ASAYİŞ - 19 Kasım 2025 Çarşamba 23:17

Böcek ailesinin soruşturmasında ilaç şirketi sahibi ile 3 kişi daha tutuklandı

A
A
A
Böcek ailesinin soruşturmasında ilaç şirketi sahibi ile 3 kişi daha tutuklandı

Fatih’te anne, baba ve 2 çocuğunun ‘zehirlenme’ iddiasıyla hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ve aralarında ilaç firmasının sahibinin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı, bir kişiye ev hapsi kararı verilirdi, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan ailenin yaşadığı faciaya ilişkin detaylar savcılığın sevk yazısında ortaya çıktı.


Almanya’dan İstanbul’a tatile gelen ve Fatih’te bir otelde konaklayan ve Böcek ailesi, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Anne Çiğdem Böcek (27), baba Servet Böcek (38) ile 3 yaşındaki Masal ve 6 yaşındaki Kadir Muhammet Böcek hayatını kaybetmişti. Otelde inceleme yapan polis ekipleri, otelde ilaçlama yapıldığını belirlemişti.


Yapılan inceleme sonrasında gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyet ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından şüphelilerden H.O., D.C., M.M.U.D.C., R.B., S.K., Z.K., ’taksirle ölüme ve yaralamaya sebebiyet vermekten’ tutuklanma talebiyle, bir kişi ise adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti.


Mahkeme, aralarında ilaçlama şirketi sahibi Z.K. ile ilaçlama şirket çalışanları D.C., S.K. ve otel çalışanı M.M.U.D.C. hakkında, ‘kasten öldürme ve yaralama’ suçundan tutuklama kararı verdi. Otel sahibi H.O. hakkında ev hapsi şartıyla yurt dışı çıkış yasağı, otel çalışanı R.B. hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı ile adli kontrol şartı kararı, simitçi olan M.K. hakkında ise adli kontrol kararı verdi.



Detaylar sevk yazısında ortaya çıktı


Öte yandan tutuklamalara ilişkin detaylar savcılığın sevk yazısında ortaya çıktı. Sevk yazısında olayın meydana geldiği otelin 202 numaralı odasının 11 Kasım 2025 günü DSS isimli ilaçlama şirketi tarafından ilaçlandığı, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda, şirketin izinsiz olarak faaliyet gösterdiği ilaçlama işlemini yapan şüpheli D.C.’nin ilaçlama işlemini yapabilmek için herhangi bir sertifika kaydının bulunmadığı, ilaçlama işleminin S.K. sorumluluğunda D.C. tarafından yapıldığı, şüpheli Z.K.’nın ise ilaçlama şirketinin sahip olduğu ve ilaçlama işleminden sorumlu D.C., S.K., Z.K.’nin dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareket ettikleri aktarıldı.



İlk ifadede ilaçlama işleminden kaynaklı gelen kokudan rahatsız olduğunu söyledi


Harbour Suites Old City isimli otelin sahibinin H.O. olduğu, R,B. ve M.M.U.D.C isimli şahısların yarı zamanlı olarak ihtiyaç durumunda otelde resepsiyon görevlisi olarak çalıştıklarının belirtildiği sevk yazısında, H.O.’nun yetkisiz ve sertifika kaydı bulunmayan ilaçlama şirketine ilaçlama işlemi yaptırarak dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareket ettiği, M.M.U.D.C’nin ilk alınan bilgi sahibi ifadesinde 101 numaralı odada yapılan ilaçlama işleminden kaynaklı gelen kokudan rahatsız olduğunu, otel dışına çıktığını söylemesine karşılık şüpheli ifadesinde ise ilaçlama işleminden kaynaklı bir kokudan bahsetmediği kaydedildi.



Servet Böcek’in kapının kilitli olmasından kaynaklı dışarı çıkamadığı anlar kameraya yansıdı


Ayrıca sevk yazısında, şüpheli M.M.U.D.C’nin otelin kapısını kilitleyerek yemek yemek için dışarıya çıktığını, geri döndüğünde otelin önünde ambulans gördüğünü söylediği, kamera görüntülerinde de vefat eden Servet Böcek’in kapının kilitli olmasından kaynaklı dışarı çıkamadığı, kucağında bulunan çocuğu ile birlikte kapıyı kırmaya çalıtığı, çevredeki vatandaşların kapıyı kırmak için yardım ettikleri, bu esnada şüphelinin gelerek kapıyı açtığı, dolayısıyla dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareket ettiğinin tespit edildiği ifade edildi.


