ASAYİŞ - 28 Mart 2025 Cuma 15:02

İstanbul’da 235 milyon liralık kaçak ilaç operasyonu

A
A
A
İstanbul’da 235 milyon liralık kaçak ilaç operasyonu

İstanbul’da düzenlenen operasyonda aralarında kanser, tüp bebek, diyabet ve kalp hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaçların da bulunduğu 6 bin 123 ilaç ve lazer epilasyon, zayıflama, dövme silme ile leke tedavisinde kullanılan 194 tıbbi cihaz ele geçirildi. Ele geçirilenlerin piyasa değerinin 235 milyon lirayı bulduğu kaydedildi


Edinilen bilgiye göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç organizasyonlarının deşifre edilerek şüphelilerin yakalanması ve kaçakçılık suçlarının önlenmesine yönelik yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Yürütülen soruşturma çerçevesinde saha araştırmalarında elde edilen bilgiler ışığında yapılan teknik ve fiziki takibin sonunda tespiti yapılan Fatih’teki bir depoya 24 Mart’ta operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 1 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Baskın yapılan depo içerisinde gerçekleştirilen aramada, piyasa değeri yaklaşık 235 milyon lirayı bulan aralarında karaciğer kanseri, tüp bebek, diyabet ve kalp hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaçların da bulunduğu 6 bin 123 ilaç ve lazer epilasyon, zayıflama, dövme silme ile leke tedavisinde kullanılan 194 tıbbi cihaz ele geçirildi. Ele geçirilen bu miktarın şimdiye kadar polis tarafından tek seferde ele geçirilmiş en yüksek miktar olduğu duyuruldu. Operasyon çerçevesinde yakalanan şüpheli adli işlemlerinin ardından 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan adliyeye sevk edildi. Adı açıklanmayan kaçakçı, çıkarıldığı mahkemece "adli kontrol hükümleri" uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan operasyonlarda ele geçirilen suç unsurları İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Fatih’teki Vatan Yerleşkesinde sergilendi.



