YEREL HABERLER - 23 Nisan 2012 Pazartesi 18:17

BUCA SOKAK ŞENLİKLERİ`NDE COŞKULU FİNAL

A
A
A
BUCA SOKAK ŞENLİKLERİ`NDE COŞKULU FİNAL

Buca Belediyesi`nin Oyun Sokağı Projesi etkinlikleri 23 Nisan`da çocukların balonları gökyüzüne bırakmasıyla sonlandı. Başkan Ercan Tatı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı çocuklarla kutladı.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, eşi Oya Tatı, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı etkinlikte çocuklar, Çevik Bir Meydanı`ndan Belediye Binası önüne kadar kortej yürüyüşü yaptı. Yöneliş Koleji Bandosu`nun eşlik ettiği yürüyüşe Bayındır, Canım Annem, Çakabey, Çalışır, Deniz Yıldızı, Ege Çocuk Dünyası İlk Atılım, Kız Meslek Lisesi, Maci Dünya, Şendil, Şirinler ve Koşan Adımlar Anaokulu öğrencileri katıldı. Çocuklar, belediye binası önünde halk oyunları gösterileri, marşlar ve şarkılar eşliğinde eğlendi.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, geleceğin güvencesi olan çocukların yarın ülkenin yönetimini ele alacaklarını anımsatırken, ``Mustafa Kemal Atatürk`ün 92 yıl önce kurduğu Cumhuriyet`i emanet ettiği çocuklarımız bu bilinçle Türkiye`yi geleceğe taşıyacaklar. Bizlerin sorumluluğu çok büyük güçlüklerle kurulan Cumhuriyet bilincini çocuklarımıza vermek`` dedi.
KENDİ OKULUNA İLGİ GÖSTERİLMESİNİ İSTEDİ
Öte yandan, Bayram nedeniyle Buca Belediye Başkanı`nın koltuğunu devralan Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Aslı Aydoğan, iki yardımcısını da beraberinde getirdi. Müdür Alparslan Özer, öğretmenler Serap Karadağ Akbaş, Selma Ergenç ve Serdar Çağıran ile birlikte gelen temsili Buca Belediye Başkanı Aslı Aydoğan, okulların ihtiyaçlarına öncelik vereceğini belirtirken, ilk olarak kendi okulundaki acil ihtiyaçların giderilmesini istedi. Ercan Tatı, Küçük Başkan`a okuluna bu hafta içinde gelme sözü vererek, ``İhtiyaçları birlikte belirleyelim`` dedi.
Buca Stadı`nda yapılan törenlerde ise, sporcular ve halk oyunları ekipleri güne damga vurdu. Kaymakam Şenol Bozacıoğlu, Garnizon Komitanı Albay Metin Yılmaz ile Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı`nın izlediği gösterilerde, spor kulüplerinin minik jimnastikçilerinin gösterileri ayakta alkışlandı.
Protokol daha sonra, Buca Belediyesi açtığı yarışmada seçilen, Kültür Merkezi`nde açılan resim sergisini gezdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sarıyer’de AVM’de çanta çalan 10 yaşındaki çocuğun 92 suç kaydı çıktı İstanbul Sarıyer’de alışveriş merkezinde bir kadının çantası çalındı. Sarıyer Asayiş Büro ekiplerince yakalanan 10 yaşındaki şüphelinin 92 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Hırsızlık anları ise güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 4 Mayıs’ta saat 19.00 sıralarında Sarıyer İstinye’deki bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Melike A., çocuklarıyla alışveriş merkezinde vakit geçirdiği sırada bebek arabasında asılı bulunan çantası çalındı. Durumu polise bildiren Melike A, çantasında 100 bin lira değerindeki cep telefonu, bin 400 lira nakit para ile cüzdanının bulunduğunu söyledi. 10 yaşında 92 suç kaydı çıktı İhbar üzerine Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan çalışmalarda çantayı alan kişinin alışveriş merkezinde dolaştığı, bir süre sonra bebek arabasının yanına yaklaşarak çantayı aldığı, ardından da taksiyle kaçtığı belirlendi. Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, şüphelinin bindiği taksiyi Büyükdere Caddesi TEM bağlantı yolunda durdurdu. Araçta yapılan kontrollerde çantayı çaldığı belirlenen D.T., çaldığı eşyalarla yakalandı. Emniyete götürülen D.T.’nin yapılan Genel Bilgi Taraması’nda (GBT) ’hırsızlık’tan 92 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. D.T., işlemleri için Sarıyer Çocuk Büro Amirliği’ne götürülürken, eşyalar ise sahibine teslim edildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Mersin Mersin’de iki kardeşin öldüğü olayda tedavisi tamamlanan anne ile baba taburcu oldu Mersin’in Bozyazı ilçesinde mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle kaldırıldıkları hastanede 2 çocuğu ölen kendilerinin tedavisi ise bugün tamamlanan hamile anne ile polis memuru eşi taburcu edildi. Çiftin taburcu olur olmaz, çocuklarının kabirlerine gittiği öğrenildi. Olay, önceki gece Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Tüllüler Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Musa Tülü (39), eşi Ebru (33), çocukları Azra (7) ve Ömer Selim (4) ile 1 Mayıs’ta memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesine geldi. Musa Tülü ve ailesi, annesinin yaşadığı evin ikinci katında kalırken gece rahatsızlanıp kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Bozyazı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Aileden önce Ömer Selim, ardından Azra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Anne ve baba ise ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hamile anne ile babanın tedavisi tamamlandı, bugün taburcu edildi. Taburcu olan çiftin Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Paşa Konağı Mezarlığı’na defnedilen çocuklarının kabrine gittiği öğrenildi. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede ailenin yattığı odada insan sağlığını tehlikeye sokacak kadar G.V5P fosfor sinir gazı tespit edilmişti. Sinir gazı olarak tabir edilen zehrin ailenin yattığı oda içerisine ahşaptan yapılan yaklaşık 4-5 metrekarelik tahıl ambarı tarzı yerden kaynaklandığı belirlenmişti.