KÜLTÜR SANAT - 08 Mayıs 2024 Çarşamba 09:38

Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

A
A
A
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

2023-2024 Tiyatro Sezonu Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. “Yılın Yönetmeni” kategorisinde Prof. Dr. Erhan Tuna ödüle değer görüldü.


Bu yıl 8.incisi düzenlenen Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Kıvanç Terzioğlu ve Şaylan Akbaşoğlu Akmen’in sunumunu yaptığı gecede Nişan Şirinyan ve Serpil Tamur’a Ustaya Saygı Ödülü, Mehmet Esatoğlu, Hamit Demir ve Gül Göker’e Üstün Akmen Onur Ödülü, Ani İpekkaya, Suphi Tekniker ve Aysan Sümercan’a Üstün Akmen Emek Ödülü, Kemal Başar’a Üstün Akmen Özel Ödülü ve Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’e de Üstün Akmen Tiyatro Eleştirmen Onur Ödülü takdim edildi.


Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Tuna’nın yönetmenliğini yaptığı, Oyunculuk Bölüm Başkanı Öğr. Üyesi Dr. Handan Bayındır Tuna’nın başrolünü oynadığı “Troyalı Kadınlar” oyunuyla Prof. Dr. Erhan Tuna, “Yılın Yönetmeni” ödülüne layık görüldü.


Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri Danışman ve Konsey Üyeleri arasında Şaylan Akbaşoğlu Akmen, Tamer Levent, Suna Keskin, Gülçin Üstüntaş, Şenay Tanrıvermiş, Güler Berkin, Cengiz Özek ve Onur Duru bulunuyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: "Nazilli Belediyesi’nin Nazillispor A.Ş. ile geçmişte de bugün de herhangi bir bağı bulunmamaktadır" Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, "Nazilli Belediyespor Başkanı gözaltına alındı" haberlerinin ardından yaptığı açıklamada, "Nazilli Belediyesi’nin Nazillispor A.Ş. ile geçmişte de bugün de herhangi bir bağı bulunmamaktadır" açıklamasında bulundu. Başkan Tetik yaptığı açıklamada, "Bugün bazı basın organlarında "Nazilli Belediye Spor Başkanı gözaltına alındı" şeklinde yer alan haberlerde, belediyemizin adı yanlış ve gerçeğe aykırı bir biçimde kullanılmaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu hale gelmiştir. Nazillispor A.Ş., kuruluşundan itibaren belediyemize bağlı olmayan, tamamen özel bir anonim şirket olarak yapılandırılmış bir kulüptür. Bu nedenle, geçmişte de bugün de Nazilli Belediyesi ile hiçbir idari, mali, hukuki veya kurumsal bağı bulunmamaktadır. Bahis soruşturması kapsamında gözaltına alınan kişi, Nazilli Belediyesi ile hiçbir ilişkisi olmayan, yalnızca Nazillispor A.Ş.’nin yöneticisi konumundadır. Belediyemizin bu kişi veya bu özel şirketin faaliyetleri üzerinde herhangi bir yetkisi veya sorumluluğu yoktur. Bazı basın kuruluşlarında belediyemizin adının "Nazilli Belediye Spor" başlığıyla anılması tamamen hatalıdır, kamuoyunu yanıltıcıdır ve belediyemizin kurumsal itibarını zedelemektedir. Bu nedenle, ilgili ifadelerin acilen düzeltilmesini önemle talep ediyoruz. Nazilli Belediyesi, Nazilli halkının güveni, doğruluk ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir" dedi.
Bursa 5 yaşındaki Deniz’in ölümünde sorumluluk tartışması Bursa’da özel bir diş kliniğinde sedasyon altında gerçekleştirilen işlem sonrası fenalaşarak hayatını kaybeden 5 yaşındaki Deniz Sönmez’in ölümüyle ilgili davada tutuksuz sanıklar Diş Hekimi Aleyna S.G. ve Anestezi Uzmanı Levent O. savunma yaptı. Savcı, iki sanık için ’bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 3 yıldan 9’ar yıla kadar hapis cezası talep etti. Bursa 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Deniz Sönmez’in anne ve babası ile tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Olay 2 yıl önce, kliniğinde sedasyon altında bir diş çekilen, bir dişi kanal tedavisi yapılan ve dört dişine dolgu uygulanan Deniz’in işlem sonrası rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesiyle ortaya çıkmıştı. Anestezi Uzmanı Levent O., sedasyon işlemine ilişkin yasağın yürürlüğe girdiğini bilmediğini öne sürerek, "Daha önce de aynı işlem Deniz’e yapılmıştı. Devlet hastanelerinde uzun randevu süreleri olması nedeniyle işlem zorunlu hale geldi. Kusurum yoktur, beraatimi talep ediyorum" dedi. Diş Hekimi Aleyna S.G. ise kliniğe yeni başladığını ve sedasyon uygulamasının klinikte zaten rutin olduğunu belirterek, "Sedasyonun yasak olduğunu düşünmedim, sorgulamadım. Bana bilgilendirme yapılmadı. Bir düzen içerisine düştüm, kendimi kullanılmış hissediyorum" ifadelerini kullandı. Duruşmada söz alan baba Aydın Sönmez, "2 yıldır mücadele ediyoruz, artık yargılamanın uzamasını istemiyoruz" dedi. Anne Elena Sönmez ise sedasyon önerisinin Aleyna S.G. tarafından yapıldığını belirterek sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Savcı, mütalaasında işletme ortakları M.Ç.G., M.Ö.A. ve M.E.K.’nin beraatini isterken, Diş Hekimi Aleyna G. ve Anestezi Uzmanı Levent O.’nun ’bilinçli taksirle ölüme neden olma’, mesul müdür Kerem G.Y.’nin ise ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, karar için duruşmayı erteledi.