SPOR - 05 Mayıs 2026 Salı 22:37

Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk finalist Konyaspor

A
A
A
Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk finalist Konyaspor

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Beşiktaş, konuk ettiği Konyaspor’a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmadan galip ayrılan Konyaspor adını finale yazdırdı.

Maçtan dakikalar

15. dakikada sol taraftan Orkun Kökçü’nün kullandığı köşe vuruşunda kaleye yönelen topu kaleci Bahadır Güngördü son anda çift yumrukla uzaklaştırdı.

36. dakikada Asllani’nin pasında sol kanatta topla buluşan El Bilal Toure, ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü.

42. dakikada sağ taraftan Murillo’nun kullandığı uzun taç atışında savunmadan seken topu önünde bulan Oh’un altıpasın sağından yaptığı vuruşta kaleci Bahadır Güngördü meşin yuvarlağı kurtardı.

65. dakikada Olaitan’ın pasında topla buluşan Orkun Kökçü’nün ceza yayı gerisinin solundan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğe çarpıp oyun alanında kaldı.

75. dakikada Olaitan’ın savunmanın arkasına attığı pasta Asllani, ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak auta gitti.

81. dakikada El Bilal Toure’nin pasında topla buluşan Olaitan, rakibi geçip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta savunmada Adil Demirbağ’a da çarpan top yandan auta gitti.

90+4. dakikada sol taraftan ceza sahasına giren Kazeem Olaigbe, Junior Olaitan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Adnan Deniz Kayatepe direkt penaltı noktasını gösterdi.

90+8. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Enis Bardhi, sol köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 0-1

Stat: Tüpraş

Hakemler: Adnan Deniz Kayatepe, Mehmet Kısal, Kerem Ersoy

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Amir Murillo, Emmanuel Agbadou, Emirhan Topçu, Rıdvan Yılmaz, Wilfred Ndidi, Junior Olaitan, Kristjan Asllani (Vaclav Cerny dk. 83), El Bilal Toure, Hyun-Gyu Oh

Yedekler: Devis Vasquez, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Felix Uduokhai, Taylan Bulut, Jota Silva, Tiago Djalo, Devrim Şahin, Mustafa Hekimoğlu

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Konyaspor: Bahadır Güngördü, Uğurcan Yazğılı, Adamo Nagalo, Adil Demirbağ, Berkan Kutlu, Melih İbrahimoğlu, Marko Jevtovic, Deniz Türüç, Enis Bardhi, Diogo Gonçalves (Kazeem Olaigbe dk. 73), Jackson Muleka

Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Riechedly Bazoer, Jin-Ho Jo, Rayyan Baniya, Yhoan Andzouana, Arif Boşluk, Sander Svendsen, Morten Bjorlo

Teknik Direktör: İlhan Palut

Gol: Enis Bardhi (dk. 90+8) (Konyaspor)

Sarı kartlar: Ammanuel Agbadou, Orkun Kökçü, Junior Olaitan (Beşiktaş), Deniz Türüç, Bahadır Güngördü (Konyaspor)