İstanbul’da 235 milyon liralık kaçak ilaç operasyonu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kazada hayatını kaybeden gencin cenazesi gözyaşları içinde alındı Antalya’da sabah saatlerinden meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 25 yaşındaki gencin cenazesi ailesi ve yakınları tarafından gözyaşları içinde teslim alındı. Genç yaşta oğlunu kaybeden acılı annenin feryatları yürekleri dağladı. Kepez ilçesi Şafak Mahallesi 75. Yıl Caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazasında Görkem Tosun’un (25) Kullandığı 07 BMZ 730 plakalı Seat marka otomobil, seyir halindeyken yolun sağ şeridinde park halinde bulunan 07 MZV 63 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, çarpmanın şiddetiyle hurdaya dönen araç içerisinde sıkışan sürücü Görkem Tosun itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından bulunduğu yerden çıkarıldı. Anne ve babası ayakta durmakta zorlandı 112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde 25 yaşında ki gencin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan incelemelerin ardından gencin cansız bedeni, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken kazayı haber alarak gelen Görkem Tosun’un ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Oğlunu genç yaşta trafik kazasında kaybeden Tosun’un annesinin feryatları yürekleri burktu. Görkem Tosun’un anne ve babasının ayakta durmakta zorlandığı görülürken acılı anne "Yavrum, beni yaktı gitti, ateşlere koydu" diyerek gözyaşı döktü.
Erzurum DEB-SEN Genel Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması Demokrat Büro Çalışanları Sendikası (DEB-SEN) Genel Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı; 1 Mayıs nedeni ile yaptığı basın açıklamasında "1 Mayıs emeğin, emekçinin bayramını bir kez daha kutlarken alın terinin karşılığını alamayan emekçimizin sesini bu anlamlı günde bir kez daha haykırmak istiyoruz" dedi. "Bugün 1 Mayıs 2025, Bugün Emek ve Dayanışma Günü. Bugün en haklı taleplerimizi haykırma günü. Bugün aydınlık geleceğimiz için and içme günü. Bugün alanlarda olmasa da evlerimizdeyiz. Bugün her yürekteyiz. Bugün herkesleyiz" diyen DEB-SEN Genel Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı; 1 Mayıs nedeni ile yaptığı basın açıklamasında "Varsın, adı emek örgütüne çıkmış bezirganlar, birlik ve dayanışmayı önlemek ve ayrışmaları alevlendirmek için dört bir yana dağılsınlar ve tek başlarına melesinler! Birlik ve dayanışmayı önlemek için farklı şehirlerin farklı alanlarına sığınanlar gözlerden ırak olabilirler, ama utançlarını gizleyemezler, sorumluluktan kurtulamazlar. Sapı bizden baltaların bizi kıymasına, bizi doğramasına asla izin vermeyeceğiz!.. Kaçaklara inat en haklı taleplerimizi her yerde ve her fırsatta haykırmaya devam edeceğiz! Her şeyden önce iş güvencemiz ve meslek onurumuz için Aile sorumluluklarımızı yerine getirebilecek bir gelir için İnsan onuruna yaraşır hayat sürebilecek ücret için, Eşit işe Eşit ücret için Birer Maaş tutarında yılda iki ikramiye için Çağdaş çalışma koşulları için Yolluk ve harcırahlarla birlikte tüm yardımların ihtiyaçları karşılayacak düzeye yükseltilmesi için Ağustos ayında başlayacak olan Kamu Toplu sözleşmelerinde tüm Kamu çalışanlarını ve emeklilerinin haklarını almaları için, Emeklilikte insanca geçinecek bir maaş için Kariyer ve liyakati esas alan görevde yükselme ve idarecilik anlayışı için Devlet memurları üzerinden siyasetin sopasını da, gölgesini de kaldırmak içinMemurun Müktesebinin düşürülmesi pasaport hakkı verilmesi için, 3600 ek göstergenin verilmesi için, Yardımcı hizmetler sınıfını ne iş olsa yapar zulmünden kurtarmak için Sözleşmeli Memur köleliğini kaldırmak için Kanun ve Yönetmelikleriyle çağdaş bir personel mevzuatı için, Haykırıyoruz! Bizi açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasında bir ücrete mahkûm eden prangaları kırmak için haykırıyoruz! Her akşam, eş ve çocuklarımız karşısında mahcup olmadan onurumuzla eve dönebilmek için haykırıyoruz! 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde; Emek içinEkmek içinHukuk içinBüyük Türkiye içinHaykırıyoruz! Biz; emeğinizin ve meslek onurunuzun bekçileriyiz! Birlik ve Dayanışma Ruhuyla Eşitliğin, Özgürlüğün, Hukukun üstünlüğünün gerçekleştiği bir dünya umuduyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma bayramımız tüm emekçilere ve emeklilere kutlu olsun" dedi.
İstanbul Beşiktaş’ta kumpir satan 4 işletme kapatıldı Beşiktaş Belediyesi, Ortaköy Meydanı’nda kumpir satışı yapan işletmelere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde turistleri ve çevredeki vatandaşları rahatsız edecek şekilde bağırarak müşteri çekmeye çalışan 4 işletme süreli olarak kapatılırken, çok sayıda işletmeye de ceza yazıldı. Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ortaköy Meydanı’ndaki esnafa yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Gelen ihbarlar doğrultusunda yapılan denetimlere, Beşiktaş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti. Gerçekleştirilen denetimler sonucunda, hanutçuluk yaparak çevreye rahatsızlık veren 4 işletme süreli olarak kapatılırken, 20 esnafa da ceza yazıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanvekili Rasim Şişman, "Beşiktaş’ta huzuru bozan hiçbir davranışa müsamaha göstermiyoruz. Ortaköy Meydanı’nda yaptığımız denetimlerde hanutçuluk yapan 4 işletmeyi kapattık. 20 işletmeye ise cezai işlem uyguladık. Kaymakamlığımızla iş birliği içinde çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi. "Hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz" Ortaköy Zabıta Karakol Amiri Onur Özelci, "Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak komşularımızın ve misafirlerimizin huzuru için etkin bir şekilde dijital platformlar ve sosyal medya takip edilmekte, vatandaşlarımızın paylaşımları ihbar olarak değerlendirilip hızlıca aksiyon alınmaktadır. Hanutçuluk, yani insanları rahatsız ederek zorla müşteri çekmeye çalışmak suçtur. Bu kapsamda; İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle müşterek olarak Ortaköy Meydanı’nda bulunan kumpir satışı yapan işletmeler hijyen, satışa arz edilen malzemelerin son kullanma tarihleri, tertip düzen, çığırtkanlık ve hanutçuluk yapmak suretiyle çevreye verilen rahatsızlıklar noktasında denetime tabi tutulmuş 20 işletme ile alakalı 5326 sayılı Kabahatler Kanununa istinaden hanutçuluk faaliyetleri konusunda cezai müeyyide uygulanmış 4 iş yeri kaymakamlık makamının olurlarıyla süreli olarak kapatılarak faaliyetten men edilmiştir. Beşiktaş’ta komşularımızın, hemşehrilerimizin, turistlerin; rahat rahat zaman geçirmesi için hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.