POLİTİKA - 25 Eylül 2025 Perşembe 17:39

Bakan Uraloğlu: "İstanbul’un ulaşım ve haberleşme altyapısına 1,6 trilyon liralık dev yatırımlar gerçekleştirdik"

A
A
A

 "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" kapsamında Adalar'da düzenlenen programda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da ulaşım ve haberleşme altyapısına yaklaşık 1,6 trilyon liralık dev yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi. Terörle mücadele gelinen noktaya değinen Uraloğlu, "Artık kaynaklarımızı üretime, teknolojiye, refaha yönlendiriyoruz. Terörsüz Türkiye, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" kapsamında Büyükada'da düzenlenen programa katıldı. Bakan Uraloğlu, "Büyükada'dan Heybeliada'ya, Burgazada'dan Kınalıada'ya Adalar'ın her bir köşesine gönülden selamlarımı gönderiyorum" diyerek Adalar'ın tarihi ve kültürel önemine vurgu yaptı. "Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, milletimizin her bir ferdine dokunmayı, sesini duymayı, taleplerini dinlemeyi görev biliyoruz."diyen Bakan Uraloğlu, "Milletimizin aziz gönlüne nakşedilmiş bir sloganımız var: ‘Yaparsa AK Parti yapar.' Bu, milletimizin ortaya koyduğu ve yürekten sahiplendiği bir gerçektir. Bu yıl "Hep Birlikte Güçlü Türkiye" temasıyla saha çalışmalarımızı yürütürken, bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen, güçlü bir Türkiye için gece gündüz çalışıyoruz. Kapısını çalmadığımız hane, selam vermediğimiz esnaf, dinlemediğimiz bir yürek kalmayana dek bu buluşmalarımız devam edecek. Çünkü bizim siyasetimiz, milletimizle omuz omuza, gönül gönüle yürümektir" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu:


"Türkiye, masada ve sahada sözü dinlenen, bileği bükülemeyen bir ülkedir"

Bakan Uraloğlu, "2002 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözüyle yola çıktık. Vesayetin zincirlerini kırdık. Yol, köprü, havalimanı, hastane, okul, üniversite, fabrika gibi dev eserler inşa etmekle yetinmedik; milletimizin hayallerine korkusuzca koşacağı bir Türkiye'yi inşa ettik. Bugün Türkiye, masada ve sahada sözü dinlenen, bileği bükülemeyen bir ülkedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın "Dünya beşten büyüktür" haykırışıyla küresel adaletsizliklere meydan okuyoruz. Türkiye, mazlumların sesi, insanlığın umudu oldu. Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki konuşması hepimizi gururlandırdı. Bütün dünyaya mazlumların gür sesi olarak haykırdı. Allah ondan razı olsun. Binlerce Filistinli kardeşimizin katledildiği zulme karşı, Türkiye olarak dimdik ayaktayız. Diplomasi masasında, sahada, insani yardımlarla Filistinli kardeşlerimizin yanındayız" dedi.

"Bir zamanlar girilmez denilen dağlarda bugün petrol üretiyoruz"

Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Bakan Uraloğlu, terörün Türkiye'ye ekonomik ve toplumsal olarak büyük zararlar verdiğini ifade ederek, "Ama artık bu karanlık defteri kapatıyoruz. Terörle mücadeleye harcanan kaynakları, artık üretime, teknolojiye, refaha yönlendiriyoruz. Bir zamanlar girilmez denilen dağlarda bugün petrol üretiyoruz, milli yatırımlarımız yükseliyor. Mesela bakın geçtiğimiz günlerde 9,1 milyar lira yatırım bedeline sahip 3 karayolu projesinin açılışını yapmak için Tunceli'deydik" şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu:

"Yeni bir anayasa, Türkiye Yüzyılı'nın yol haritası olacak"

Bakan Uraloğlu, terörsüz bir Türkiye'nin çocukların ve gençlerimizin hayallerine, milletin geleceğine yapılan en büyük yatırım olduğunu söyleyerek, "Bu dönüşümü taçlandırmak için de millet iradesini merkeze alan, sivil ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacımız var. Vesayetten arınmış, milletimizin ortak değerlerini yansıtan yeni bir anayasa, Türkiye Yüzyılı'nın yol haritası olacaktır" ifadelerini kullandı.