Enes Gümüş - Saycan Sayım

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Nevşehir Valisi Hüseyin Kök görevine başladı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Nevşehir Valiliği görevine atanan Hüseyin Kök, düzenlenen karşılama töreni ile görevine başladı. Nevşehir Valiliği önünde düzenlenen karşılama töreninde Vali Hüseyin Kök, ilk olarak polis tören mangasını selamladı. Ardından kamu kurum müdürleri, protokol üyeleri ve valilik personeli tarafından karşılanan Kök, daha sonra valilik binasına geçti. Valilik makamında düzenlenen törende Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Hüseyin Kök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’ye teşekkür etti. Görevine başlamaktan dolayı büyük heyecan duyduğunu ifade eden Kök, Nevşehir’in doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Nevşehir’e hizmet edecek olmanın kendisi için büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Kök, yaptığı açıklamada "Bu güzel ve kadim şehirde görev yapacak olmanın ağır sorumluluğunu yüreğimde hissediyorum. Allah’ın izniyle Anadolu’nun kalbinde yer alan medeniyetlerin izini taşıyan, taşın dile geldiği, toprağın alın teriyle bereket bulduğu bu müstesna şehre hizmet etmek için gece gündüz demeden tüm gayretimizle hep birlikte çalışacağız. Kapadokya’nın bu eşsiz coğrafyasında sadece bir idareci olarak değil, bu şehrin bir evladı olarak sizlerden birisi gibi, her bir kardeşimizin derdiyle dertlenen, sevincine ortak olan, umudunu büyüten bir anlayışla görev yapacağız. Nevşehir’imizin sahip olduğu mirasa yakışır şekilde daha ileriye taşımak için hep birlikte canla başla çalışacağız" dedi.
Antalya ANTGİAD 2. Ödüllü Satranç Turnuvası büyük heyecana sahne oldu Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) ile Türkiye Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilciliği iş birliğinde düzenlenen 2. Ödüllü Satranç Turnuvası, yoğun katılım ve büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. Antalya Kapalı Spor Salonu Satranç Merkezi’nde düzenlenen organizasyonda; 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı ve 12 yaş ve altı kategorilerinde yarışan lisanslı sporcular, strateji, sabır ve analitik düşünme becerilerini sergilediler. Turnuvada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi. Kategorilerinde birinci olan öğrencilere tablet, ikinci olan öğrencilere akıllı saat, üçüncü olan öğrencilere kulaklık, dördüncü ve beşinci olan öğrencilere ise hediye çeki verildi. "Satranç, düşünme disiplinidir" Turnuvanın açılış konuşmasını gerçekleştiren ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, satrancın yalnızca bir oyun olmadığını vurgulayarak, gençlerin analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesinin Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Yavaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Satranç; sabırdır, öngörüdür, stratejidir, analizdir ve en önemlisi düşünme disiplinidir. Bugün burada gençlerimizin geliştirdiği analitik düşünme yeteneği, yarının dünyasında onları öne çıkaracak en güçlü becerilerden biri olacaktır." "Gençlerimize sadece bilgi değil, düşünme becerisi kazandırmalıyız" Eğitim sisteminde analitik düşünmeyi güçlendirecek modüllerin artırılması gerektiğine dikkat çeken Yavaş, ezber odaklı yaklaşımların yerini sorgulayan ve stratejik düşünebilen bireylerin yetişmesine bırakması gerektiğini belirtti. Yavaş konuşmasında şu değerlendirmede bulundu: "Gençlerimize sadece bilgi vermek yetmez. Onlara nasıl düşüneceklerini öğretmemiz gerekiyor. Çünkü güçlü birey; çok bilen değil, doğru düşünebilen bireydir." Atatürk vurgusu Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce dünyasına da özel bir bölüm ayıran Ercan Yavaş, Atatürk’ün hayatı boyunca tam 3 bin 997 kitap okuyarak kendisini sürekli geliştirdiğini ve bu birikimi güçlü bir analiz ve sentez kabiliyetiyle birleştirdiğini ifade etti. Yavaş, "Atatürk hem okuyan hem de okuduğunu analiz eden, sorgulayan ve yeni sonuçlar üreten olağanüstü bir zihindi. İmkansız denilen savaşların kazanılmasının ve bir Cumhuriyetimizin kurulmasının arkasında da bu güçlü ve analitik düşünce sistemi vardı" dedi. "Geleceği düşünebilen nesiller inşa edecek" ANTGİAD olarak yalnızca iş dünyasına değil, gençlerin zihinsel gelişimine de yatırım yaptıklarını belirten Yavaş, geleceğin; analiz edebilen, strateji kurabilen ve çözüm üretebilen gençlerin omuzlarında yükseleceğini söyledi. Turnuva boyunca sporcuların centilmence mücadelesi büyük beğeni toplarken, aileler ve katılımcılar organizasyona yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri Başkan Ercan Yavaş tarafından takdim edildi.