ASAYİŞ - 15 Aralık 2025 Pazartesi 15:53

Manifest müzik grubu üyelerine ’hayasızca hareketlerde bulunma’ suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası

A
A
A
Manifest müzik grubu üyelerine ’hayasızca hareketlerde bulunma’ suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası

Manifest isimli müzik grubu tarafından verilen halka açık konser sırasındaki görüntülerinde bulunan dans figürlerinin ’hayasızca hareketler’ ve ’teşhircilik’ içerdiği iddiasına ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, grup üyelerini ’hayasızca hareketlerde bulunma’ suçundan 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.


İstanbul’da 6 Eylül 2025’de Küçükçiftlik Park konser alanında Manifest isimli müzik grubu tarafından verilen halka açık konser sırasında dans figürlerinin ’hayasızca hareketler’ ve ’teşhircilik’ içerdiği iddiasına ilişkin ‘basit yargılama’ usulü görülen dava İstanbul 49.Asliye Ceza Mahkemesince karara bağlandı.



3 ay 22 gün hapis cezası


Kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Esin Bahat, Hilal Yelekçi, Lidya Pınar, Mina Solak, Sueda Uluca ve Zeynep Sude Oktay ile dansçı Ayça Dalaklı’yı ‘hayasızca hareketlerde bulunma’ suçundan 3’er ay 22’şer gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.



İddianameden


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Ayça Dalaklı, Esin Bahat, Hilal Yelekçi, Lidya Pınar, Mina Solak, Sueda Uluca ve Zeynep Sude Oktay ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. Dans figürlerinin çocukların ve gençlerin haya duygusuna zarar verdiği belirtildi


Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin Küçükçiftlik Park isimli konser alanında konser verdikleri sırada dans şovu gerçekleştirdikleri, şüphelilerin her birinin dans ettiğinin görüldüğü ve suça konu dans figürlerinin ise toplumun sahip bulunduğu ortak edep duygularını ihlal eden ve toplum kültürünün önemli bir kısmını oluşturan edep, iffet, ar ve haya duygularına saldırı niteliği taşıyan, çocukların ve gençlerin bu duygularına zarar veren olumsuz etkileyici nitelikte olan eylem ve hareketler olduğu aktarıldı.



Dans figürleriyle ve kıyafetlerin toplumun ortak mahremiyet algısını zedelediği aktarıldı


İddianamede, hareketlerin cinsel nitelik taşıyarak toplumun ortak mahremiyet algısını zedelediğinin kamunun genel edep ve haya duygusuna zarar verdiğinin değerlendirildiği, suça ilişkin fiillerin şüphelilerin özel alanında gerçekleşmediği gibi konserin verildiği alan ile birlikte suça konu hareketlerin gerçekleştiği konsere ait görüntülerin sosyal medya ve bir çok platformda yayınlandığı, bu haliyle sayısı belli olmayacak şekilde toplumda çocuklarda dahil olmak üzere birçok kişiye ulaştığı değerlendirilmekle aleniyet unsurunun sağlandığı, şüphelilerin her birinin katıldığı dans figürleriyle ve kıyafetleriyle teşhircilik yapmak suretiyle hayasızca hareketler suçuna vücut verdiği kaydedildi.