İstanbul'a 1,6 trilyon liralık ulaştırma yatırımı

İstanbul'da ulaşım ve haberleşme altyapısına yaklaşık 1,6 trilyon liralık dev yatırımlar gerçekleştirildiğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, "350 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 795 kilometreye, bitümlü sıcak kaplama yol uzunluğunu 357 kilometreden 799 kilometreye çıkardık. 183 kilometre olan otoyol uzunluğunu 424 kilometreye yükselttik. İstanbul'un ulusal demiryolu ağını 199 kilometreden aldık 402 kilometreye ulaştırdık. İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattımızdan sonra tamamen yeni bir hat olacak Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesini gündeme aldık. Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz" dedi. Bakan Uraloğlu, İstanbul'un bir baştan diğer başa; modern metro ağlarıyla donatıldığını belirterek, "Şu anda da Halkalı-İstanbul Havalimanı hattının Halkalı-Arnavutköy kesimi ve Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metrosu olmak üzere toplam 22 kilometre uzunluğundaki hatlarda yapım çalışmalarımız sürüyor. Böylece, yapımı devam edenleri de tamamladığımızda inşa ettiğimiz toplam hat uzunluğu 188,3 kilometreye ulaşacak" şeklinde konuştu.

"İstanbul Havalimanı günlük 1.624 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu"

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile İstanbul'un havacılık alanında dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden birine dönüştüğünü kaydederek, "Her yıl Avrupa'nın en yoğun havalimanları arasında zirvelerde olan İstanbul Havalimanımız başarısını her geçen gün de arttırıyor. Son olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının 12 Eylül tarihli Raporuna göre İstanbul Havalimanı günlük 1.624 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu. İstanbul'un güzel siluetini gölgeleyen Çamlıca tepesindeki 33 dağınık demir yığınını kaldırarak yerine dünyada bir ilk olan aynı anda 100 fm radyo yayını yapabilen Çamlıca Kulesi'ni inşa ettik" dedi. Programda muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Bakan Uraloğlu, muhalefet partilerinin verdiği sözlerin arkasında durmadığını söyledi. Bayrampaşa Belediyesi'nde yaşanan son gelişmelere dikkat çeken Uraloğlu, adil olmayan seçim uygulamalarına karşı hukuki süreçlerin takip edileceğini ifade etti.

Final Programı Haliç Kongre Merkezi'nde

"Türkiye Yüzyılı Buluşmaları"nın final programının ise yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini duyuran Bakan Uraloğlu, "Bu buluşma, milletimizin birliği ve Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun taçlanması olacak. Türkiye Yüzyılı, sadece büyük şehirlerin değil, Adalar gibi eşsiz güzelliklere sahip her bir köşemizin kalkındığı bir çağın adıdır. Adalar'ın her bir sokağında, her bir sahilinde, her bir yüreğinde bu bağı kurmak için çalışmaya devam edeceğiz. Teşkilatlarımız, AK Parti'mizin kılcal damarları gibi, milletimizin her bir ferdine dokunuyor, sesini duyuyor, taleplerini çözüme kavuşturuyor. Birlikte, omuz omuza, Adalar'ı, İstanbul'u ve Türkiye'yi daha güçlü, refah dolu bir geleceğe taşıyacağız" dedi.

