GENEL - 29 Mayıs 2018 Salı 13:45

THY’den İstanbul Yeni Havalimanı yakınında yeni bir yaşam alanı kurmak üzere ilk adım

A
A
A
THY’den İstanbul Yeni Havalimanı yakınında yeni bir yaşam alanı kurmak üzere ilk adım

Türk Hava Yolları ve Emlak Konut GYO, İstanbul Yeni Havalimanı yakınında yeni bir yaşam alanı kurmak üzere ilk adımı attı.

Türk Hava Yolları ve Emlak Konut GYO, İstanbul Yeni Havalimanı yakınında yeni bir yaşam alanı kurmak üzere ilk adımı attı.


Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları ile Emlak Konut GYO, 29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’na 5 dakika ulaşım mesafesindeki 350 hektar alanda, çoğu konut olmak üzere yeni bir şehrin temellerini atmak üzere anlaşma imzaladı. Türk Hava Yolları çalışanının daha etkin, verimli ve mutlu çalışmalarını sağlayacak yaşam alanlarını oluşturmak amacıyla ilk adımı atılan proje; Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Yeni Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi devasa projeler ile birlikte daha da değer kazanan Arnavutköy bölgesinde kurulacak.


İmza töreni, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum’un katılımı ile Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında gerçekleşti. Proje, modern şehircilik ve yatay mimari yaklaşımını ilke edinen bir anlayışla hayata geçirilecek.


“Bizim için yeni bir çağ başlıyor”


İmza töreninde konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı şunları kaydetti: “Bizim için yeni bir çağ başlıyor. 29 Ekim 2018 tarihi itibarıyla dünyanın en büyük ve en modern havalimanlarından biri Türk Hava Yolları uçaklarının yeni evi olacak. İstanbul Yeni Havalimanı’ndan uçacak ilk uçağımız ile birlikte Türk sivil havacılığının geleceği yeniden şekillenecek. Yaklaşık 50 bin çalışanı ile Türk Hava Yolları ailesi bu değişimi heyecanla beklemektedir. Bu değişim yalnızca işimize de değil, hayatımızın her anına dokunacaktır. Çalışma arkadaşlarımız arasında yaptığımız bir ankette 12 bin 500 arkadaşımız Yeni Havalimanı’na yakın konumda yeni bir konut ve yaşam alanı ihtiyacı olduğunu belirtti. Biz de bugün burada tıpkı Yeni Havalimanı’mız gibi modern ve devasa bir yaşam alanı kurmak için ilk adımı atıyoruz. Bu alanda Türk Hava Yolları ailesi özlenen semt kültürüne yeniden kavuşacak ve ihtiyaç duydukları tüm hizmetleri yanı başında bulacak. Umuyoruz ki Türk Hava Yolları ailesi bu alanlarda huzurlu ve mutlu bir yaşam. Mevcut projelerin içerisinde böyle makul fiyatlı en makul fiyatlı proje olarak ayrı bir yeri olacak. Birde tabii yekpare tek parça arsada planlanmış en büyük emlak geliştirme projesi oluyor Emlak konutunda bu anlamıyla. Bu da tabi bizim ailemizin gelecek için seçtiği yeni havalimanında ki yaşam alanlarından bir tanesinin bize yakışır anlamda yapılmasının anlamında en uygun arsanın seçildiğini de bize gösteriyor. En uygun partneri en uygun iş ortağını da seçtiğimizi bize gösteriyor. Bundan sonra daha detayları paylaşacağız ama çok makul bir biçimde çıkacağını, burada bir kar amacı gütmekten ziyade, burada aslolan bu konutları makul fiyatlarla çalışanlarımıza arz edebilmek. Düşüncemiz bundan ibaret.”


Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum ise “29 Ekim 2018 tarihinde açılacak İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte ülkemiz dünyanın yeni sivil havacılık merkezi konumuna gelecek ve İstanbul’un kuzeyinde gerçekleşecek bu değişim ile birlikte doğrudan ve dolaylı olarak 225 bin kişi bu projede istihdam edilecektir. Bu çerçeveden baktığımızda havalimanının çevresinde nitelikli bir yaşam alanı ihtiyacı doğacağı aşikardır. Bugün Türk Hava Yolları ile birlikte bu ihtiyacı karşılayacak yeni bir yaşam alanı kurmak üzere ilk adımı atıyoruz. Şirketimizin sahip olduğu yaklaşık 3,6 milyon metrekare arsamızın yüzde 50 hissesini Türk Hava Yolları’na devrederek önemli bir ortaklık gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde planlı kent anlayışının ilk temsilcileri arasında yer alan Emlak Konut GYO A.Ş. bu projede Türk Hava Yolları ile iş birliği içerisinde olmaktan onur duymaktadır. Türk Hava Yolları ailesine projenin hayırlı olmasını diliyorum. Biz 65 yıllık bir tarihe sahibiz. Son 13 yılda 130 Bin bağımsız bölüm ürettik. Burada sayın Cumhurbaşkanımızın da geçen açıkladığı üzere, asrın projesi olarak da lansa edilen kanal İstanbul güzergahı üzerinde. 3. Havalimanı’na yakın. Arnavut köy Dursun köy mahallesinde yer alan 3 Milyon 600 bin metrekare arsa alanı hem Kanal İstanbul hem de 3.Havalimanı güzergahında bulunuyor ” açıklamasında bulundu.


Arsa alanı bakımından Emlak Konut GYO’nun şimdiye kadar geliştirdiği en büyük proje


İlk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan ve tamamlandığında Türkiye’yi dünyanın yeni havacılık merkezi konumuna taşıyacak İstanbul Yeni Havalimanı, kıtaların kesiştiği bir noktada, küresel sivil havacılık pazarında dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor. Dünyada uçtuğu ülke sayısı bakımından rakipsiz havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları için ise Yeni Havalimanı ile birlikte dünyanın en iyi havayolu olma yolunda önemli bir süreç başlıyor. Yeni nesil mahalle gelişimini ve geleneksel semt tasarımını harmanlayan proje; sosyal birlik duygusunu, özlenen semt kültürü yaşamını en üst seviyeye çıkartacak şekilde hayata geçirilecek. Projede; 2+1 3+1, 4+1 gibi daire tipleri Türk Hava Yolları çalışanlarının tercihine sunulacak.


Proje; her yaştan insanın faydalanabileceği bölgesel park ve alanları, meydan ve etkinlik alanları, dini tesis, eğitim, sağlık, spor alanları, sosyal ve kültürel tesis alanları ile yaya ve bisiklet yolları gibi gündelik yaşamın gereksinimlerini bünyesinde barındıracak. Ayrıca sürdürülebilirlik kapsamında projede yenilenebilir enerji kaynaklarından, yağmur suyu ve gri su geri kazanımı teknolojisinden yararlanılması hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.