GÜNDEM - 19 Aralık 2025 Cuma 16:33

İGÜ öğrencilerinden Uluslararası Gastronomi Festivali’nde altın madalya başarısı

A
A
A
İGÜ öğrencilerinden Uluslararası Gastronomi Festivali’nde altın madalya başarısı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencileri, 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen, ’Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması’nda gösterdikleri başarıyla altın madalya kazandı. Madalya kazanan öğrencilere, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli tarafından ayrıca teşekkür belgesi verildi.


Bu yıl 17-20 Aralık 2025 tarihleri arasında Bahçelievler Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından hazırlandı ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliğiyle düzenlendi. Festival, profesyonel şefler, akademisyenler, gastronomi eğitimi alan öğrenciler ve genç yetenekleri aynı platformda buluşturarak sektörel bilgi paylaşımını ve uluslararası etkileşimi hedefledi.


Festivalin öne çıkan yarışmalarından biri olan JPT 2 - Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması, üniversitelerin gastronomi alanındaki uygulama becerilerini ve ekip çalışmasını ortaya koyduğu prestijli bir organizasyon olarak gerçekleştirildi. Yarışmada ekipler, belirlenen süre içerisinde özgün menüler hazırlayarak teknik yeterlilik, lezzet, sunum ve zaman yönetimi kriterleri doğrultusunda değerlendirildi.



Tahin ganajlı karamelli ayva tatlısı ile jüri karşısına çıktı


İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni temsilen yarışmaya katılan birinci ekipte Mevlüt Ubeyde Can, Onurcan Öceş ve Emine Toraman yer aldı. Ekip, başlangıç tabağında Malkara mercimekli, tereyağında karides, ana yemekte sous vide ördek ve patates pave, tatlıda ise tahin ganajlı karamelli ayva tatlısı ile jüri karşısına çıktı.


Yarışmada, İGÜ’yü temsil eden ikinci ekip ise Emrullah Saraç, Umutcan Yılmaz ve Şeyma Nur Bayrak’tan oluştu. Ekip, başlangıçta levrek ceviche, ana yemekte yer elması püreli kalkan balığı, tatlı da ise creme citron ve orman meyveleri menüsüyle değerlendirmeye alındı.



Uygulamalı eğitimin uluslararası başarısı


Öğrencilerin Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde kazandığı altın madalya, üniversitenin gastronomi alanındaki uygulama odaklı eğitim yaklaşımının somut bir çıktısı olarak değerlendirildi.



İGÜ öğrencilerinden Uluslararası Gastronomi Festivali’nde altın madalya başarısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Futbolcunun aralarında bulunduğu 3 kişiyi silahla yaralayan 2 şüpheli tutuklandı Kocaelili futbolcu Uğurcan Bekçi’nin de aralarında bulunduğu 3 kişiyi silahla vurarak yaralan 2 şüpheli tutuklandı. Olay, 17 Aralık gece saatlerinde Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde meydana geldi. İki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Silahlı kavgaya dönüşen olayda futbolcu Uğurcan Bekçi (27), K.E.B. (27) ve İ.A. (31) vücutlarına isabet eden mermilerle yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından çevre hastanelere kaldırıldı. Ağır yaralanan ve kariyerinde Kağıtspor, Körfez Spor Kulübü, Belediye Derincespor, 24 Erzincanspor ve Ankara Keçiörengücü gibi takımlarda forma giyen 27 yaşındaki kanat oyuncusu Uğurcan Bekçi’nin entübe edildi. Olaya ilişkin 2 şüpheli tutuklandı Çalışma başlatan polis ekipleri, olayı gerçekleştiren E.S. ve F.K’yi suç aletiyle beraber yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin teminine yönelik yapılan arama çalışmalarında üzerinden 21 tabanca fişeği çıkan A.C.G. de 6136 SKM kapsamında hakkında işlem yapılarak gözaltına alındı. 3 şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde tamamlanan işlemlerinin ardından bugün mevcutlu olarak Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. A.C.G. savcılıkça serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen E.S. ve F.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.