KÜLTÜR SANAT - 24 Ekim 2023 Salı 09:55

‘Cumhuriyet Kadınları Kırkyama Sergisi’ Doğuş Üniversitesi’nde sanatseverlerle buluştu

A
A
A

Sahrayıcedid Gönüllü Evi Grubu’nun ‘Cumhuriyet Kadınları Kırkyama Sergisi’ Doğuş Üniversitesi’nde sanatseverlere kapısını açtı.

“Cumhuriyet Kadınları Kırkyama” isimli sergi Doğuş Üniversitesi’nde sanatseverlerle buluştu. Üniversite’nin ev sahipliği yaptığı sergide Sükeyne Tulan ve 24 kişiden oluşan Sahrayıcedid Gönüllü Evi Grubu’nun hazırladıkları eserler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Birbirinden renkli ve tarihi olayların işlendiği sergide sunulan kırkyama dikimlerinin, Cumhuriyetin 100’üncü yılı sebebiyle özenle hazırlanıldığı belirtiliyor.

‘Cumhuriyet Kadınları Kırkyama Sergisi’ Doğuş Üniversitesi’nde sanatseverlerle buluştu

“Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle çok önem verdik”

Kırkyama sanatının ustalarından Sükeyne Tulan, “Uzun süredir kırkyama sanatıyla ilgileniyorum. Bu sergimizi, Cumhuriyet Kadınları adını verdiğimiz 24 kişilik hanım arkadaşlarımızla hazırladık. Kırkyama Orta Asya’dan beri ileri gelmiş bir el sanatı. Daha sonra tüm dünyaya yayılmış. Kumaş ile resim yapıyoruz biz. Tabii, Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle de çok önem verdik” dedi.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.