GENEL - 19 Mayıs 2021 Çarşamba 11:25

Türkiye, Avrupa’da iç hat uçuşlarını en çok arttıran ülke oldu

A
A
A
Türkiye, Avrupa’da iç hat uçuşlarını en çok arttıran ülke oldu

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (EUROCONTROL) verilerine göre Türkiye, kademeli normalleşmenin başlamasıyla birlikte iki hafta öncesine oranla 18 Mayıs Salı günü Avrupa’da iç hat uçuşlarını en çok arttıran ülke oldu.

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (EUROCONTROL) verilerine göre Türkiye, kademeli normalleşmenin başlamasıyla birlikte iki hafta öncesine oranla 18 Mayıs Salı günü Avrupa’da iç hat uçuşlarını en çok arttıran ülke oldu.


Korona virüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmış, bu nedenle şehirlerarası seyahatlerde izin zorunluluğu getirilmesi nedeniyle tarifeli iç hat uçuşlarda ciddi oranda düşüş yaşanmıştı. 17 Mayıs Pazartesi günü kısıtlamanın sona ermesiyle birlikte ise uçuşlarda yeniden artış başladı.



İç hat uçuşlarını en çok arttıran ülke Türkiye oldu


Bu kapsamda EUROCONTROL, 18 Mayıs Salı gününe ilişkin iç hat uçuş verilerini açıkladı. Buna göre Türkiye geçtiğimiz Salı günü, kademeli normalleşmenin de başlamasıyla birlikte iki hafta öncesine kıyasla uçuş sayısını yüzde 267 arttırdı. Belirtilen tarihte iç hat uçuşlarını gidiş-geliş olmak üzere 464 sefer arttıran Türkiye, toplamda ise bir gün içinde 638 sefer gerçekleştirmiş oldu. Böylece Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında iç hat uçuşlarını en çok arttıran ülke oldu.


Öte yandan uçuş sayısı bakımında aynı gün Fransa 911 uçuşla birinci, Norveç 733 uçuşla ikinci, İspanya 715 uçuşla üçüncü, 638 uçuşla Türkiye ise dördüncü sırada yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.