ASAYİŞ - 11 Şubat 2024 Pazar 11:02

Şişli’de hareketli dakikalar kameraya yansıdı: Polise saldırınca havaya ateş açıldı

A
A
A

TEM Otoyolu Kavacık mevkiinde tehlikeli şekilde araç kullandığı için durdurulmak istenen sürücü, uyarıları aldırış etmeyerek polisin üzerine aracını sürüp kaçtı. Köprüyü geçen ve bir araca daha çarptıktan sonra kovalamaca sonucu Şişli’de yakalanan sürücü, polise saldırınca ortalık karıştı. Havaya ateş açılan olay kameralara yansırken alkollü sürücü gözaltına alındı. Şahsın insan kaçaklığı suçundan çok sayıda kaydı olduğu ortaya çıktı.

Olay, dün saat 13.30 sıralarında TEM Otoyolu Beykoz Kavacık mevkisinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir sürücü uygulama yapan polis ekiplerinin yanına gelerek 34 BGA 395 plakalı aracın trafiği tehlikeye düşürdüğünü söyledi. Noktaya gelen aracın sürücüsü Cebrail K.‘ya polis ekipleri “dur” ihtarında bulundu. Ancak uyarıları dikkate almayan sürücü, aracını memurun üstüne sürüp kaçmaya başladı.

Polisin üstüne sürüp kaçtı, havaya ateş açıldı

Bunun üzerine sürücü ile polis arasında kovalamaca başladı. Kilometrelerce süren kovalamaca sonucunda sürücü, köprünün çıkışında Ertuğrul Ş. idaresindeki 34 HUS 537 plakalı araca çarpıp kaçmaya devam etti. Devam eden kovalamacada araç, polis tarafından takip edilerek Büyükdere Caddesi’ne girişte durdurulmak istendi. Sürücü polisin uyarılarına uymayarak polise saldırmak isteyince ortalık karıştı. Polis memuru uyarı amacıyla havaya 3 el ateş etti. Daha sonra şahıs polis tarafından etkisiz hale getirilerek kelepçelendi.

İnsan kaçakçılığından suç kayıtları çıktı

O esnada şahsın aracından inen iki kadın ise valizlerini alarak kayıplara karıştı. Sürücünün yapılan alkol kontrolünde ise 1,57 promil alkollü olduğu tespit edildi. Şahsın 4 adet insan kaçakçılığı suçundan kaydı olduğu tespit edildi. İşlemleri sonrasında araç emniyet otoparkına çekildi. Şahıs ise adli işlemlerin yapılabilmesi için Kuştepe Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.

İşlemleri sonrasında Cebrail K., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Doğan Can Cesur

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Buharkentliler ‘doğa ve tarih’ için yürüdü Aydın’ın Buharkent ilçesinde ilçe belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen doğa yürüyüşünün 28. rotası bu kez tarihle buluştu. Karura Harabeleri’ni de rotalarına ekleyen doğa tutkunları sağlıklı yaşam için de adımlamış oldu. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un 2014 yılında göreve gelmesinin ardından başlatılan doğa yürüyüşleri her yıl farklı zamanlarda gerçekleştirilmeye devam ediyor. Hafta sonlarını doğa ve tarihle iç içe geçirmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş rotası be kez Kızıldere Mahallesi üzerinden Karura Harabeleri (Buhar Bacaları) mevkisine uzandı. Her yaştan katılımın gözlendiği yürüyüşe protokol üyeleri de katılarak heyecana ortak oldu. "Hemşehrilerimizi doğa ve tarih ile buluşturmaya devam edeceğiz" Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, geleneksel halde 28. Doğa yürüyüşlerini yine yoğun katılımla gerçekleştirdiklerini ifade ederek: "28. Geleneksel Doğa Yürüyüşümüzde; Kızıldere Mahallemizden başlayarak Karura Harabeleri (Buhar Bacaları) mevkisine uzanan parkurda doğanın eşsiz güzellikleri eşliğinde, sağlıklı ve keyifli bir günü hemşehrilerimizle birlikte yaşayarak, ilçemizin önemli tarihi değerlerine de yakından tanıklık ettik. Yaklaşık 200 hemşerimizin katılımı ile 12 kilometrelik yolu hep birlikte tamamladık. Bu anlamlı etkinliğimize katılım sağlayarak bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz doğa yürüyüşlerimizi önümüzdeki dönemlerde de sürdürmeye, hemşehrilerimizi doğa ve tarih ile buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.