Vahit Aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Pert olan araçtan engelli çıkan şahıs, hukuk mücadelesini sürdürüyor Ankara’da 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu engelli kalan ve hukuk mücadelesini sürdüren Ömer Nazlı, kazanın ardından yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. 12 Şubat 2022 tarihinde Ankara’ya ailesini ziyarete giden Ömer Nazlı’nın da içinde bulunduğu O.U.Ö. idaresindeki 34 EFC 346 plakalı otomobile Bakanlıklar Yolu üzerinde A.E.A. idaresindeki 01 KC 0555 plakalı araç çarpmış, kazada 34 plakalı araç perte çıkarken, sürücü hafif şekilde, Ömer Nazlı ise ağır yaralanmıştı. Kazanın ardından 8 gün yoğun bakımda, 8 gün de normal serviste kalıp taburcu olan Ömer Nazlı, kaza öncesinde sağlıklı bir birey olduğunu, geçirdiği ameliyatlar ve yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hayatının tamamen değiştiğini söyledi. Olaya ilişkin hukuk mücadelesinin sürdüğünü anlatan Nazlı, "4 yıl önce trafik kazası geçirdim. 4-5 kez ameliyat oldum. Devlet hastanesinden aldığım rapora göre yüzde 95 engelliyim. Ancak Adli Tıp’ta bu oran yüzde 35 olarak belirlendi. Yüzde 35’in yetersiz olduğunu düşünüyorum. Kendi ihtiyaçlarını yerine getiremeyen birisi nasıl yüzde 35 rapor alır. Farklı raporlar var. Engelli sayıldım fakat hukuk mücadelem devam ediyor. Bacaklarım ve ayaklarım tutmuyor, ayağa kalkamıyorum" dedi. Yaşadığı zorluklara rağmen ailesinin desteğiyle hayata tutunmaya çalıştığını ifade eden Nazlı, "Eşim ve çocuklarım sayesinde yaşam mücadelesi veriyorum. Hakkımızı arıyoruz" diye konuştu. Kazaya karışan aracın bir iş insanına ait olduğunu ve sürücünün alkollü olduğunu öne süren Nazlı, sürücünün hiçbir ceza almadığını söyledi. Devlet hastanesinin verdiği yüzde 95 engelli raporuna rağmen, adli tıpın verdiği yüzde 35 engelli raporunu karşı tarafın kullandığını savunan Nazlı, bu durumun da kendisini mağdur ettiğini dile getirdi.
İstanbul ‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ duruşması yarına ertelendi ‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ duruşmasının 33. oturumunda tutuklu sanık Yağmur Cansu Yeşilyurt’un çapraz sorgusu yapıldı. Duruşma, sanık avukatının beyanının dinlenilmesine devam edilmek üzere yarına ertelendi. ‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davasının ilk duruşmasının 33. oturumu, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde bulunan duruşma salonunda görülmeye devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık Yağmur Cansu Yeşilyurt’un çapraz sorgusu yapıldı. İddianamede Yağmur Cansu Yeşilyurt’un örgüt yöneticisi Murat Gülibrahimoğlu’na bağlı hareket ettiği, örgüt yöneticisinin örgüte dahil olduğu ilk süreçten beri yanında yer aldığı belirtilmişti. İddianamede, Yeşilyurt’un kaçak hafriyat döküm sisteminin kurulmasında aktif rol aldığı, 2021-2022 yılları arasında bir başka örgüt üyesi Ali Nuhoğluna ait şirkette "harita mühendisi" ünvanı ile göstermelik görev yaptığı kaydedilmişti. Yeşilyurt’un, örgütün Cebeci Maden sahasında kurduğu kaçak döküm sisteminin tüm saha koordinasyonunu yürüttüğü hem de şirkette yürütülen naylon fatura işlemlerine dahili olduğu iddianamede açıklanmıştı. İddianamede, tutuklu sanık Yeşilyurt’un kaçak döküm sahasına İBB iştiraki olan İSFALT görselleri asarak kamu kurumu adına faaliyet gösteriyormuş izlenimini sağladığı, örgüt liderinin de dahil olduğu gizli toplantılara katılabildiği, örgüt yöneticisi Murat Gülibrahimoğlu’nun firarından sonra bile aktif görüşmeye devam ettiği ve talimatlar aldığı kaydedilmişti. Mahkemenin verdiği aranın ardından Yağmur Cansu Yeşilyurt’a çapraz sorgu esnasında sanık Ekrem İmamoğlu soru sormak istedi. Söz verilen İmamoğlu, "Vergi denetim raporlarından muhtelif zamanlarda milyonlarca liralık para havaleleri görülüyor. İlçe belediyelerine bu paralar neden gönderilir bilginiz var mı?" sorusunu sordu. Bunun üzerine Yeşilyurt, "Bilgim yok" cevabını verdi. Duruşma, sanık avukatının beyanının dinlenilmesine devam edilmek üzere yarına ertelendi.