ASAYİŞ - 04 Mart 2025 Salı 12:17

Yeni Asya Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz’e 1 yıl 3 ay hapis cezası

A
A
A
Yeni Asya Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz’e 1 yıl 3 ay hapis cezası

Sosyal medyadan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e rahmet dileyen ve sözde taziye adı altında paylaşımlar yaparak örgütün propagandasını yaptığı iddia edilen Yeni Asya Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.


İstanbul’da 21 Ekim 2024’de sosyal medyadan Fethullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fethullah Gülen’e rahmet dileyen ve sözde taziye adı altında paylaşımlar yaparak örgütün propagandasını yaptığı iddia edilen Yeni Asya Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz’ün yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 28.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Emrullah Altug, Kazım Güleçyüz, Ömer Demir ve Rasih Yılmaz hazır bulundu. Sanık avukatları da mahkemeye katıldı.



Beraatlarını istediler


Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek mahkemeden beraatlarını talep ettiler.


2 sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası


Kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Kazım Güleçyüz ile Ömer Demir’i ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Güleçyüz hakkında bu suçtan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.


2 sanığa beraat


Heyet ayrıca, sanık Emrullah Altug’un ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olduğu gerekçesiyle beraatına hükmederken, sanık Rasih Yılmaz’ın da aynı suçtan, suçun sanık tarafından işlendiği belli olmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.



İddianameden


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Emrullah Altug, Kazım Güleçyüz, Ömer Demir ve Rasih Yılmaz ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı.


Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinde yapılan inceleme sonucu terör örgütü propagandası oluşturacak tarzda yayın yaptıkları, görüntü ve yazılar paylaştıklarını tespit edildiği, sözde taziye adı altında paylaşımlar yaparak FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirmiş olduğu cebir ve şiddet içeren eylemlerini meşru gösterir nitelikte faaliyette bulundukları kaydedildi.


İddianamede 4 şüphelinin ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan ayrı ayrı 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.



Yeni Asya Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz’e 1 yıl 3 ay hapis cezası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Armada Praxis Yalıkavakspor, İstanbul deplasmanından galibiyetle döndü Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü, İstanbul’da oynanan karşılaşmada Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü’nü 25-19 mağlup ederek deplasmandan 2 puanla Bodrum’a döndü. Çamlıca Spor Salonu’nda saat 16.00’da başlayan mücadelede "Denizin Kızları", disiplinli oyun yapısı ve etkili hücum performansıyla sahada üstünlük kurdu. Karşılaşmaya dengeli başlayan iki ekip, ilk yarıda kontrollü bir oyun sergiledi. İlk devre 8-8 eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen eline alan Yalıkavak temsilcisi, savunmada sertliğini artırarak hızlı hücumlarla farkı açtı. Özellikle ikinci devrede ortaya koyduğu performansla rakibine üstünlük sağlayan Armada Praxis Yalıkavak Spor, karşılaşmayı 25-19 kazanarak deplasman serisine galibiyetle başladı. Karşılaşmada Yalıkavak ekibinde Gülcan Tügel 8 gol, Ceylan Aydemir 7 gol ve Edanur Burhan 4 gol kaydederek galibiyette önemli rol oynadı. Takım genelinde ise yüksek mücadele gücü ve kolektif oyun anlayışı öne çıktı. Bu sonuçla birlikte Armada Praxis Yalıkavak Spor, üst üste oynayacağı zorlu deplasman serisi öncesinde moral kazanırken ligdeki iddiasını sürdürdü. Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı Emin Palalı, maçın ardından yaptığı açıklamada, "İstanbul deplasmanında alınan bu galibiyet, takımımızın karakterini ve hedeflerine olan inancını bir kez daha ortaya koymuştur. Sahada büyük bir mücadele gösteren tüm sporcularımızı ve teknik ekibimizi yürekten kutluyorum. Sezon boyunca bizlere destek olan taraftarlarımıza, kulübümüzün yanında duran sponsorlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzde zorlu bir deplasman süreci daha var. Aynı kararlılık ve disiplinle yolumuza devam ederek sezonu en iyi şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum" dedi. Armada Praxis Yalıkavak Spor, önümüzdeki haftalarda oynayacağı kritik karşılaşmalarla ligdeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.
Aksaray Aksaray polisinin elinde keser olan adamla imtihanı kamerada Aksaray’da eline geçirdiği keserle kavga ettiği arkadaşının evinin önüne giden şahıs mahalleliye korku dolu anlar yaşattı. Polisin, elinde keser olan adamla imtihanı anbean kameraya yansırken, bir anlık dalgınlıktan faydalanan polis şahsın elindeki keseri aldı. Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi 5705 Sokak’ta bir apartmanın önünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, arkadaşıyla bir konu yüzünden telefonla tartışan ve ismi açıklanmayan adam eline geçirdiği keser ile arkadaşının evinin önüne gitti. Burada kavga ettiği arkadaşının dışarıya çıkması için bağıran şahıs, mahalle sakinlerine de rahatsızlık verirken, apartman sakinleri 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri elinde keser bulunan adama müdahale etti. Adama karşı yoğun bir ikna çabasına giren polis memurları uzun süre şahsın elinden keseri almaya çalıştı. Saatlerce uğraşan polis ekipleri şahsın keseri vermemesi üzerine bir anlık dalgınlığından faydalanarak keseri adamın elinden hızla çekerek aldı. Keserin alınmasıyla bu kez de apartman önünden ayrılmayan şahıs, polis memurlarına ecel teri döktürdü. Uzun uğraşlar sonucu şahıs, polis aracına bindirildikten sonra yakınlarına teslim edildi. Olay anı kameralara yansıdı. Polis ekipleri olayın ardından şahsa kabahatler kanunu çerçevesinde işlem yaptı.