GENEL - 31 Temmuz 2018 Salı 11:22

Kurbanı usta eller kesecek

A
A
A
Kurbanı usta eller kesecek

Esenler’de bu yıl da Kurban Kesim Elemanı ve Hijyen Eğitimi Kursu’nda sertifika alan usta eller kurban kesecek.

Esenler’de bu yıl da Kurban Kesim Elemanı ve Hijyen Eğitimi Kursu’nda sertifika alan usta eller kurban kesecek.


Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı’nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için açılan Kurban Kesim Elemanı ve Hijyen Eğitimi Kursu’nda kursiyerlere kurban kesimi öğretilecek. Esenler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile birlikte düzenlenecek ve 6 Ağustos Pazartesi günü başlayacak kursta kurban kesmek isteyenler, teorik ve uygulamalı olmak üzere 2 aşamalı eğitimden geçirilecek. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda kurban kesimiyle ilgili teorik eğitimi alacak kursiyerler, alanlarında uzman eğitmenlerden kurban kesimiyle ilgili eğitim alacaklar. Kursiyerler, kurban kesiminin dini yönü, hijyen ve bulaşıcı hastalıklar konusunda da bilgilendirilecekler. Eğitimler, 6-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.



Kurbanlar usta ellere emanet


Kurban Kesim Elemanı ve Hijyen Eğitimi Kursu’nda teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitime geçecek kursiyerler, özel bir kesimhanede profesyonel kasaplar tarafından canlı olarak, kurban kesim öncesi muayene, zapt-u rapt, kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme eğitimleri, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, olası bulaşıcı hastalıkları (zoonozlar) tanıma ve tedbir alma, et muhafaza işleme ve tüketimi ile ilgili uygulamalı eğitimler verilecek. Kurban kesiminin tüm inceliklerini uzmanlardan öğrenecek kursiyerler, eğitimlerin sonunda yazılı sınava girip sertifikalarını Esenler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nden alacaklar.


Kurban Kesim Elemanı ve Hijyen Eğitimi Kursu’na katılmak isteyenler Esenler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve ya Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne başvurabilir, aynı zamanda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü 0 (212) 569 59 69 - 568 15 09, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü ise 0 (212) 482 41 16 numaralı telefonlardan arayarak bilgi alabilirler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.