YEREL HABERLER - 23 Nisan 2012 Pazartesi 15:25

OLİVTECH BAŞARIYLA SONA ERDİ

A
A
A
OLİVTECH BAŞARIYLA SONA ERDİ

İZFAŞ tarafından 19-22 Nisan tarihlerinde organize edilen 2. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı (Olivtech) başarı ile sona erdi.
101 firmanın katıldığı Olivtech`te, fuarı ziyaret eden yabancı sektör temsilcileri Türk pazarıyla bağlantıya geçmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 3 ve 4 nolu hollerde gerçekleşen fuarda, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Sakarya, Uşak ve İtalya`dan firmalar yer aldı. Türkiye`nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra, yurt dışından Almanya, Avusturya, Filistin, İran, KKTC, Libya, Mısır, Pakistan, Romanya, Rusya, Suriye, Ürdün ve Yunanistan`dan profesyonel alıcılar fuarı ziyaret etti.
Türkiye`nin uluslararası pazarda rekabet gücü yüksek tarımsal ürünleri arasında yer alan zeytin ve zeytinyağında, ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergileyen Olivtech, ikinci yılında da katılımcılarına önemli işbağlantıları kurma olanağı sundu.
Fuar kapsamında ilki düzenlenen 1. Chief Student Yemek Yarışması büyük ilgi görürken, Workshop etkinliği fuara renk kattı. Panellerde ise, sektör tüm yönleriyle masaya yatırıldı.
İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür vekili Mehmet Şakir Örs, ``Kutsal kitapların meyvesi zeytin ve Anadolu`nun altın sıvısı zeytinyağının, OLIVTECH Fuarı`nda uluslararası ekonomik bir değere dönüşmesi için uğraş verdik. Katılımcı firmalarımız yerli, yabancı alıcılarla OLIVTECH Fuarı`nda buluştu. Organizasyonumuz, katılımcılarımıza önemli ticari bağlantılar kurma fırsatı sundu. İkinci kez ev sahipliği yaptığımız fuarımız oldukça başarılı geçti. Hedefimiz bu başarımızı gelecek yıllarda artırarak sürdürmek, zeytin ve zeytinyağı sektörü başta olmak üzere ülkemiz ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Ancak, bu hedefe ulaşılabilmesi için, zeytin ve zeytinyağı sektörünün Olivtech Fuarı`na sahip çıkması gerekiyor. Sektörün tüm temsilcilerini fuarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Başkan Soykan: “Gençlerle her zaman bir aradayız” SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Gençlerle her zaman kol kola, her zaman bir aradayız. İlçemizde eğitim gören evlatlarımızın kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için her zaman yanlarında olmaya ve birlikte etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kariyer Zirvesi Etkinlikleri çerçevesinde Akyazı Sağlık Bilimleri Fakültesi bahçesinde Akyazı Belediyesi’nin katkıları ile öğrenciler için program düzenlendi. Mini konser ve çeşitli etkinliklerin yanı sıra yemek ikramlarının da yapıldığı etkinliğe Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan da katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Gençlerimizle, öğrenci kardeşlerimizle bir arada olmak bizim için her zaman çok keyifli. Onlarla birlikte olmak bize enerji ve motivasyon katıyor” dedi. Öğrencilerle tek tek selamlaşan ve sohbet eden Başkan Soykan, “İlçemize misafir olarak gelen ve burada eğitim gören öğrenci kardeşlerimizi seviyor ve çok önemsiyoruz. Ailelerin bizlere emaneti olan genç kardeşlerimizin burada kendilerini evlerinde hissetmeleri için Fakültemizle birlikte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize verdiğimiz bir söz var, Akyazı Belediyesi olarak onlar için her ay bir etkinlik düzenlemeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizin burada mutlu olmalarını ve Akyazı’dan güzel hatıralarla ayrılmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Ankara “Ekonomik, pratik, tam senlik yolculuk” sloganıyla yola çıktı, şimdi birinci yıl dönümünü kutluyor "Ekonomik, pratik, tam senlik yolculuk” sloganıyla yola çıkan ve sunduğu yenilikçi mobilite çözümleriyle sektörde kısa sürede büyük bir etki yapan QCAR Mobilite, birinci yıl dönümünü kutladı. Maher Holding bünyesinde Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nın ortaklığı ile kurulan QCAR, güçlü sermaye yapısı ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren grup şirketlerinin desteği ve sinerjisi ile araç kiralama sektörünün önde gelen oyuncularından biri olmayı başardı. Quick Tower’daki merkez ofisinden sonra İstanbul’daki Nef 22 Ataköy