu sonuçla birlikte Armada Praxis Yalıkavak Spor, üst üste oynayacağı zorlu deplasman serisi öncesinde moral kazanırken ligdeki iddiasını sürdürdü. Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı Emin Palalı, maçın ardından yaptığı açıklamada, "İstanbul deplasmanında alınan bu galibiyet, takımımızın karakterini ve hedeflerine olan inancını bir kez daha ortaya koymuştur. Sahada büyük bir mücadele gösteren tüm sporcularımızı ve teknik ekibimizi yürekten kutluyorum. Sezon boyunca bizlere destek olan taraftarlarımıza, kulübümüzün yanında duran sponsorlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzde zorlu bir deplasman süreci daha var. Aynı kararlılık ve disiplinle yolumuza devam ederek sezonu en iyi şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum" dedi. Armada Praxis Yalıkavak Spor, önümüzdeki haftalarda oynayacağı kritik karşılaşmalarla ligdeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.
Aksaray Aksaray polisinin elinde keser olan adamla imtihanı kamerada Aksaray’da eline geçirdiği keserle kavga ettiği arkadaşının evinin önüne giden şahıs mahalleliye korku dolu anlar yaşattı. Polisin, elinde keser olan adamla imtihanı anbean kameraya yansırken, bir anlık dalgınlıktan faydalanan polis şahsın elindeki keseri aldı. Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi 5705 Sokak’ta bir apartmanın önünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, arkadaşıyla bir konu yüzünden telefonla tartışan ve ismi açıklanmayan adam eline geçirdiği keser ile arkadaşının evinin önüne gitti. Burada kavga ettiği arkadaşının dışarıya çıkması için bağıran şahıs, mahalle sakinlerine de rahatsızlık verirken, apartman sakinleri 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri elinde keser bulunan adama müdahale etti. Adama karşı yoğun bir ikna çabasına giren polis memurları uzun süre şahsın elinden keseri almaya çalıştı. Saatlerce uğraşan polis ekipleri şahsın keseri vermemesi üzerine bir anlık dalgınlığından faydalanarak keseri adamın elinden hızla çekerek aldı. Keserin alınmasıyla bu kez de apartman önünden ayrılmayan şahıs, polis memurlarına ecel teri döktürdü. Uzun uğraşlar sonucu şahıs, polis aracına bindirildikten sonra yakınlarına teslim edildi. Olay anı kameralara yansıdı. Polis ekipleri olayın ardından şahsa kabahatler kanunu çerçevesinde işlem yaptı.