GÜNDEM - 08 Aralık 2024 Pazar 20:57

Esad rejiminin devrilmesi Saraçhane Parkı’nda kutlanıyor

A
A
A

Suriye’de Esad rejiminin son bulması, İstanbul’da yaşayan Suriyeliler tarafından sevinçle karşılandı. Saraçhane Parkı’na akın eden Suriyeliler, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu’nun bayrakları ile tekbirler getirerek kutlama yaptı. Suriye Lemme Derneği Başkani Hind Akil, "Bugün bizim için tarihi ve çok güzel bir gün. Bu gelişme bizim için büyük bir sürpriz oldu. İnşallah bugünden sonra çok güzel şeyler olacak, sadece bizim için değil, tüm Orta Doğu için" dedi.

Suriye’de muhaliflerin Şam’ı ele geçirmesi, İstanbul’da yaşayan Suriyeliler tarafından kutlanmaya devam ediyor. Saraçhane Parkı’nda bir araya gelen Suriyeliler, ellerindeki Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu’nun bayrakları ile sevinç gösterisinde bulundu. Türk-Arap Derneği, Suriye Lemme Derneği üyeleri ve Suriye Dernekler Birliği kuruluşları adına açıklama yapan Suriye Lemme Derneği Başkani Hind Akil, “Bugün bizim için tarihi ve çok güzel bir gün. 60 yıldır bu işkence ve zulmü çekiyoruz. Bu rejim karşısında yaşanan olaylarda en büyük katil Esad’dır. Bu gelişme bizim için büyük bir sürpriz oldu. O kadar mutluyuz ki bunu ifade etmekte zorlanıyoruz. Esad, 13 yıldır bizim geleceğimizi yok etti. Bu süre içinde ümitsiz bir şekilde yaşıyorduk. Böyle bir haber alınca mutluluğumuzu tarif edemiyoruz. Milletçe kime baksak insanlar ağlayarak birbirine sarılıyor, herkes çok mutlu. İnşallah bugünden sonra çok güzel şeyler olacak, sadece bizim için değil, tüm Orta Doğu için. Çünkü büyük bir şeytan ortadan kalktı. Biz Allah’a çok şükrediyoruz böyle bir haber aldığımız için. Tabii hepimiz düşünüyoruz: Esad Suriye’yi mahvetti, ama Suriye’yi biz yeniden inşa edeceğiz. Gençler, yaşlılar hep birlikte oraya giderek, ülkemizi yeniden inşa edeceğiz. Biz Suriyeliler olarak Türk milletine çok teşekkür ediyoruz. 13 yıldır birlikte yaşıyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da çok teşekkür ediyorum. Bize tek destek olan ve sahip çıkan oydu. O yüzden kendisine yürekten teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Mehmet Kaan Kurt

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te karla mücadelede 200 araç ve 600 kişi sahada Siirt’te karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Siirt il genelinde etkili olan kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, Siirt Valiliği bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezinde Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde devam eden kar yağışı kapsamında alınan mevcut tedbirler ve sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ihtiyaç duyulan ilave önlemler ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Kar yağışının devam etme ihtimaline karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde sahada çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. GAMER’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen ile emniyet, jandarma, belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, sağlık ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.