ve hemen ardından Kurtköy’deki ofislerini açarak hızlı bir ilerleme kaydeden şirket, geniş araç filosu ve üstün müşteri hizmetiyle müşterilerinin seyahat deneyimini kolaylaştırmaya devam ediyor. Yakın zamanda dağıtım kanallarını genişletmek ve iş adamlarına yeni bir iş modeli sunmak amacıyla geliştirdiği franchise şubeliği alma fırsatını yatırımcıları ile buluşturmaya başlayan şirketin 2024 hedefleri arasında yıl sonuna kadar Ankara, Bodrum ve İzmir havalimanları olmak üzere üç yeni ofis ve 500’den fazla noktada franchise şubesi açmak var. “İlk yılımızda hedeflerimizi aşarak müşterilerimize kaliteli ve güvenilir hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz” QCAR Mobilite Genel Müdürü Barış Sezen, birinci yıl dönümüne özel yaptığı açıklamada, "Bu özel günü kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlk yılımızda hedeflerimizi aşarak müşterilerimize kaliteli ve güvenilir hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm takım arkadaşlarımıza ve acentelerimize teşekkür ederiz. Dijitalleşmeyi merkezimize alarak mobilite çözümlerimizi daha da genişleteceğiz ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ise, şirketin grup içindeki önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "QCAR sadece bir araç kiralama şirketi değil, bir mobilite şirketi olarak ekosistemimizin en önemli parçalarından biridir. İlk yılımızda gösterdiğimiz başarılar, QCAR’ın gelecekte ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Acentelerimizi finansal markete dönüştürme sürecimiz ile birlikte müşterilerimize sunduğumuz kaliteli hizmet ve yenilikçi yaklaşımlarla büyümeye devam edeceğiz."
Zonguldak Alaplı’da uyuz paniği Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde 400 nüfuslu Mollabey köyüne bırakılan sokak köpekleri sebebiyle vatandaşlar çocuklarını uyuz köpeklerden hastalık kapma korkusu yaşıyor. Mollabey Köyü köy halkı, yetkili mercilere müracaat etmelerine rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını söylediler. 400 nüfuslu Mollabey köyü sakinleri, çocuklarının uyuz hastalığı bulaşması korkusu ile yaşadıklarını ifade ettiler. Sokak köpeklerinin gerekli ilaçlamaları ise İstanbul’dan köyüne gelen iki gönüllü hayvan severin aracılığıyla devam ediyor. Aşılamalara katkı sağlayan Berrin Duman, besledikleri köpeklerin uyuz hastalığına yakalanıp acı çektiğini görünce duygulandı. Yüzlerce köpeğin uyuz hastalığına yakalandığını gören hayvan sever Berrin Duman, Alaplı Kaymakamlığı’nın acilen çare bulmasını istedi. Uyuz köpeklerin hem çevrelerindeki hayvanlara, hem insanlara bu hastalığı bulaştırabileceğini söyleyen Berrin Duman, "Buradaki köpeklerin çok acil tıbbi müdahale ihtiyaçları var, hepsi uyuz olmuş vaziyetteler. Çevredeki birçok köpekler burada terk edilmiş. Halk ve hepsi tehlikeli durumunda şu anda, çünkü uyuz, köpeklerin yüzde 80’ine bulaşmış vaziyette. Ben kendi imkanlarımla ilaç alıp getirdim, fakat hepsine yetmedi. Buradaki yetkili kurumlara sesleniyorum. Lütfen acil tıbbi müdahale lazım bu hayvanlar için, Zonguldak Valiliği’ne sesleniyorum, hem insanların güvenliği hem hayvanların güvenliği için acil tedbir alalım, yoksa uyuz çoğalıp insanlara bulaşacak yoksa buralar karantinaya alınabilir" dedi. "Her yıl buraya sayısız köpek geliyor" Alaplı Mollabey Köyü azası Ertan Civan ise sokak hayvanlarının çokluğundan vatandaşların rahatsızlık duyduğunu belirterek, ilçe halkının çocuklarını okula götürürken tedirginlik yaşadığını söyledi. Cıvan, "Köpeklerle ile ilgili çok büyük sıkıntılarımız var, dışarıdan mama ve yemek getiriyorlar sağ olsunlar fakat köpeklerde şu an hastalık konusu var. Köyümüz 400 nüfuslu olup 60 işyeri esnafımız var, rahat olarak 200 köpek var, belki daha fazla olabilir diyebiliriz" diye konuştu. Genelde şehir merkezindeki başı boş, hastalıklı köpeklerin köylere terk edildiğini söyleyen Köy azası Recep Yılmazer “Köpeklerden dolayı aileler çocuklarını buraya parka gönderemiyor, yine okulumuzda bulunan parka çocuklar gidemiyor. Aşısı olmayan, uyuz olan köpekler buralara bırakılıyor. Sadece çocuklarımız değil biz bile çekiniyoruz yolda yürümeye. Mollabey Köyümüz 25 köye hitap ettiğinden köpekler bu şekilde çoğalmaya başlarsa, burası karantinaya alınabilir" diye belirterek yetkililerden yardım istedi.