Sevk yazısında, resepsiyon görevlisi olarak görev yapan R.B.’nin ise 12 Kasım 2025 günü akşam saatlerinde rahatsızlandığını söyleyerek M.M.U.D.C’yi aradığı ve yerine işe gelmesini istediği, daha sonraki ifadelerinde ise aslında rahatsızlanmadığını ve arkadaşı ile görüşmek için yalan söylediğini beyan ettiğinin belirtildiği. Sevk yazısında, R.B.’nin ilaç kokusundan rahatsızlanmış olabileceği, resepsiyon olarak çalıştığı iş yerinde gerekli denetimleri yapmayarak dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareket ettiği kaydedildi. Sevk yazısında ayrıca, aynı otelde konaklayan Mustafa T., Fakri R. ve Ayoub H. isimli şahısların 15 Kasım’da zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı ve yapılan tedavilerin ardından hastaneden taburcu edildiklerinin tespit edildiği aktarıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Motosiklet sürücüsü kaskı sayesinde yara almadan kurtuldu Mersin’de emniyet şeridine giren taksiye arkadan çarpan motosiklet sürücüsü, kaskı sayesinde kazayı yara almadan atlattı. Kaza anı ise motosiklet ve kask kameralarına saniye saniye yansıdı. Kaza, Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 33 AZJ 733 plakalı motosikletiyle seyir halinde olan Hüseyin Cengiz, emniyet şeridine geçtiği sırada, önünde ilerleyen İ.Ö. idaresindeki 33 T 1436 plakalı taksinin de emniyet şeridine girmesi sonucu taksiye arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletinden savrulan Cengiz yere düşerken takla atan motosiklet, sürücünün üzerine devrildi. Kazayı gören kaldırımdaki bir vatandaş yardıma koşarken, arkadan gelen Cengiz’in arkadaşı motosikleti üzerinden kaldırdı. Yaşanan anlar Hüseyin Cengiz’in motosiklet kamerasıyla arkadan gelen motosiklet sürücüsünün kask kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaskı sayesinde kazayı yara almadan atlatan motosikletli, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Mersin Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Cengiz, hastanede yapılan kontrollerin ardından taburcu edildi. Görüntülerde, motosiklet sürücüsü Hüseyin Cengiz’in sağ şeritten emniyet şeridine geçtiği, hemen ardından önünde seyreden taksinin de emniyet şeridine girerek durduğu görülüyor. Bu sırada arkadan gelen Cengiz’in taksiye çarptığı, çarpmanın etkisiyle motosiklet üzerinden savrularak yere düştüğü ve motosikletin takla atarak sürücünün üzerine devrildiği anlar yer aldı. "Ne sinyal verdi ne de ikaz lambası yaktı" İhlas Haber Ajansı muhabirine kaza anını anlatan motosiklet sürücüsü Cengiz, yaklaşık 60-70 kilometre hızla ilerlediği sırada taksinin aniden önüne geçtiğini belirterek, "Birden taksicinin biri önüme atladı. Ne sinyal verdi ne de dörtlü gibi bir ikaz lambası yakarak beni uyardı. Duracağını düşünemediğim için arkadan çarptım" dedi. "Kask sayesinde kazayı yara almadan atlattım" Çarpmanın ardından yere düştüğünü ve motosikletin üzerine devrildiğini ifade eden Cengiz, "Çarpmanın etkisiyle yere düştüm ve motor üstüme devrildi. Neyse ki kafamda kask vardı, bu sayede kazayı yarasız beresiz atlattım. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürüldüm ve gerekli kontroller yapıldı" diye konuştu. "Arkadaşım motoru üzerimden kaldırdı" Kazanın ardından çevredeki vatandaşlar ve arkadaşının yardımına koştuğunu söyleyen Cengiz, "Motor üstüme düştüğünde, arkamdan gelen bir arkadaşım motoru üzerimden kaldırdı. Herhangi bir yara veya ciddi bir şey almadım. Gerçekten ucuz atlattık" ifadelerini kullandı. Motosiklet sürücülerine uyarılarda bulunan Cengiz, "Lütfen çok dikkatli olun. Bazen böyle beklenmedik durumlar yaşanabiliyor. Ne kadar iyi sürseniz, ne kadar tecrübeli olsanız da bir anlık dalgınlık ya da öngörülemez bir durum karşısında hiçbir şey yapamıyorsunuz. Herkes dikkatli olsun" dedi.