1’er yıla kadar hapis talebi


Hazırlanan iddianamede şüpheliler Ayça Dalaklı, Esin Bahat, Hilal Yelekçi, Lidya Pınar, Mina Solak, Sueda Uluca ve Zeynep Sude Oktay’ın ‘teşhir suretiyle hayasızca hareketlerde bulunma’ suçundan 6’şar aydan 1’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uluslararası Karete Turnuvası’nda Gaziosmanpaşa rüzgarı esti Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, dünya çapında karatecileri bir araya getiren Uluslararası Turkish Open Karate Turnuvası’nda 5 altın, 3 gümüş ve 12 bronz olmak üzere toplamda 20 madalya kazanarak, büyük bir başarıya imza attı. Karate dünyasının önemli organizasyonlarından biri olan Uluslararası Turkish Open Karate Turnuvası, İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 30 ülkeden 1.500 sporcunun katıldığı turnuva, yerli ve yabancı sporcuların heyecan dolu mücadelelerine sahne oldu. Organizasyonda çocuklar, ümit, genç, 21 yaş altı, büyükler ve veteranlar kategorilerinde bireysel ve takım müsabakaları yapıldı. Turnuvada mücadele eden Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü, uluslararası arenadaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Üstün bir performans sergileyen Gaziosmanpaşalı sporcular, turnuvada toplam 20 madalya elde ederek, önemli bir başarıya imza attı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz de bu önemli başarı için sporcuları ve antrenörlerini tebrik etti. Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü sporcularının elde ettiği dereceler şu şekilde: 6-7 Yaş Erkek Kata: Kaan Ayaz Taç - 1’inci 10-11 Yaş Kadın Kata: İrem Sadi - 3’üncü 10-11 Yaş Kadın Kata: Zehra Dönüşler - 3’üncü 12-13 Yaş Kadın Kata: İrem Subaşı - 3’üncü 12-13 Yaş Erkek Kata: Furkan Yuşa Duyuş - 3’üncü 12-13 Yaş Erkek Kumite (40 kg): Emir Şahin Albayrak - 3’üncü U21 Kadın Kata: Sudenaz Kaya - 1’inci U21 Kadın Kata: Berra Deniz - 2’nci U21 Erkek Kumite (+84 kg): Yakup Yılmaz - 3’üncü Genç Kadın Kata: İkbal Meryem Ayvallı - 3’üncü Genç Kadın Kata: Nilsu Topyıldız - 3’üncü Ümit Kadın Kumite (+61 kg): Ceylin Ecrin Semiz - 3’üncü Ümit Kadın Kumite (54 kg): Zeynep İlhan - 3’üncü Genç Erkek Kumite (61 kg): Ömür Yasin Dal - 3’üncü Büyük Kadın Kata: Şule Azra Akbulut - 2’nci Büyük Erkek Kata: Arda Duman - 3’üncü 10-11 Yaş Kadın Takım Kata: Ayşen Büşra Akbulut, Zehra Dönüşler, İrem Sadi, Melisa Aksu - 1’inci 12-13 Yaş Erkek Takım Kata: Zinar Devran Avınçsal, Ata Bıyıklı, Enver Alp Eren, Aslan Balcı - 2’nci Ümit Erkek Takım Kata: Muhammed Nezih Demirtaş, Abdullah Akdemir, Celal Çeltik, Furkan Yuşa Duyuş - 1’inci Büyük Erkek Takım Kata: Ahmet Hakan Bolat, Sabri Doğan Başer, Arda Duman - 1’inci
Bursa Bursa’daki kayıp adamdan 17 gündür haber yok Bursa’nın Mudanya ilçesinde 28 Kasım 2025 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Mustafa Abi için başlatılan arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Kayıp ihbarının ardından geçen 17 güne rağmen herhangi bir ize ulaşılamadı. Daha önce de kayıp haberlerine konu olan Mustafa Abi için Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, bölgede çalışmalarını devam ettiriyor. İlk 7 gün boyunca ise AFAD ve çok sayıda sivil toplum kuruluşuna bağlı arama kurtarma ekipleri de çalışmalara destek verdi. Ekipler, Mustafa Abi’nin kaybolduğu günden itibaren köy ve çevresinde yaklaşık 30-35 kilometrelik geniş bir alanı kapsayan çember içerisinde detaylı arama yaptı. Ormanlık alanlar, kırsal bölgeler ve geçiş güzergâhları tek tek taranmasına rağmen, şu ana kadar herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Kayıp Mustafa Abi’nin eşi Ayla Abi, yaşadıkları çaresizliği dile getirerek, "Günlerdir evimizde huzur yok, uykusuz bekliyoruz. Köylülerimiz ve jandarma ekipleri ellerinden geleni yapıyor ama hâlâ bir sonuç yok. En azından bir haber alsak, bir iz bulunsa, bu belirsizlik çok zor" ifadelerini kullandı. Ailesi, Mustafa Abi’yi gören ya da yerini bilen vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak bilgi vermelerini istedi. Mustafa Abi’den gelecek umut verici bir haber, ailesi ve yakınları tarafından endişeyle bekleniyor.