SPOR - 28 Ocak 2026 Çarşamba 22:39

Eczacıbaşı Dynavit, Sırbistan’dan 3 puanla döndü

A
A
A
Eczacıbaşı Dynavit, Sırbistan’dan 3 puanla döndü

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Zeren Group Şampiyonlar Ligi 5. maçında deplasmanda Sırbistan ekibi Zeleznicar Lajkovac’ı 25-15, 25-16 ve 25-17’lik skorlarla 3-0 mağlup etti.



Salon: Hala Sportova Lajkovac


Hakemler: Serena Salvati (İtalya), Maciej Twardowski (Polonya)


Zeleznicar Lajkovac: Racheva, Filipovic, Savic, Sakradzija, Koprivica, Jonjev, Pakic (L), Korolija, Stanojevic, Zivanovic


Eczacıbaşı Dynavit: Ebrar, Maglio, Stysiak, Yaprak, Jack-Kısal, Dilay, Simge (L), Meliha, Boden, Smrek


Setler: 15-25, 16-25, 17-25


Süre: 65 dakika (21, 21, 23)



Eczacıbaşı Dynavit, Sırbistan’dan 3 puanla döndü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Benfica 90+8’de adını ilk 24’e yazdırdı UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 8. ve son haftasında Portekiz ekibi Benfica, sahasında Real Madrid’i 90+8. dakikada kaleci Trubin’in golüyle 4-2 mağlup ederek adını son 24’e yazdırdı. Madrid ise bu yenilgiyle ilk 8’e giremedi. UEFA Şampiyonlar Ligi 8. haftasında Benfica, Estadio da Luz’da Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Portekiz ekibi, İspanyol temsilcisini 4-2 mağlup ederek play-off turuna kalırken, Real Madrid ise aldığı yenilgiyle 9. sıraya düştü ve ilk 8’e kalamadı. Mourinho’nun öğrencilerine galibiyeti getiren golleri 36 ve 54. dakikalarda Andreas Schjelderup, 45+5. dakikada penaltıdan Vangelis Pavlidis ve 90+8. dakikada kaleci Anatolii Trubin kaydetti. Real Madrid’in golleri ise 30 ve 58. dakikada Kylian Mbappe’den geldi. Milli oyuncu Arda Güler, 79 dakika sahada kalırken, Mbappe’nin attığı ikinci golün de asistini yaptı. Tur atlayanlar belli oldu Şampiyonlar Ligi’nin lig aşamasındaki son hafta maçlarının ardından Arsenal, Bayern Münih, Liverpool, Tottenham, Barcelona, Chelsea, Sporting ve Manchester City, ilk 8’de yer alarak son 16 turuna yükseldi. 9 ile 24 arasında yer alan Real Madrid, Inter, Paris Saint-Germain, Newcastle United, Juventus, Atletico Madrid, Atalanta, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Olympiakos, Club Brugge, Galatasaray, Monaco, Karabağ, Bodo/Glimt ve Benfica, ise play-off turuna isimlerini yazdırdı. Öte yandan gecenin maçlarında şu sonuçlar alındı. Manchester City: 2 - Galatasaray: 0 Liverpool: 6 - Karabağ: 0 Ajax: 1 - Olimpiakos: 2 Arsenal: 3 - Kairat Almaty: 2 Athletic Bilbao: 2 - Sporting Lizbon: 3 Atletico Madrid: 1 - Bodo Glimt: 2 Barcelona: 4 - Kopenhag: 1 Bayer Leverkusen: 3 - Villarreal: 0 Benfica: 4 - Real Madrid: 2 Club Brugge: 3 - Marsilya: 0 Borussia Dortmund: 0 - Inter: 2 Eintracht Frankfurt: 0 - Tottenham: 2 Monaco: 0 - Juventus: 0 Napoli: 2 - Chelsea: 3 Pafos: 4 - Slavia Prag: 1 Paris Saint Germain: 1 - Newcastle United: 1 PSV Eindhoven: 1 - Bayern Münih: 2 Union Saint Gilloise: 1 - Atalanta: 0
Kastamonu Kastamonu’da çıkan yangında 3 ev zarar gördü, 2 samanlık yandı Kastamonu’da çıkan yangında 1 ev ve 2 samanlık tamamen yanarak küle dönerken, 2 evde de maddi hasar oluştu. Yangın, Kastamonu’da il merkezine bağlı Karaçomak köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet Demir’e ait alt katı ahır olarak kullanılan iki katlı evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, hemen bitişiğinde bulunan Mustafa Ç. ve Fatma Ç. ait samanlıklarla ve evlere de sıçradı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine Kastamonu ve İhsangazi itfaiye ekipleri ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazözler sevk edildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonrasında yangın, güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmalarının hala devam ettiği yangında 1 ev ve 2 samanlık tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, 2 evde de zarar oluştu. Köy sakinlerinden Muzaffer Kaya, "Yanan evlerde halamlar oturuyor. Bize de yangın var diye haber geldi. Bizde halamlara yardım etmek için geldik. Şu anda burada bir ev tamamen yandı, iki evinde nispeten üst tarafları zarar gördü. Evler birbirine çok yakındı. Saçakları yakındı. Ayrıca halamlara ait iki samanlık da tamamen yandı. Yangının neden çıktığını henüz bilmiyoruz. Yangın, ilk olarak Ahmet Demir’in evinden çıkıyor. Nasıl çıktığını bilmiyoruz. Yangını itfaiye ekipleri kontrol altına aldı. Devletimizden Allah razı olsun. İtfaiyeden, orman teşkilatından, yardım eden köylülerimizin hepsinden Allah razı olsun" dedi.
Ankara En düşük emekli maaşı ve atama kararları Resmi Gazete’de En düşük emekli maaşını 20 bin liraya çıkmasını içeren bazı kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik öngören düzenlemeleri içeren Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 56’ncı maddesi yeniden düzenlendi. Buna göre, adaylık süresi içinde temel, hazırlayıcı eğitim veya staj devrelerinden herhangi birinde başarısız olanların yanı sıra birden fazla uyarma veya kınama cezası alanlar ile aylıktan kesme ya da kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alan aday memurların, disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayıyla memuriyetle ilişiği kesilecek. Bu kişiler (sağlık nedenleri hariç) üç yıl süreyle yeniden devlet memurluğuna alınmayacak. Ayrıca, 657 sayılı Kanun’un 57’nci maddesi yürürlükten kaldırıldı. Disiplin cezalarında zamanaşımına ilişkin 127’nci maddede yapılan değişiklikle, fiilin işlendiği tarihten itibaren en geç iki yıl içinde ceza verilmemesi hâlinde yetkinin zamanaşımına uğrayacağı hükme bağlandı. Yargı kararıyla iptal edilen disiplin cezaları ise belirlenen süreler içinde yeniden tesis edilebilecek. Trafik zabıtasına elektrikli scooter denetleme yetkisi Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikle, trafik zabıtasına paylaşımlı elektrikli scooter işletmeciliği yapan firmaları denetleme ve aykırılıklara ilişkin idari para cezası tutanağı düzenleme yetkisi verildi. En düşük emekli maaşı 20 bin lira olacak 5510 sayılı Kanun’un ek 19’uncu maddesindeki tutar 16 bin 881 liradan 20 bin liraya çıkarıldı. Düzenleme 2026 yılı Ocak ayı ödeme döneminden itibaren uygulanacak. İşverenlere 2026 yılı prim desteği 5510 sayılı Kanun’a eklenen geçici 112’nci maddeyle özel sektör işverenlerine 2026 yılı için sigorta primi desteği sağlanacak. Belirlenen şartları taşıyan sigortalılar için günlük 42,33 lira tutarında destek verilecek ve bu tutar İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Usulsüz bildirim, muvazaa veya kayıt dışı istihdam tespiti halinde destek gecikme cezası ve zammıyla geri alınacak. Varlık Fonu ve bağlı şirketlerde değişiklikler Türkiye Varlık Fonu ve bünyesindeki şirketlerin hukuki statüsüne ilişkin hükümler yeniden düzenlendi. Fon ve hâkim hissedar olduğu şirketlerin özel hukuk hükümlerine tabi olduğu vurgulanırken, kamu idarelerine uygulanan bazı idari ve mali kısıtlamalara tabi tutulamayacakları hükme bağlandı. Kanunla ayrıca, RTÜK mevzuatında yayın kuruluşlarına ilişkin bir ibare değiştirildi, İstanbul Finans Merkezi Kanunu’nda "Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi" ibaresi "yönetici şirket" olarak güncellendi, 375 sayılı KHK’de Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcılarının yanı sıra Siber Güvenlik Başkan Yardımcılarına da ödeme kapsamı getirildi. Kanun, yayımı tarihinde yürürlüğe girecek. Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütecek.