KÜLTÜR SANAT - 31 Temmuz 2019 Çarşamba 11:02

Çiğli’de sinema şölenine büyük ilgi

A
A
A
Çiğli’de sinema şölenine büyük ilgi

İzmir’de Çiğli Belediyesi’nin, ilçede yaşayan vatandaşlara sıcak yaz aylarında kültürel aktivite alanları oluşturmak amacıyla düzenlediği "Yaz Sinema Şöleni" birbirinden güzel filmlerle devam ediyor.

İzmir’de Çiğli Belediyesi’nin, ilçede yaşayan vatandaşlara sıcak yaz aylarında kültürel aktivite alanları oluşturmak amacıyla düzenlediği "Yaz Sinema Şöleni" birbirinden güzel filmlerle devam ediyor.


Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen "Mahallemde Sinema Var" etkinliği kapsamında, ilk olarak Egekent Tören Alanı’nda kurulan sinevizyonda gösterime giren "Hedefim Sensin" isimli film, her yaştan vatandaşın katılım gösterdiği geniş bir seyirci kitlesi tarafından beğeniyle izlendi.


Yaz sinema şöleninde ikinci film ise Maltepe Mahallesi pazar yerinde gösterildi. Saat 21.00’de başlayan "Şampiyon" isimli film ücretsiz olarak Maltepe sakinleri tarafından izlendi. Vatandaşların büyük ilgiyle takip ettiği yaz sinema günlerinde, sinema havasının tam olarak yaşanması amacıyla vatandaşa ücretsiz patlamış mısır dağıtıldı. Güzeltepe ve Kasaplar Meydanı’nda 3 Ağustos’a kadar devam edecek sinema şöleninde "Müslüm" filminin de izleneceği ifade edildi.


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, sinemaya gitme fırsatı bulamayan vatandaşların ayağına sinema getirdiklerini vurgulayarak, “Sinema konforunu açık havada sağlamak istiyoruz. Açık hava film gösterimleri ile hem nostaljik bir hava esiyor hem de sıcak yaz günlerinde eğlenceli dakikalar yaşanmış oluyor. Son dönem ilgi gören başta Müslüm filmi olmak üzere Şampiyon ve Hedefim Sensin filmlerini gösterime sunduk. Çiğli halkı da yoğun ilgi göstererek memnuniyetlerini dile getirdiler. Ailecek takip ettikleri güzel bir aktivite oldu" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.