ASAYİŞ - 15 Nisan 2025 Salı 17:19

Beykoz’da silahlı tehdit operasyonu: 2 kişi tutuklandı

A
A
A
Beykoz’da silahlı tehdit operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Beykoz’da bir ikamete silahlı saldırı düzenlediği gerekçesiyle gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.



Olay, Beykoz’da 22 Şubat 2025 tarihinde saat 05.50 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Görele Mahallesi’nde bulunan bir ikamete yönelik silahlı saldırı olayı gerçekleştirildi. Cam patlama sesine uyanan ikamet sahibi Ç.B., banyoda yerde bir adet mermi çekirdeği buldu. Tavan kısmında da tahribat oluştuğu tespit edildi. Ç.B., herhangi bir husumetlisinin bulunmadığını beyan etti. Aynı adreste ikamet eden İ.Y. ise, 19 Şubat 2025 tarihinde tanımadığı bir kişinin kendisini telefonla arayarak G.E. isimli şahsa 600 bin Euro borcunun olduğunu, ödeme yapılmadığı takdirde ‘kafana sıkarım’ şeklinde tehditte bulunduğunu söyledi.



Yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında 18 Mart 2025 tarihinde şüphelilerin yakalanmasına yönelik Beyoğlu, Esenyurt, Eyüpsultan, Şişli ve Sarıyer ilçelerinde eş zamanlı olarak Özel Harekât destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler S.S.(28), H.Y.(29) ve B.A.(18) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. B.A. hakkında 14 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi. Şüphelilerden S.S. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 2 şüpheli tutuklandı.



Beykoz’da silahlı tehdit operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Haymana’da kaplıca turizmine büyük yatırım: Medrese Mahallesi’ne modern tesis yapılacak Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Medrese Mahallesi’nde bulunan kaplıca tesisi yıkılarak yerine modern ve donanımlı bir tesis inşa edilecek. Dünyaca ünlü termal suyuyla sağlık turizminin önemli merkezlerinden biri olan Haymana’da kaplıca turizmini güçlendirecek önemli bir adım atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile Haymana Belediyesi iş birliğinde, Medrese Mahallesi’nde bulunan mevcut kaplıca tesisi yıkılarak yerine modern bir tesis yapılacak. Proje kapsamında Haymana Kaymakamı Osman Sak, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve AK Parti Haymana İlçe Başkanı Emre Avcı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı GEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı’yı ziyaret etti. Ziyarette, Haymana’ya kazandırılması planlanan yeni kaplıca tesisine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. TOKİ tarafından inşa edilecek olan yeni tesisin, Haymana’nın termal potansiyeline yakışır şekilde modern ve kapsamlı olarak planlandığı belirtildi. Yapılacak kaplıca tesisinde bay ve bayan hamamlar, jakuzi, fitness salonu, sauna, buhar odası, özel aile kabinleri başta olmak üzere çok sayıda sosyal ve sağlık odaklı alanın yer alacağı ifade edildi. Yeni tesisin tamamlanmasıyla birlikte Haymana’nın termal turizmde cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi, ilçenin ekonomik ve sosyal hayatına da önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Yetkililer, projenin Haymana’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, çalışmaların kısa sürede başlamasının planlandığını kaydetti.